En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kıymalı Muska Böreği

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kıymalı Muska Böreği
Kıymalı Muska Böreği

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Kıymalı Muska Böreği yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Geleneksel olarak taze yufkanın farklı harçlar ile üç köşeli bir muska olarak katlanıp sacda pişirilmesi ile yapılan börek: . Çıtır çıtır ağızda dağılan kıymalı muska böreğini çayın yanında veya akşam yemeklerinde ara sıcak olarak servis edebilirsiniz. Türk mutfağının baş tacı böreği dilerseniz farklı iç harçlarıyla hazırlayabilir, sofralara farklı lezzetler katabilirsiniz. Malzemeler hazırsa sizi tarife doğru alalım. 

Kıymalı Muska Böreği Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 4 adet yufka

    harcı için

    • 250 gram (g) kıyma
    • 100 gram (g) ege otları, semizotu, ebegümeci, radika, taze soğan, arapsaçı vs.
    • 3 diş sarımsak
    • 1 adet domates, doğranmış
    • 2 adet sivri biber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 su bardağı sıvı yağ

    Kıymalı Muska Böreği Nasıl Yapılır?

    1. Yıkanmış doğal otları, irice doğrayın ve birkaç kez yıkayın.
    2.  Bir tavaya 1 çay bardağı su koyup, üzerine otları koyup, kapağını kapatın.
    3.  Buhar çıkmaya başlayınca, kapağını alıp, soğuk suya tutup, soğutun. Sıkıp fazla suyunu alın. Kesme tahtasına koyup, 3×3 cm. kare şeklinde doğrayın. Bir tabağa koyup, bekletin.
    4.   Bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyup, kıyma, sarımsak ekleyip kıyma suyunu çekinceye kadar hızlı ateşte kavurun. Suyunu çekince, doğranmış domates, dilimlenmiş yeşil sivri biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
    5. Haşladığınız otları ekleyip- 1-2 defa dikkatlice otları koparmadan kavurun.
    6. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip 1-2 defa daha dikkatlice karıştırıp, kavurun. Karışımı bir tabağa yayıp, soğuması için bekletin.
    7. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip 1-2 defa daha dikkatlice karıştırıp, kavurun. Karışımı bir tabağa yayıp, soğuması için bekletin.
    8. Şeritleri üst üste koyup, uç kısmını kesip, düzeltin ve 18-20 cm boyunda kesip, dikdörtgen yapın. Hepsini bir araya toplayın. Ve yanınıza tabakta soğumuş kıymalı ot karışımını ve bir yemek kaşığı alın.
    9.   Dikdörtgenin en ucuna bir yemek kaşığı dolusu harçtan koyun. Ve üçgen şeklince bir ucunu tutup, diğer paralel kenara getirip, üçgen şekle dikkat edin. Tekrar üçgeni orta eksende öbür tarafa çevirin. Ve tekrar diyagonal olarak diğer tarafa çevirin ve yufka bitince ucunu az su sürüp, kapatın ve bir tabakta biriktirin.
    10. Bir tavaya sıvı yağı koyup, üçgen böreklerinizi 2-3 adet bir arada renk alıncaya kadar kızartın. Bir kağıt mutfak havlusuna alıp fazla yağlarını emdirin.
    11.  Sıcak olarak servis edin.

    Bu nefis Kıymalı Muska Böreği tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020