En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kayısılı Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kayısılı Pilav Tarifi
Kayısılı Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Kayısılı Pilav Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Kayısılı pilav tarifimiz, kayısı deyince akla ilk gelen şehirden Malatya’dan geliyor! Saraylara layık, bir şölen yemeği olan kayısılı pilav tarifimiz içindeki malzemeler ile hem rengarenk bir görünüme sahip hem de lezzeti dillere destan. Kuru kayısı, dolmalık fıstık ve baharatlar ile tadı iç pilava benzese de onu çok farklı yapan bir malzeme daha içeriyor: kuzu ciğeri! Tatlı ve tuzlu lezzetlerin ahenkli bir şekilde kullanıldığı kuru kayısılı pilav tarifimizi özel günlerde, büyük davetlerde, kalabalık aile sofralarında, bayram ve düğün yemeklerinde sunarak konuklarınızı şaşırtın. Bu sofralarda kayısılı pilava bir de naneli salatalıklı ayran eşlik ediyorsa değmeyin keyfimize! Kayısılı pirinç pilavının aromasını doğrudan etkileyen kayısıların lezzetidir, bu yüzden eğer ulaşabiliyorsanız Malatya kayısılı pilav hazırlamanız tercihimizdir. Eğer renkli ve farklı malzemeleri içeren pilav tariflerini seviyorsanız, bezelyeli pilav tarifimize de göz atmanızı çok isteriz. Az malzemeyle çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bezelyeli pilavı eminiz çok seveceksiniz. 1 porsiyon kayısılı pilav yaklaşık 320 kaloridir.

Kayısılı Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 3 su bardağı pirinç, pilavlık
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 4 buçuk su bardağı su, kaynar
  • 100 gram (g) kuzu ciğeri
  • 10 dal dereotu
  • 10 adet kuru kayısı, ince doğranmış
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı havuç, rendelenmiş

Kayısılı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci az tuzlu ılık suda 30 dakika bekletin. Süzün. Soğanı ince ince doğrayın.
  2. Pilav tenceresinde 3 çorba kaşığı tereyağını eritin, soğan ve dolmalık fıstığı ekleyin.
  3. Pirinci ekleyin. Tahta kaşıkla pirinci kırmadan, 5 dakika kavurun.
  4. Kaynar sıcaklıktaki et suyunu, tarçını, yenibaharı, karabiberi ilave edin. Tuzunu kontrol edin.
  5. Kapağı kapalı, bir taşım kaynatın. Pirinci suyunu çekene kısık ateşte, karıştırmadan pişirin.
  6. Pilav pişerken, ciğerin zarlarını ve kalın damarlarını ayıklayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Başka bir kapta 1 çorba kaşığı tereyağı ile kavurun. Kuru kayısıları, ince ince doğrayın.
  7. Pirinçleri kırmadan bir kaşıkla havalandırın, bir bezle kaplayarak, kapağı kapalı 20 dakika demlenmeye bırakın.
  8. Kuru üzüm ve havuç serpin. Sıcak olarak servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Kayısılı Pilav Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020