En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kaytaz Böreği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kaytaz Böreği Tarifi
Kaytaz Böreği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Kaytaz Böreği Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Sıradan bir yufkanın içine koyduğunuz birbirinden farklı harçlarla damağınızı o coğrafyadan bu coğrafyaya taşıyan börekler her şehrimizde başka bir lezzete bürünüyor. Mayalı hamurun katlanarak kıyma harcının yerleştirilmesiyle yapılan Hatay’a has bir börek çeşidi olan Kaytaz Böreği de öğle, akşam yemeklerinde veya çay saatinde lezzetli bir ikram olarak sunulur. Restoranlarda ara sıcak yemek olarak da servis edilen orijinal kaytaz böreği, şekliyle fındık lahmacuna da benzer. Bol soğanlı, kıymalı ve Knorr Kıymalı Tarifler İçin Baharatlı Çeşni ile lezzetini bambaşka boyuta taşıdığımız Kaytaz Böreği nasıl yapılır derseniz, sizi tarifimize bekliyoruz. Kaytaz Böreği, 1 porsiyonunda yaklaşık 324 kalori içerir. Yapılışında un kullanıldığı için glisemik indeksi yüksek bir besindir. Bu nedenle diyet yapanlar, şeker hastalığı olanlar tüketimine dikkat etmeli ya da sınırlandırmalıdır. Bu tarifler buram buram memleket kokuyor! Türk mutfağında tarifleri inceleyerek ülkemizin en sevilen, en leziz yemeklerini siz de pişirebilirsiniz. Elde Açmanıza Gerek Olmayan 10 Pratik Börek Tarifi Bu böreklerin çıtırtısını duymak için yufkaları elde açmanıza gerek yok. Hem pratik hem çıtır çıtır börek tarifleri keşfetmeniz için bekliyor. İster beş çayı misafirlerine ister annenizi özlediğinizde, isterseniz de sadece kendiniz için kolayca hazırlayabileceğiniz pratik tarifler için tıklayın.

Kaytaz Böreği Tarifi Malzemeleri

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su, ılık
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Harcı için

  • 250 gram (g) kıyma
  • 1 adet soğan, orta boy, küçük küp doğranmış
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • çeyrek demet maydanoz, ince kıyılmış
  • 1 yemek kaşığı Knorr Kıymalı Tarifler İçin Baharatlı Çeşni

Açmak için

  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Kaytaz Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kapta kıyma, soğan, biber salçası, nar ekşisi, maydanozu Knorr Kıymalı Tarifler İçin Baharatlı Çeşni ile karıştırıp, kenara alın.
  2. Bir sürahide ılık su, maya ve şekeri karıştırın. 5 dakika bekletin.
  3. Derin bir kabın içerisine un ve tuzu eleyin, ortasına bir havuz açıp mayalı karışımı ekleyin.
  4. Mikserin hamur aparatı ile pürüzsüz bir kıvam alana dek orta hızda karıştırın.
  5. Bir kaba alıp, üzerini streç film ile kapatın. 30 dakika sıcak bir yerde mayalandırın.
  6. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  7. 10 adet bezeye ayırıp, yuvarlayın. Elleri ve tezgahı yağlayıp hamuru elle gerdirerek açabildiğiniz kadar yuvarlak açın.
  8. Hamuru rulo yapıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine gül şeklinde yuvarlak şekilde dizin.
  9. Ortalarına harcı paylaştırıp, elle düzleyin. Üzerine ve kenarlarına kalan yağı fırça ile sürün.
  10. Kenarları kızarıp renk alana dek 30 dakika fırınlayın.
  11. Servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Kaytaz Böreği Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020