En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kaşarlı Poğaça Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kaşarlı Poğaça Tarifi
Kaşarlı Poğaça Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 12 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Kaşarlı Poğaça Tarifi. Çay saatlerinin ve kahvaltıların vazgeçilmezi poğaçalar, birden çok çeşidi ile favorilerimiz arasında yer alıyor. İçi kaşarlı, dışı yumuşacık ve susamlı poğaçaları denemeye hazır olun. Bizim favorimiz içinin lezzeti ve dışının mükemmel görüntüsü ile susamlı kaşarlı poğaça. Eminiz ki susamlı kaşarlı poğaça tarifimizi denedikten sonra sizin de favoriniz olacak. 🙂 Poğaçalar arasında yıllardır yapılan eğlenceli ve tatlı yarış bugün hala poğaça yapanları birbirinden ayırmaktadır. “Benim yaptığım poğaça daha yumuşak, daha kıyır kıyır” sözleri her poğaça yapıldıktan sonra mutlaka duyulur. 🙂 Biz de bugün çay saatlerinizde masanızın en güzel yerine gönül rahatlığıyla koyabileceğiniz, oldukça lezzetli ve pofuduk kıvama sahip bir poğaça tarifi hazırladık. Aslında alışık olduğunuz mayasız kaşarlı poğaça tarifinin içerisine maya ekledik ve sizinle paylaşmak istedik. 🙂  Pofuduk pofuduk kaşarlı poğaça tarifi nasıl yapılır? Kolay kaşarlı poğaça tarifi malzemeleri nelerdir? gibi tüm soruların cevabını tarifimizin içerisinde sizinle paylaşıyor olacağız. 🙂 Haydi o zaman malzemeleriniz hazırsa sizi mutfağa kadar alalım ve evde kaşarlı poğaça tarifini bir an önce deneyelim. 🙂 Derin bir kabın içerisine ılık su, şeker ve kuru mayayı ekleyip karıştırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Ardından derin bir kaba unumuzu alıyoruz ve ortasına yumurta ekliyoruz. Sonrasında mayalı karışımı ekleyip çatal yardımıyla kenarlardan yavaş yavaş içe doğru karıştırıyoruz.  Karışımımız kıvam almaya başlayınca elle yoğurma işlemine geçiyoruz. Son olarak yoğurduğumuz hamurumuzu nemli bir bez ile örtüp oda sıcaklığında dinlendiriyoruz.  Dinlenen hamuru küçük toplar haline getirip elle düzeltiyoruz ve ortasına kaşar peyniri ekleyip tekrar top haline getiriyoruz.  Hazırladığımız hamurları yağlı kâğıt serili fırın tepsisinin içerisine diziyoruz. Ardından yumurta sarısı ve suyu karıştırıp poğaçaların üzerine sürüyoruz. Son olarak susamları serpiştirip pişmeye bırakıyoruz. Bu kadar pratik! Kaşarlı poğaça tarifimizi paylaştıktan sonra sıra geldi tarifimizin yanına yakışacak lezzetleri paylaşmaya. Kaşarlı poğaça tarifimizi beş çayında misafirlerinize ikram edecekseniz yanına meze ya da patates salatası tercih edebilirsiniz.  Tarifimizin yanına içecek olarak da bir fincan çay ya da bir bardak ayran sunabilirsiniz.  Kaşarlı poğaça tarifindeki püf noktası kesinlikle mayalı karışımında saklı. Hazırladığınız karışımı bir saat dinlendirdikten sonra hamur yapmaya başlamalısınız. Böylece poğaçanız pofuduk pofuduk olacaktır. 🙂 Pofuduk kıvama sahip poğaçamızın bir porsiyonu 600 kalori içermektedir. Kalori alımına dikkat edenler muhakkak ki bilirler poğaça tercih edemeyeceklerini. 🙁 Kaşarlı poğaça tarifimizi deneyip beğenenlere 3 tane birbirinden lezzetli ve farklı görüntüye sahip poğaça tarifimiz daha var. 🙂 Pastane tezgâhlarına renk katan sakallı poğaça tarifi, ardından mis gibi kokusuyla masum poğaça tarifi ve son olarak da eşsiz görüntüsü ve lezzetiyle papatya poğaça tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂 Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Kaşarlı Poğaça Tarifi Malzemeleri

    Hamuru İçin

    • 2 su bardağı ılık su
    • 1 su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • 1 adet yumurta
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 6 su bardağı un

    İç harcı için

    • 3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Üzeri için

    • 1 adet yumurta sarısı
    • 2 yemek kaşığı su
    • 3 yemek kaşığı Knorr Susam

    Kaşarlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Ilık su, şeker ve kuru mayayı karıştırın. 2′ dinlendirin. Derin bir kaba unu eleyin, ortasına yumurtayı ekleyin.
    2. Üzerine mayalı karışımdan ilave edip çatalla kenarlardan toplayarak çırpın.
    3. Kıvam almaya başlayınca, pürüzsüz bir kıvam alana dek 5′ elle yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
    4. Fırını 180 dereceye ısıtın. Hamurdan küçük toplar alıp, elle yuvarlak şekilde açın. Ortasına kaşar peyniri ekleyip, tekrar top haline getirin.
    5. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizip, üzerlerine su ve yumurta sarısını karıştırıp sürün.
    6. Susam serpip, 20′ fırının üzerinde mayalandırın. 20′ fırınlayın. Servis edin.

    Bu nefis Kaşarlı Poğaça Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020