Kayısılı Yahni tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Nevşehir yöresine özgü bir yemektir.
Kayısılı Yahni Malzemeleri
- 1,5 kilo (kg) kuzu eti, kemikli, iri kuşbaşı şeklinde doğranmış,
- 1 su bardağı kuru kayısı
- yarım su bardağı kuru erik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sunum için
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı nar
Kayısılı Yahni Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içine kayısı ve erikleri koyun ve üzerlerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip yaklaşık 1 saat bekletin ve şişmelerini sağlayın. Sonra suyunu süzün.
- Bir tencereye tereyağının yarısını koyup kızdırın. Eti ilave edip, pembeleşene kadar çevirerek kavurun. Suyunu çekince etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Suyu azalınca kayısı, erik, pekmez ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- Servis tabağına alın, 1 çay bardağı haşlanmış nohut ve 1 yemek kaşığı nar ile sıcak olarak servis edin.
Şimdiden ellerinize sağlık! Kayısılı Yahni tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.