En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kestane Şekeri Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kestane Şekeri Tarifi
Kestane Şekeri Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Kestane Şekeri Tarifi. Uludağ’ın eteklerinden toplanmış en güzel kestaneler ile en güzel kestane şekerini hazırlamaya ne dersiniz? Bugün sizler için Bursa ilimize ait bir lezzet olan kestane şekerini hazırlamaya karar verdik. Evde hazırlayacağımız kestane şekeri tıpkı Bursa’da hazırlanmış kestane şekeri kadar lezzetli olacak. Tarifimizi hazırlamadan önce kestane şekeri faydalarından bahsetmek istiyoruz. -Kalp ve kas sistemini harekete geçirir. -Kan dolaşımını hızlandırır. -Lif ve mineral bakımından zengindir. -Potasyum içeriği yüksektir. -Bağırsak florasını dengeler. Kestane şekeri faydalarını hızlıca öğrendik. Tadı damaklarda iz bırakan, iri taneli ve oldukça lezzetli olan kestane şekeri çeşitlerine de değinelim istiyoruz. Kestane şekerini hazırlarken içerisine tarçın ya da karanfil ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz. Haydi o zaman hazırsanız mutfağa geçip, kestane şekeri kaç dakika pişer ve kestane şekeri nasıl hazırlanır hemencecik öğrenelim. Kestane şekeri için öncelikle kestaneleri yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika haşlıyoruz. Haşlanan kestaneleri süzüp, derin bir kaba alıyoruz. Üzerine streç çekip, 15 dakika dinlendiriyoruz. Kabuğu yumuşayan kestanelerin kabuklarını bıçak ile soyup, su ve şekeri orta ateşteki bir tencerede kaynatıyoruz. Kaynayınca limon suyu ekleyip karıştırıyoruz. Kestaneleri ekleyip, arada karıştırarak kıvam alıp renk alana dek orta ateşte pişiriyoruz. Şerbet kıvam alıp kestaneler renk alınca altını kapatıp oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz Tüm püf noktalarını dikkatte alarak hazırladığımız kestane şekerini iyice dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. Peki kestane şekeri nasıl servis edilir? İster kahvaltıda ister çay saatlerinde isterseniz de en sevdiğiniz kahve ile tercih edebilirsiniz. Nasıl mı? Çay saatinde servis edecekseniz cam bir kâse içerisinde yanında tarçınlı kurabiye ile tercih edebilirsiniz. Kahvaltıda ise şarküteri tabağı, zeytin, menemen ve kızarmış ekmek ile tercih edebilirsiniz. Sıra geldi kestane şekeri yapımı püf noktasını öğrenmeye.  Eminiz ki birçok kişinin en çok merak ettiği detay püf noktasıdır. Biz de hemencecik merak edenler ve bilmeyenler için değinmek istiyoruz. Kestane şekeri hazırlarken ocağa koyduğunuz kestaneleri kaynatmadan 2 saat boyunca kısık ateşte pişirmelisiniz. Böylece daha kıvamlı ve yumuşak bir şeker elde etmiş olursunuz. Kestanelerin üzerine çizikler atarak daha çabuk pişmesini sağlayabilirsiniz. Kestane şekeri püf noktaları ve yapımını öğrendik. Şimdi de merak edenler için kalori miktarına değinmek istiyoruz. Kestane şekeri kalori miktarı oldukça yüksek. 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 950 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapanlar için ve şeker hastalığı gibi problemleri olanlar için maalesef ki öneremiyoruz. Yine de çok seviyorum diyorsanız yarım porsiyon şeklinde tüketebilirsiniz. Pratikliği ve lezzetiyle gönlümüzde yer edinen kestane şekeri tarifini deneyenlere şimdide birbirinden lezzetli ve pratik 3 tane daha kestaneli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. İlk olarak bir klasik olan ve kış aylarının favorisi olan fırında kestane tarifi, ardından kestaneli pasta tarifleri ve son olarak da kestaneli waffle tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Tariflerimize hızlıca göz atıp denemeye ne dersiniz? Daha önce denemediyseniz kesinlikle hayran kalacaksınız. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Kestane Şekeri Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 1 kilo (kg) kestane, kabukları çizilmiş
    • 3 su bardağı şeker
    • 5 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Kestane Şekeri Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Kaynar suda kestaneleri yumuşayana dek yaklaşık 15′ haşlayın.
    2. Süzüp, derin bir kaba alın. Üzerine streç çekip, 15′ dinlendirin. Kabuğu yumuşayan kestanelerin kabuklarını bıçak ile soyun.
    3. Su ve şekeri orta ateşteki bir tencerede kaynatıp, kaynayınca limon suyu ekleyip karıştırın. Kestaneleri ekleyip, arada karıştırarak kıvam alıp renk alana dek orta ateşte pişirin.
    4. Şerbet kıvam alıp kestaneler renk alınca altını kapatıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Kestane Şekeri Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020