En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kıymalı Taze Fasulye Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kıymalı Taze Fasulye Tarifi
Kıymalı Taze Fasulye Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 4

Kıymalı Taze Fasulye Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Pratik ve doyurucu bir yemek dendiğinde, akla genelde kıymalı yemekler gelir. Sebze zaten en uzun pişeni bilen çok uzun pişmez, kıyma ise hemen piştiği için, ikisini birlikte tencereye koyun, ortaya hem çok doyurucu hem de çok sağlıklı bir yemek çıkar. Yemekte kıyma bulunduğu için tabi ki yüksek protein oranı vardır, bu arada kilonuza dikkat ediyorsanız tamamen yağsız kıyma ile de bu yemeği yapabilirsiniz. Taze fasulye çok düşük kalorili olduğu için kilo vermeyi hızlandırır, sindirim sistemini hızlandırır ve bağışıklık sistemini destekler. Fırında pratik kıymalı patates tarifini duydunuz mu? Onu da incelemeden geçmeyin 🙂 O zaman mutfağa doğru yol alalım ve kıymalı taze fasulye yapmaya başlayalım!  

Kıymalı Taze Fasulye Tarifi Malzemeleri

  • yarım kilo (kg) taze fasulye
  • 100 gram (g) dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan, küçük küp doğranmış
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates, soyulmuş ve küçük küp doğranmış
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı su, sıcak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Taze Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyelerin yanlarındaki kılçıkları bıçakla ayıklayıp, uzunlamasına ikiye bölün.
  2. Doğranan fasulyeleri iyice yıkayıp süzdürün.
  3. Düdüklü tencereye zeytinyağını koyun ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  4. Kavrulan soğanların üzerine, kıymayı ekleyen ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  5. Salça ve domatesleri ekleyip, salçanın çiğ kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
  6. Fasulyeleri, su ve tuzu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın, yüksek ateşte pişirmeye başlayın. 
  7. Kaynamaya başladıktan sonra, düdüklü tencerenin düdüğünü kısın ve kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.
  8. Tencereyi ocaktan alın ve havası çıkana kadar dinlendirin.
  9. Düdüklü tencerenin havası çıktıktan sonra kapağını açın ve yemek sıcak olarak servis edilir.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020