En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Katmer Börek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Katmer Börek Tarifi
Katmer Börek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

Katmer Börek Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Görüntüsüyle adeta kruvasanı andıran, kat kat birbirinden ayrılan, dışı çıtır ve içi yumuşak olan, aynı zamanda bol peynirli bir katmer börek tarifi ile geldik. Klasik börek tariflerinden çok sıkıldınız ve farklı bir tarif denemek istiyorsanız size güzel bir haberimiz var. Bugün her zamanki gibi kullandığımız temel börek malzemelerini kullanarak börek hazırlıyor olacağız ama görüntüsüyle adeta daha önce yemediğiniz bir börek yemiş gibi hissedeceksiniz. Peynirli katmer börek, her ısırıkta sizleri büyüleyecek ve bu tarifi sık sık hazırlamanızı sağlayacak. Kahvaltıların, çay saatlerinin ve beslenme çantalarının vazgeçilmez börek tarifi olmaya aday olan katmer börek tarifi herkesin beğenisini toplamaya geliyor. Biz de YEMEK TARİFİ REHBERİ ekibi olarak bu güzel tarifi sizlere en güzel şekilde aktarabilmek için oldukça kolay bir reçete hazırladık. Kat kat sararak hazırladığımız ve içerisine peynirli harç koyduğumuz katmer börek tarifimizin içerisine, farklı malzemeler koyarak da zenginleştirilebileceğinizi söylemek istiyoruz. Patates, lor peyniri ve kıyma ekleyerek hazırlayabileceğiniz katmer börek tarifleri de gayet lezzetli olacaktır. İçerisine kaşar peyniri eklenerek sarılan ve sofralarımıza sıcak sıcak gelen katmer börek tarifi yapılışına geçelim artık. Sofralarımıza lezzet katacak olan peynirli katmer börek için öncelikle böreğimizde kullanacağımız sos malzemelerini derin bir kabın içerisine alıp, iyice karıştırıyor ve kenara alıyoruz. Hazır yufkalarımızı tezgâhın üzerine alıp, sosumuzu fırça yardımı ile her tarafına gelecek şekilde iyice sürüyoruz. Ardından yufkalarımızın geniş kısmına kaşar peyniri ekleyip, rulo şeklinde katlıyoruz. Sardığımız yufkaların ucunu ıslatıp, kapatıyoruz.  Sardığımız börekleri buzlukta 30′ dinlendiriyoruz. Dinlenen börekleri dolaptan çıkarıp, sosluyoruz. Bunun için ayçiçek yağı, tereyağı ve suyu geniş bir kapta karıştırıp, börekleri bu karışıma batırıp sosluyoruz. Üzerine susam serpiştiriyoruz. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alıp, 45′ renk alana dek fırında pişmeye bırakıyoruz. İçerisinde kaşar peyniri bulunan bu katmer börek tarifini dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Katmer börek tarifi ile ne yenir diye soranlar için sonsuz öneri verebiliriz. Katmer börek tarifini, taze demlenmiş bir fincan çay, bol soslu bir salata tabağı, zeytin ve çikolata kreması ile servis edebilirsiniz. Katmer böreğinin püf noktası sosunda saklı. Dolapta dinlenmeye bırakılan börekleri ardından sosa bandıktan sonra pişirmeniz halinde her ısırıkta kat kat açılacaktır. Ev yapımı lezzetli mi lezzetli katmer börek tarifinin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 400 kalori bulunmaktadır. Hamur işi tarifleri yüksek kalorili yiyecekler grubunda yer aldıkları için maalesef ki diyet menüleri için öneremiyoruz. Börek yemeyi çok sevenler için ya da kahvaltıda börek olmadan olmaz diyenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz mevcut. İlk olarak peynirli tepsi böreği tarifi, ardından peynirli sodalı börek tarifini ve son olarak da baklava yufkalı peynirli börek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Katmer Börek Tarifi Malzemeleri

    Islatmak için

    • 1 su bardağı krema
    • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 su bardağı su

    Börek için

    • 5 adet yufka

    Harcı için

    • 5 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş

    sos için

    • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 su bardağı su
    • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
    • 2 yemek kaşığı Knorr Susam

    Katmer Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Krema, ayçiçek yağı ve sodayı çırpın.
    2. Yufkayı tezgaha alıp, karışımı fırça ile üzerine sürün.
    3. 2.yufkayı serip, fırça ile ıslatın. 3.yufkayı serip, fırça ile ıslatın. 4.yufkayı serip, fırça ile ıslatın.
    4. 5.yufkayı üzerine serip, önce 4’e, sonra her bir parçayı 6’ya bölün.
    5. Geniş kısmına kaşar peyniri ekleyip, rulo şeklinde katlayın. Ucunu ıslatıp, kapatın. Börekleri buzlukta 30′ dinlendirin.
    6. Fırını 180 dereceye ısıtın. Ayçiçek yağı, tereyağı ve suyu geniş bir tabakta karıştırıp, börekleri bu karışıma batırıp soslayın. Üzerine susam serpin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Katmer Börek Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020