En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kaşarlı Gözleme Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kaşarlı Gözleme Tarifi
Kaşarlı Gözleme Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Kaşarlı Gözleme Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. İnce açılan hamurun içine çeşitli malzemeler konularak katlanıp pişirildiği bir tür hamur işi olan gözleme tarifi ile karşınızdayız bugün. Gözlemeler genellikle yuvarlak veya dikdörtgen şekillerde hazırlanır ve iç harçlarla doldurulur. Daha sonra hamur katlanarak mühürlenir ve tavada veya sacda pişirilir diyebiliriz. Kaşarlı gözleme ise bu geleneksel yemeğin içine rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek hazırlanan bir çeşididir. İnce hamurun içine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir, hamur katlanır ve peynirli iç harçla birleşiminden oluşur. Ardından tava veya sac üzerinde pişirilirken peynir erir ve hamurun içinde lezzetli bir iç malzeme oluşturur. Aynı zamanda patatesli kaşarlı gözleme ve kaşarlı sucuklu gözleme ile farklı lezzetler hazırlayabilirisniz. Kaşarlı gözleme, hamurunun kıtır dış yüzeyi ve içinde erimiş kaşar peyniri ile oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Türk mutfağının sokak yemeklerinden biri olarak yaygın olarak tüketilir diyebiliriz. Kaşarlı gözleme için gerekli malzemeler aşağıda sıralandığı gibidir. Eksiklerinizi tamamlayıp, tarifimizin yapımına hemencecik geçebilirsiniz. -2 adet yufka -4 yemek kaşığı ayçiçek yağı -2 su bardağı kaşar peyniri -1 adet yumurta -Çeyrek demet maydanoz, ince kıyılmış Kaşarlı gözleme yapımına geçiyoruz şimdi de. 🙂 Tarifimiz için 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını orta ateşteki tavada ısıtıyoruz. Yumurta ile 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını karıştırıp, yufkayı tezgâha açıyor ve kenarlarını düz olacak şekilde katlıyoruz. Karışımı fırça ile üzerine sürüyoruz. Ortasına 1 su bardağı kaşar peyniri ve maydanozun yarısını yayıp, hamurun üçte birini üzerine katlıyoruz. Kalan hamurun yarısını da altına katlıyor ve fırça ile altını ve üstünü yağlıyoruz. Kalan yufka ve peyniri de aynı şekilde hazırladıktan sonra orta/kısık ateşte yapışmaz bir tavanın üzerinde her bir yüzünü renk alana dek yaklaşık 5’er dakika pişiriyoruz. Dilimleyip, servis ediyoruz. Hazır yufkadan kaşarlı gözleme püf noktalarına geldi sıra. İç malzemeyi hamurun yarısına yayarken eşit bir şekilde dağılmalarını sağlayın. İç malzemenin dengeli bir şekilde yayılması, gözlemenin tadını daha iyi çıkarmanıza yardımcı olur. Hamuru iç malzeme ile doldurduktan sonra dikkatli bir şekilde katlayın. Kenarları iyice bastırarak kapatırsanız iç malzeme hamurun içinde sıkışır ve dökülmez. Gözlemeyi sıcak ve acılı soslarla servis ederek lezzetini daha da zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, sarımsaklı yoğurtlu sos veya acı soslar kullanabilirsiniz. Gözlemeyi dilimler halinde keserek veya üçgen şekillerde katlayarak servis edebilirsiniz. Bu şekilde misafirler daha kolay alıp tüketebilirler. Yufkadan kaşarlı gözleme kalori miktarına hızlıca göz atalım. Tarifimizin 1 porsiyonunda 600 kalori bulunmaktadır. Diyet menüsü uygulayanlara öneremediğimiz tariflerden bir tanesi. Tavada kaşarlı gözleme tarifini sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz mevcut. Bunlardan ilki patatesli gözleme, ikincisi patates salatası tarifi ve son olarak da peynirli gözleme tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Tariflerimizi denemeyi ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

Kaşarlı Gözleme Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet yufka
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • çeyrek demet maydanoz

Kaşarlı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını orta ateşteki tavada ısıtın.
  2. Yumurta ile 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını karıştırın.
  3. Yufkayı tezgaha açıp, kenarlarını düz olacak şekilde katlayın. Karışımı fırça ile üzerine sürün.
  4. Ortasına 1 su bardağı kaşar peyniri ve maydanozun yarısını yayıp, hamurun üçte birini üzerine katlayın.
  5. Kalan hamurun yarısını da altına katlayın. Fırça ile altını ve üstünü yağlayın. Kalan yufka ve peyniri de aynı şekilde hazırlayın.
  6. Orta/kısık ateşte yapışmaz bir tavanın üzerinde her bir yüzünü renk alana dek yaklaşık 5’er dakika pişirin. Dilimleyip, servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Kaşarlı Gözleme Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020