En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Knorr Sebzeli Tavuk Suyu Bulyon ile Buhara Pilavı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Knorr Sebzeli Tavuk Suyu Bulyon ile Buhara Pilavı
Knorr Sebzeli Tavuk Suyu Bulyon ile Buhara Pilavı

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Knorr Sebzeli Tavuk Suyu Bulyon ile Buhara Pilavı tam size göre. Bugün akşam yemeği sofralarınızı taçlandıracak enfes bir pilav tarifiyle geliyoruz karşınıza. Pilav tarifi deyince aklınıza düz klasik pirinç pilavları gelmesin. Biraz uğraştırıcı olsa da emeğinize değecek; yiyen herkesi mest edecek bir pilav bu. Buhara pilavından bahsediyoruz! “Buhara pilavı nereye ait?” soruları akıllarda belirdiyse hemen cevaplayalım, şu anda Özbekistan sınırlarında bulunan, en eski yerleşim yerlerinden olan Buhara’ya ait bu leziz pilav tarifi. Kuzu etinden protein; soğan, havuç ve bezelyeden vitamin alan bu leziz pilava kuru yemişler de eklenince besin değeri adeta tavan yapıyor! “Besleyici ve doyurucu tamam da, lezzeti ne durumda?” derseniz de orijinal Buhara pilavı tarifine yaptığımız Knorr sebzeli tavuk suyu bulyon katkısından bahsetmemiz gerek. Pirinci, kuzu etini, sebzeleri ve kuru yemişleri birbirine bağlayan lezzetiyle olmazsa olmaz bir adım. Pilavı sadece ana yemeğin yanındaki bir yancı olmaktan çıkaran, ana yemeğin kendisine dönüştüren buhara pilavı tarifinin yanı sıra etli sebzeli pilav tarifi, etli bulgur pilavı tarifi ve kestaneli iç pilav tarifimizden de ilham alabilirsiniz!

Knorr Sebzeli Tavuk Suyu Bulyon ile Buhara Pilavı Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 400 gram (g) kuzu kol, kuşbaşı doğranmış
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1/2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 adet soğan, küp doğranmış
    • 1 adet havuç, küp doğranmış
    • 2 su bardağı baldo pirinç
    • 1 su bardağı bezelye
    • 3 su bardağı su
    • 1 adet Knorr Sebzeli Tavuk Suyu Bulyon

    servis için

    • 4-5 yaprak maydanoz
    • 1 yemek kaşığı kuş üzümü

    Knorr Sebzeli Tavuk Suyu Bulyon ile Buhara Pilavı Nasıl Yapılır?

    1. Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtıp kuzu etlerini ekleyin, suyunu bırakmasına izin vermeden kavurun. Tuz ekleyip kenara alın.
    2. Ayçiçek yağını tencerede orta ateşte ısıtın. Havuç ve soğanları ekleyip karıştırarak 2′ kavurun. Pirinci ekleyip 5′ kavurun. Bezelyeleri ekleyin.
    3. Sıcak su ile bulyonu karıştırıp tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 12′ pişirin. Kapatıp üzerine havlu serin. 10′ oda sıcaklığına demlenmeye bırakın.
    4. Derin bir kasenin içini yağlayıp kuşbaşı eti ve üzümleri ekleyip düzleyin. Üzerine pilavı ekleyip düzleyin. Sunum tabağını üzerine kapatıp tersine çevirin. Maydanozla servis edin.

    Afiyet olsun! Knorr Sebzeli Tavuk Suyu Bulyon ile Buhara Pilavı ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    03Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020