En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kavurmalı Etli Gömme

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kavurmalı Etli Gömme
Kavurmalı Etli Gömme

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

Geleneksel lezzetlerimizden Kavurmalı Etli Gömme, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Geleneksel Elazığ yani Harput mutfak kültürünün kökleri Oğuzlara dayanıyor. Sofra adabından yemek çeşitliliğine kadar geleneksel özelliklerini halen taşıyan Elazığ mutfağının temelini ise et, tahıl ve süt ürünleri oluşturuyor. Elazığ’da üç öğün yemeğin dışında kuşluk yemeği ve yatsılık denilen, modern deyişle ara öğünler, pestil, ceviz, orcik gibi yiyeceklerin bulunduğu sofralar da açılır. Elazığ kışın zorlu geçtiği yörelerimizden biri. Mevsime, yörenin özelliklerine ve ürettiği ürünlere göre şekillenen yemek çeşitlerinin birçoğu da yalnızca Elazığ yöresine has. de genellikle kış mevsiminde sofraları süsleyen yörenin kendine has meşhur hamur işi yemeği… Elazığ mutfağının en beğenilen lezzetlerinden , yörede kıyma ile de hazırlanabiliyor. Yapımı biraz meşakkatli olan içerisine biz de Knorr Kıymalı Yemekler için Baharatlı Çeşni ile farklı bir boyut kattık. Bu zor ama damak çatlatan yemeği pratik ve daha kolay bir şekilde hazırlayabilmeniz için tüm detaylar Tarifimizde…

Kavurmalı Etli Gömme Malzemeleri

  • 500 gram (g) kavurma
  • 4 adet orta boy soğan, Küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı Knorr Kıymalı Yemekler için Baharatlı Çeşni
  • 2 su bardağı ceviz, iri kıyılmış

Yağlamak için

  • Çeyrek su bardağı ayçiçek yağı

Hamuru için

  • 5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su, ılık

Kavurmalı Etli Gömme Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede ayçiçek yağını ısıtın. Orta ateşte önce soğanları kavurun.
  2. Soğanların üzerine salça ekleyin, 1 dakika kavurup kavurmayı ekleyin. Knorr Kıymalı Yemekler için Baharatlı Çeşni ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
  3. Derin bir kaba unu eleyin. Unun içerisine hamur için malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın.
  4. Tezgaha alıp hamur pürüzsüz olana dek yoğurun. Hamuru 5 bezeye bölün.
  5. Unlu tezgahta hamuru oklava yardımıyla tepsi genişliğinde yuvarlak olarak açın.
  6. Tepsiyi fırça yardımıyla yağlayıp, yuvarlak hamuru tepsiye yerleştirin.
  7. Fırını 200 dereceye ısıtın.
  8. Hamurun üzerini fırça ile yağlayın ve daha önce hazırladığınız harcı üzerine yayın.
  9. Üzerine bir kat daha hamur ekleyip yağlayın. Üstüne ceviz serpiştirin.
  10. Üzerine bir kat daha hamur ekleyip yağlayın. Üstüne harç ekleyin.
  11. Üzerine bir kat daha hamur ekleyip yağlayın. Üstüne ceviz serpiştirin.
  12. Üzerini hamur ile kapatın. Bıçak ile ortadan ikiye bölün ve 30 dakika fırınlayın.
  13. Pişen Kavurmalı Etli Gömme, tepside kazınır ve tabağa koymadan tepsiyle servis edin.

Bu nefis Kavurmalı Etli Gömme tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020