En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kıymalı Kapuska

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kıymalı Kapuska
Kıymalı Kapuska

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Kıymalı Kapuska yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Kış aylarının vazgeçilmez sebzesi lahananın, en pratik alternatifi Kapuska. Çabucak hazırlaman için seni bekliyor.   Lahana kış aylarının en sık tüketilen sebzelerinden. Turşusu, dolması ve kapuskası, hepsinin yeri ayrı. Düşük kalorili ve diyetlerin vazgeçilmezi olması da cabası. Koca bir lahanayı değerlendirmenin birçok farklı yönü var. Dolması için dış kısmındaki yumuşak yapraklarını, turşusu için köklere yakın sert ve kıtır kıtır turşu formunu yakalamanızı sağlayacak köklerini, kapuska içinse orta katmanları kullanmanız yeterli. Elbette bu üçlü dışında da lahanayı değerlendirmenin yolları var. Mesela; Lahana Salatası ve Tavuk Burger tarifinde hazırladığımız coleslaw (lahana salatası), Midyeli ve Lahanalı İç Pilav tarifindeki gibi… ya dönecek olursak, süreç çok pratik ve lezzetli ilerliyor. Yapımı oldukça pratik, işleyişiyse normal bir tencere yemeğinden farksız. Her tencere yemeğinde olduğu gibi soğan, kıyma, salça ve sebze sırası bozulmuyor. Bilenen kapuska yemekleri pirinçli olmasa da onu başlı başına bir öğün olarak kabul edecekseniz tarifteki pirinç adımını atlamayın deriz. Hatta tarifi daha da fit bir hale getirmek isterseniz pirinç yerine karabuğday, kinoa ya da bulgur da koyabilirsiniz. Hatta daha fazla su ya da herhangi bir aromatik su eklerseniz bu yemeği az sulu lahana çorbası haline getirmeniz dahi mümkün. Ama biz şimdilik klasik kapuska yemeğinde kalalım. Yanına turşuyla ya da güzel bir salatayla sofranıza çok yakışacak tarifine doğru ilerliyoruz, buyurun.  

Kıymalı Kapuska Malzemeleri

  • 600 gram (g) beyaz lahana
  • 200 gram (g) kıyma, yağsız
  • 1 adet soğan, ince doğranmış
  • 3/4 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
  • 3/4 tatlı kaşığı Knorr Kimyon
  • 3 su bardağı su, sıcak
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Kıymalı Kapuska Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede yağı kızdırın ve soğanı kavurun.
  2. Kıymayı ilave ettikten sonra suyunu salıp çekene kadar kavurun. 
  3. Kıyma kavrulduğunda salçayı ekleyip kokusu çıkana dek pişirin. 
  4.  
  5. Toz biberi ve lahanayı ekleyip karıştırın. 
  6. Kapağını kapatıp arada karıştırarak lahanalar yumuşamaya başlayana kadar kavurun. 
  7.  
  8. Suyunu ekleyip kapağını kapatın ve lahanalar tamamen yumuşayana kadar pişirin. 
  9. Son olarak pirinci ekleyip karıştırın ve kapağını kapayarak pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 
  10. İhtiyaç duyduğunuz taktirde ekstra su ekleyebilirsiniz. 
  11. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ateşten alıp servis edin.  
  12.  

Şimdiden ellerinize sağlık! Kıymalı Kapuska tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020