En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Keledoş Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Keledoş Tarifi
Keledoş Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Keledoş Tarifi tam size göre. Van yöresine ait lezzetiyle dillere destan olmuş harika bir tarif ile karşınızdayız bugün. İçerisinde bulunan zengin malzemeler ile vücudunuzun ihtiyaç duyduğu protein ve vitaminleri depolamanızı sağlayan keledoş özellikle davet sofralarında konuklara ikram edilen bir yemektir. Keledoş yemeği tarifini merak ediyorsanız bunun için Van’a gitmenize gerek kalmayacak. Hazırladığımız bu pratik ve orijinal reçete ile tıpkı Van da yapılmış gibi bir keledoş hazırlayacaksınız. Haydi o zaman hazırsanız mutfağa geçelim ve keledoş yemeği için gerekli malzemelerin neler olduğuna göz atalım. Huzurlarınızda keledoş yemeği tarifi malzemeleri; 1 adet soğan 1 diş sarımsak 400g kuzu eti, kuşbaşı doğranmış 3 su bardağı yoğurt, süzme 1 adet yumurta Yarım su bardağı nohut, haşlanmış 2 su bardağı aşurelik buğday, haşlanmış Yarım tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı evelik otu Üzeri için 4 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber Keledoş tarifi nasıl hazırlanır merak edenler için oldukça pratik olan tarifimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Küçük bir tencereye kuzu etlerini alıp, üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Ardından orta ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika haşlayıp, kenara alıyoruz. Derin bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını ısıtıp, soğan ve sarımsakları ekleyip, orta ateşte yumuşayana dek soteliyoruz. Kuzu eti ve suyunu ekleyip, karıştırdıktan sonra yumurta ile yoğurdu bir kâsede çırpıp, tencereden bir kepçe ekliyor ve ısınana dek karıştırıp, tencereye ekliyoruz. Kesilmemesi için kısık ateşte karışana dek çırpıp, nohut, buğday, tuz ve evelik otunu ekleyip, karıştırıyoruz. Üzeri için küçük bir sahanda 2 yemek kaşığı tereyağını eritip, kısık ateşte pul biber ekleyip karıştırdıktan sonra üzerine servis ediyoruz. Pul biberi dilerseniz tereyağı ile kızdırıp servis aşamasında ekleyebilirsiniz. Dilerseniz de hazırlık aşamasında ekleyebilirsiniz. Akşam yemeğinde keledoş yemeğine yer verenler için başlangıçta ezogelin çorbası, yancı olarak yaprak sarma, çoban salata, havuç tarator ve lahana turşusuna yer verebilirsiniz. İçecek olarak da bol köpüklü naneli salatalıklı ayran tercih edebilirsiniz. Keledoş kaç kalori merak edenler için hızlıca kalori miktarına değinmek istiyoruz. Lezzeti ve besleyiciliği ile kalbinize taht kuracak keledoş yemeği 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 250 kalori bulunmaktadır. Tarifimizi diyet menülerinde yarım porsiyon şeklinde tüketebilirsiniz. Keledoş nereye ait ve nasıl yapılır öğrendiğimize göre gelin şimdi de tarifimiz ile oldukça uyumlu olan tariflere göz atalım. İlk olarak beyran çorbası tarifini, ardından tarhun çorbası tarifi ve son olarak da kemik suyuna mercimek çorbası tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Tarifleri denemeyi ve tarif defterinize eklemeyi unutmayın!

Keledoş Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 400 gram (g) kuzu eti, Kuşbaşı doğranmış
  • 3 su bardağı yoğurt, süzme
  • 1 adet yumurta
  • yarım su bardağı nohut, haşlanmış
  • 2 su bardağı aşurelik buğday, haşlanmış
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı evelik tozu

üzeri için

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber

Keledoş Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencereye kuzu etlerini alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  2. Orta ateşte kapağı kapalı olarak 15′ haşlayıp, kenara alın.
  3. Derin bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını ısıtın.
  4. Soğan ve sarımsakları ekleyip, orta ateşte yumuşayana dek soteleyin.
  5. Kuzu eti ve suyunu ekleyip, karıştırın.
  6. Yumurta ile yoğurdu bir kasede çırpıp, tencereden bir kepçe ekleyin. Isınana dek karıştırıp, tencereye ekleyin.
  7. Nohut, buğday, tuz ve evelik otunu ekleyip, karıştırın.
  8. Üzeri için küçük bir sahanda 2 yemek kaşığı tereyağını eritip, kısık ateşte pul biber ekleyip karıştırın. Üzerine servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Keledoş Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020