En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kıymalı Pişi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kıymalı Pişi
Kıymalı Pişi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Kıymalı Pişi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Kahvaltıların en sevilen tariflerinden biri olan, pofuduk ve yağ çekmeyen pişilerden hazırlıyoruz bugün! Yumuş yumuş olan bu pişilerin sadesi ayrı bir seviliyor, kahvaltı sofralarında hem zeytin peynirle tuzlu olarak hem de reçellerle, ballarla, çikolata kremalarıyla tatlı olarak bol bol yeniyor. Bu pişiler neden bu kadar çok seviliyor? Hem pratik hem de çok ekonomikler çünkü. Ee bir de lezzetini işin içine katınca, rakibi yok diyebiliriz. 🙂 Şimdi sade pişi severleri kıymalı poğaça severlerle buluşturalım mı? Kıymalı pişi tarifi, çayın yanına çok yakışacak; kahvaltı ve sahur sofralarınızı adeta şenlendirecek. Hemen akıllara mayalı mı mayasız mı soruları geldi biliyoruz. Mayasız kıymalı pişiler de ayrı leziz fakat bugünkü konumuz mayalı kıymalı pişiler. 🙂 Yapımı çok pratik olan kıymalı pişi tarifi, mutfağa yeni yeni girmeye başlayanların da kurtarıcı tariflerinden olacak. Yağ çekmeyen, yumuş yumuş olan hamuruyla favorileriniz arasına girecek kıymalı pişinin tarifi bizden, kalori takibi sizden! 🙂 Çayın yanına bu kadar çok yakışan başka hangi hamur işi tarifi olabilir diye düşünenlere, kıymalı pişiye pratik bir alternatif arayanlara kıymalı milföy böreğini bırakıyoruz. Haydi sizi mutfağa alalım! Hamur işi tariflerinin baştan biraz göz korkuttuğunu biliyoruz. Siz de “pişi hamuru nasıl yoğurulur?” diye soranlardansanız ayrıntılı anlatımıyla kıymalı pişi tarifimizin adımları tam size göre. Adımları birebir uygulamaları durumunda mutfakta yeni olanlar dahi hiçbir sorun yaşamadan pişi hamuru nasıl yoğurulur öğrenecekler. 🙂 Kıymalı pişi tarifi, tek başına dahi lezzetle tüketebileceğiniz, hem enfes hem de oldukça doyurucu bir tarif. Kahvaltılara, çay saatlerine ve doyurucu sahur sofralarına pratik bir şekilde hazırlayıp afiyetle tüketebilirsiniz. Biz yanına ilk olarak tavşan kanı demlenmiş bir bardak çay önersek de, çay sevmeyenler bir bardak ayranla ferah ferah tüketebilirler! Kokusu mutfağı saracak leziz kıymalı pişi tarifinin bir porsiyonu ortalama 560 kaloridir. Diyet yapanlara ve günlük kalori ihtiyacına göre beslenenlere, kıymalı pişileri kontrollü bir şekilde tüketmelerini öneriyoruz. Kıymalı pişi tarifinin püf noktası, mayalama işleminin sabırla yapılmasında gizli. İyice mayalandırdığınızdan emin olun!    

Kıymalı Pişi Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 1/2 su bardağı su
    • 1/2 su bardağı yoğurt
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2,5 su bardağı un

    kızartmak için

    • 5 su bardağı ayçiçek yağı

    harç için

    • 100 gram (g) dana kıyma, az yağlı
    • 1 adet soğan, küp doğranmış
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Susam

    Kıymalı Pişi Nasıl Yapılır?

    1. Un ve tuzu bir kaba eleyip ortasını açın. Maya ve suyu ekleyip karıştırın. Yoğurdu ilave edin.
    2.  
    3. Pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. Üzerini streçleyip oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
    4.  
    5.  
    6.  
    7.  
    8.  
    9.  
    10.  
    11.  
    12. Orta boy bir tavaya kıymayı alıp orta ateşte 3′ suyunu bırakmaya başlayana dek kavurun.
    13.  
    14.  
    15.  
    16.  
    17.  
    18.  
    19.  
    20. Soğanları ekleyip 2′ kavurun. Salça, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Karıştırın, 2′ kavurup kenara alın.
    21.  
    22.  
    23.  
    24.  
    25.  
    26.  
    27. Hamuru yemek kaşığı büyüklüğünde bezelere ayırıp tezgahı yağlayarak açın, içerisine 1 yemek kaşığı harç ekleyip yuvarlayın.
    28.  
    29.  
    30.  
    31.  
    32. Ayçiçek yağını geniş bir tencerede orta ateşte ısıtın, bezeleri dörderli olarak her bir yüzünü 2’şer dakika kızartın.
    33.  
    34.  
    35.  
    36. Havlu kağıt üzerine alıp, fazla yağını alın. Susam serpip servis edin.
    37.  

    Bu nefis Kıymalı Pişi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020