En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Katmer Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Katmer Tarifi
Katmer Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Katmer Tarifi tam size göre. Geleneksel olarak sabah kahvaltısında sütle tüketilen Gaziantep Katmeri, çay saatlerinize keyif katacak. Hazırlaması zor gibi görünse de, birkaç püf noktasına dikkat ederek evde de lezzetli bir katmer hazırlayabilirsiniz. Kullanılan Antep fıstığından, yağa pek çok malzemenin kalitesi bu tarifte lezzeti doğrudan etkiliyor. Aslında odun ateşinde pişen katmer çok daha lezzetli olacaktır fakat evde fırınınızda da gayet lezzetli bir katmer pişirebilirsiniz. Peki Gaziantep’te katmerin hangi zamanlarda tüketildiğini biliyor muydunuz? Genç bir çift yeni evlendiği günün sabahında kahvaltı olarak mutlaka katmer yermiş. Çünkü katmerin evliliklerinin bir ömür boyu ağız tadıyla geçmesini sağlayacağına inanırlarmış. Bu geleneğe damat katmeri adı verilirmiş. Aynı azmanda da damadın sağdıçları gelinin evine bir tepsi katmer götürürmüş. Buna da damat tepsisi adı veriliyor. Sözü daha fazla uzatmadan tarifimize geçelim! İncecik hamurda; fıstık, kaymak ve şekerin muhteşem buluşması. Gastronomi şehri Gaziantep’in dillere destan tatlısı: Katmer. Üstelik Algida Maraş Usulü Bol Kaymak dondurmayla birlikte! Antep mutfağının pek çok özel tarifi var! Eğer onlardan sadece birkaçı olan Beyran, Nohut Dürüm ve Analı Kızlı tarifini keşfetmek için tıklayın! Bir porsiyon katmer (200 gram), yaklaşık 503 kaloridir. İçerisinde 98.93 gram karbonhidrat, 15.08 gram protein, 4.44 gram yağ bulunmaktadır. Karbonhidrat ve şeker oranı çok yüksek olduğundan, kilo kaybetme sürecindekiler için porsiyon kontrolüyle tüketilmesi önerilir.

Katmer Tarifi Malzemeleri

    İçi İçin

    • 2,5 su bardağı süt
    • 60 gram (g) irmik
    • yarım su bardağı toz şeker
    • yarım su bardağı Antep fıstığı, toz

    Hamuru İçin

    • 500 gram (g) un
    • 250 mililitre (ml) su
    • 15 gram (g) tuz

    Pişirmek İçin

    • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Servis İçin

    • 1 adet Algida Maraş Usulü Bol Kaymak, her porsiyon için 1 top

    Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Elenmiş unu mutfak tezgahına alın. Tuz ve azar azar eklediğiniz ılık su ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
    2. Kolaylıkla açılması için uzun bir süre yoğurduğunuz hamuru üç eşit parçaya ayırın.
    3. Yuvarladığınız hamur toplarını, orta kısımlarını geçecek kadar ayçiçek yağında en az 12 saat kadar bekletin.
    4. Tatlının kaymağı için; sütü derin bir tencerede kaynatın. İrmik eklediğiniz kaynar sütü, kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra bir kenarda soğutun.
    5. Uzun bir süre oda sıcaklığında ve ayçiçek yağında bekleyen hamur bezelerini, kenar kısımlarını inceltmek için merdane yardımıyla bir parça açın.
    6. Sonrasında hamurları mümkünse mermer bir mutfak tezgahına vurarak baklava yufkası inceliğinde açmaya devam edin.
    7. Hamurları dört bir taraftan büyük bir dikdörtgen şeklini alacak şekilde katlayın. İç kısımlarına toz şeker, kaymak ve Antep fıstığı ekleyin.
    8. Kare şeklini alacak şekilde karşılıklı kenarlarından tutarak kapadığınız katmerleri, tereyağıyla yağlanmış fırın tepsilerine tek tek yerleştirin.
    9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirdiğiniz katmerleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine toz Antep fıstığı serptikten sonra birer top Algida Maraş Usulü Bol Kaymak dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

    Bu nefis Katmer Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020