En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kestaneli Pasta Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kestaneli Pasta Tarifi
Kestaneli Pasta Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Kestaneli Pasta Tarifi. Kış geldiğinde sokaklarda mis gibi kokusuyla bizimle olan kestaneyi bu defa harika bir pastada değerlendiriyoruz. Kestane şekeri sevenlerin bayılacağı bu tarif, aynı zamanda yılbaşı sofrası için de harika bir alternatif olacaktır! Özel günler için farklı bir pasta tarifi hazırlamak isterseniz, kestaneli yaş pastaya mutlaka şans verin. Çünkü bilinen yaş pasta tariflerin çok farklı bir aromaya sahiptir ve kestaneli tatlıların lezzeti bambaşkadır. Gelelim bu farklı tarifi nasıl hazırlayabileceğinize! Yaş pasta tarifleri zor gibi görünse de birazdan evde kestaneli pasta yapımının en kolay yolunu sizlere anlatacağız. Kestaneli kolay pastanın keki, bildiğimiz kek tariflerinden çok farklı değil. Asıl önemli nokta kestaneli pastanın kreması ve üzerindeki süslemelerdir. Kestaneli pastanın kremasında, kestane rengine çok yakışacak bitter çikolata kullandık ve üzerini kestane şekeri ile süsledik. Bu yüzden kestane şekerli pasta olarak duyarsanız şaşırmayın. Madem yaş pastalardan bahsettik, buraya iki leziz alternatifi de bırakalım: Köstebek pasta ve muzlu rulo pasta. Mutlaka göz atın! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Kestaneli Pasta Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilin

Kreması için

  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket bitter çikolata, eritilmiş

Üzeri için

  • 4 adet kestane şekeri, rendelenmiş
  • 1 paket bitter çikolata, rendelenmiş

Kestaneli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye alt/üst ayarda ısıtın.
  2. Kestane şekerini süzgeç ile şerbetini süzüp, kenara alın.
  3. Yumurta ile şekeri derin bir kabın içerisinde rengi iyice açılana dek mikser ile yüksek ayarda 5 dakika çırpın.
  4. İçerisine kuru malzemeleri eleyip, spatula ile hamuru katlayarak karışımını hacmini söndürmeden karıştırın.
  5. Yağlı kağıt serili kek kalıplarına bölüp, renk alana dek 40 dakika fırınlayın.
  6. Kalıptan çıkarıp tel üzerinde kağıdını çıkarıp soğumaya alın.
  7. Orta boy bir tencerede yumurta, süt, şeker, un, tuz ve nişastayı çırparak orta ateşte kaynaya dek pişirin.
  8. Kaynayınca altını kısıp, süzün ve soğumaya alın.
  9. Soğuyunca kremanın yarısını kenara ayırın. 
  10. Kalan yarısının içerisine eritilmiş çikolata ekleyin.
  11. Süslemek için kenara ayırdıktan sonra kalan kestane şekeri tanelerini ekleyin ve mikser ile düşük hızda karıştırın.
  12. Keki ortadan ikiye bölüp, kestane şekerinin şerbeti ile ıslatın.
  13. Üzerine önce çikolatalı kremanın yarısını ekleyip düzleyin.
  14. Ardından sade kremanın yarısını ekleyip düzleyin.
  15. İkinci keki ekleyip, kalan şerbet ile ıslatıp, aynı sırayla kalan kremaları sürün.
  16. Üzerini rende çikolata ve kestane şekeri ile süsleyin.
  17. Buzdolabında 3 saat dinlendirip, servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Kestaneli Pasta Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020