En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Katmer Poğaça Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Katmer Poğaça Tarifi
Katmer Poğaça Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 12

Geleneksel lezzetlerimizden Katmer Poğaça Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Kat kat açılmış hamurlar, ardından da sarıldıkça lezzete dönüşen kat kat katmer poğaça tarifi ile karşınızdayız. Bu defa lezzeti kadar görüntüsü ile de mest eden bir poğaça tarifi ile karşınızdayız. Görüntüsü adeta kruvasana benzeyen fakat kruvasan olmayan ve içerisinde peynir bulunduran, yiyenlerin tekrar tekrar yemek isteyeceği en güzel katmer poğaça tarifi ile karşınızdayız. 🙂 El açması katmer poğaça tarifi çay saatlerinde, çocuğunuzun beslenme çantasında, piknik sofralarında ve kahvaltı masalarında en güzel noktada yerini alan leziz mi leziz bir tarif. Bugün bildiğimiz diğer poğaça tariflerinden değil kıyır kıyır katmer poğaça tarifi ile beş çaylarınızı şenlendirmeye geldik. 🙂 Gelin kısaca katmer poğaça çeşitlerine göz atalım. Ardından da katmer poğaça yapımına geçelim hızlıca. 🙂 Patatesli katmer poğaça, peynirli katmer poğaça, sade katmer poğaça gibi çeşitleri bulunan katmer poğaça tarifinde biz peynirli olanı tercih ettik. Haydi o zaman sizleri mutfağa alıp hemencecik katmer poğaça yapımına geçelim. 🙂 Katmer poğaça için öncelikle su, süt, ayçiçek yağı, şeker ve mayayı derin bir kabın içerisinde iyice çırpıyoruz. Üzerine un ve tuz ekleyip mikserin yoğurma aparatı ile iyice yoğurup, pürüzsüz kıvam almasını sağlıyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 8 bezeye ayırıp, unlanmış tezgâhta merdane ile yuvarlak şekilde açıyoruz ve üzerine tereyağı sürüp aynı işleme hamur bitene dek devam ediyoruz. Yuvarlak açtığımız hamuru 12 adet üçgen parçalarda kesip, kalın tarafa harcı ekleyip ince ucunu da su ile ıslatıyoruz. Kalın taraftan başlayarak katlıyoruz. Son olarak üzerine yumurta sürüp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Üzeri kızarıp pişen poğaçaları fırından alıp servis ediyoruz. Poğaça tarifini paylaştıktan sonra servis önerilerini de paylaşmasak olmazdı elbette ki. Katmer poğaçayı biz en çok taze demini almış bir fincan çay ve yancı olarak da kısır, kek ve bol yeşillikli bir salata ile yakıştırıyoruz. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Tezgâhta açılan her bir bezenin üzerine tereyağı sürüp üst üste bırakarak dinlendirebilirsiniz. Katmer poğaça tarifinde en çok merak edilenlerden bir tanesi de kaç kalori olduğudur. Biz de sizler için minik bir araştırma yaptık ve katmer poğaça kalori miktarını ele aldık. Bir porsiyon katmer poğaça yaklaşık olarak 300 kalori bulundurmaktadır. Katmer poğaça tarifini maalesef ki diyet menülerinde öneremiyoruz. Katmer poğaça tarifinin lezzetine doyamayanlar için birbirinden lezzetli 3 tane daha poğaça tarifi önerimiz mevcut. 🙂 Bunlardan ilki görüntüsüyle hayran bırakan papatya poğaça tarifi, bir diğeri çiçek poğaça tarifi ve son olarak da patatesli mısırlı poğaça tarifi. Mutlaka denemeli ve sofralarınızda yer vermelisiniz.

Katmer Poğaça Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Su, süt, ayçiçek yağı, yumurta beyazı, şeker ve mayayı derin bir kabın içerisinde iyice çırpın.
  2. Un ve tuzu ekleyip, mikserin yoğurma ucu ile pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
  3. Hamuru 8 bezeye ayırıp, unlanmış tezgahta merdane ile yuvarlak açın.
  4. Üzerine tereyağı sürüp, kalan bezeleri açıp aralarına tereyağı sürerek kat kat dizin.
  5. Son bezeyi ekleyip, merdane ile açın. Yuvarlak hamuru 12 adet üçgenlere kesin.
  6. Kalın kısmına harcı koyup, ince ucunu ıslatın. Kalın tarafından başlayarak katlayın. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 15′ mayalandırın. 20′ üzeri kızarıp altları pişene dek fırınlayın.

Afiyet olsun! Katmer Poğaça Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020