En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Katsu Sando Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Katsu Sando Tarifi
Katsu Sando Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 2

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Katsu Sando Tarifi tam size göre. : Batı ve Uzak Doğu arasındaki köprü Katsu Sando tarifi, kulağınıza Uzak Doğu dolaylarından bir isim gibi geldiyse doğru düşündünüz, bu bir Japon yemeği. Ancak pirinç geleneği üzerine kurulu bu mutfaktaki Batılılaşma etkilerini de en iyi ortaya koyan, ana malzemeleri arasında beyaz ekmeğin yer aldığı tatlardan biri. Az malzemesine rağmen orta zorlukta bir hazırlama süreci olan Katsu Sando tarifi, bir ısırık alanın bir daha yemek isteyeceği bir lezzet sunuyor. Katsu Sando nedir? Katsu Sando, çıtırtısıyla baştan çıkaran, taze Çin maruluyla lezzeti katmanlanan bir sandviç. Bir dönem hayatımıza “Danilo Şef’in imza yemeği” olarak çıkan Katsu Sando, genellikle kırmızı etle yapılıyor. Kızarmış ekmek, pane tavuk ve taze marul ile tek ısırıkta üç farklı çıtırtı sunan sandviç, katmanlar arasındaki bağlantıyı Calve Sriracha Mayonez’in nefis acısıyla kuruyor.

Katsu Sando Tarifi Malzemeleri

    Ana Mazlemeler

    • 1 adet tavuk göğsü, kemiksiz, enine iki filetoya inceltilmiş
    • 2 adet yumurta
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 adet knorr çıtır pane harcı
    • 1 adet tost ekmeği, baton, dilimlenmemiş
    • yarım adet çin marulu, ince kıyılmış
    • 2 su bardağı ayçiçek yağı
    • 2 yemek kaşığı limon suyu
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 yemek kaşığı calve sriracha mayonez

    Katsu Sando Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Ekmekten 4 kalın dilim kesip, 180 derece fırında 8′ kızartıp kenara alın.
    2. Marulları derin bir kaba alıp limon suyu, yarım tatlı kaşığı tuz ile karıştırın. Kenara alın.
    3. Ayçiçek yağını orta boy bir tencerede orta ateşte ısıtın.
    4. Tavukları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra pane harcına bulayıp her bir yüzünü yaklaşık 2’şer dakika altın rengi alana dek kızartın.
    5. Kızaran tavukları havlu kağıda alıp, üzerine yarım tatlı kaşığı tuz serpin.
    6. Kızaran ekmeklerin iç kısımlarına sriracha mayonez sürün.
    7. Üzerine tavuk ve marulları ekleyip, kapatın.
    8. Kenarlarını eşit bir kare şeklinde kesip, ortadan ikiye bölerek servis edin.

    Afiyet olsun! Katsu Sando Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    03Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020