En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Knorr Zerdeçallı Mercimekli Yoğurt Çorbası, Fırında Yer Elması, Mantarlı Bulgur Pilavı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Knorr Zerdeçallı Mercimekli Yoğurt Çorbası, Fırında Yer Elması, Mantarlı Bulgur Pilavı
Knorr Zerdeçallı Mercimekli Yoğurt Çorbası, Fırında Yer Elması, Mantarlı Bulgur Pilavı

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Knorr Zerdeçallı Mercimekli Yoğurt Çorbası, Fırında Yer Elması, Mantarlı Bulgur Pilavı, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Ramazan sofralarının bereketi gelenektendir; malzemelerin bolluğundan, tariflerin özenle hazırlanmasından gelir. Yemeklerin lezzetli olduğu kadar besleyici olmasına özen göstermek bizim elimizde. Bütün mesele, doğanın bize sunduğu malzemeleri, mutfakta işleri kolaylaştıran yöntemlerle birleştirerek hazırlamak. Bu kez tam bir protein kaynağı olan ve Dünya Sağlık Örgütü’nün günlük 5 porsiyon meyve sebze tüketim önerisinin tamamını karşılayan besleyici bir tabakla karşınızdayız. O halde lif, magnezyum, A vitamini, E vitamini ve potasyumdan zengin lezzetleri bir araya getirdiğimiz Knorr ile Besleyici Ramazan Tabakları’ndan Knorr Zerdeçallı Mercimekli Yoğurt Çorbası, Fırında Yer Elması ve Mantarlı Bulgur Pilavı gelsin… Knorr Zerdeçallı Mercimekli Yoğurt Çorbası bu menü için şahane bir giriş yemeği; zira zerdeçal çorbalarda sıklıkla kullanılan bir lezzet. Tropikal Asya ve bölge Okyanus ülkelerinde yetişen kök saplı bir ot olan zerdeçal, en çok Çin, Endonezya ve Hindistan’da tüketilir. Renk ve lezzet vermesi için kullanılan zerdeçal, geleneksel et, mercimek, pirinç ve tavuk yemeklerinin, çorbaların gizli reçetesidir aslında. Egzotik baharatların müthiş lezzet ve kokularıyla baş döndürdüğü coğrafyalardan mutfağımıza ulaşan zerdeçal, sadece yemeklere lezzet katmak için değil, aynı zamanda besleyicilik için de birebirdir. İksir özelliklerini ortaya çıkardığı bilindiğinden beri, bir tutam ya da eskilerin deyimiyle bir fiske karabiberi zerdeçala eklememiz önerilir. Yer elması bir demir kaynağıdır. Demir minerali, bağışıklık sistemi fonksiyonuna katkıda bulunur. Bol miktarda fosfor, demir ve kalsiyumun yanı sıra, A ve C vitaminleri içeren yer elması Ramazan tariflerinin en makbul yiyeceklerinden biri. Bulgur ve mantar birlikteliği için söylenecek söz çok! Mantardan başlayalım, Antik Mısır’da ona “ölümsüzlük bitkisi” dendiğinden… Bu yüzden halkın mutfağına girememiş, firavunlara, krallara layık diye… Hiyeroglifler, yazıtlar ve yapılan araştırmalar, binlerce yıl önce keşfedilen mantarın açıklanamaz güçleri olduğunu, bu yüzden ölümsüzlüğün anahtarı olabileceğini düşünmüşler. Batıda mantarın besleyici özelliğinden yararlanılmış; Roma İmparatorluğu’nda orduların besin kaynağı olmuş. Antik yıllar bitince mantar halkın hayatına girmiş; insanları doyurmuş, beslemiş, hatta tedavi etmiş. Orta Çağ’da simyacılar mantarı iksir ve ilaç yapımında kullanmışlar. Gel zaman, git zaman, aradan yüzyıllar geçmiş. Şimdi mantarı, besin değeri özellikleri bakımından ona layık bulgurla birlikte pişiriyoruz. Mantar ve bulgur iyi bir ikili; sindirim sistemini çalıştırıyorlar, besleyici, doyurucu, yararlı ve bir o kadar lezzetliler. O zaman güzelim Ramazan soframızı kurmak için tariflere geçelim…

Knorr Zerdeçallı Mercimekli Yoğurt Çorbası, Fırında Yer Elması, Mantarlı Bulgur Pilavı Malzemeleri

    Knorr Zerdeçallı Mercimekli Yoğurt Çorbası

    • 1 adet Knorr Zerdeçallı Mercimekli Yoğurt Çorbası
    • 5 su bardağı su
    • 3 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 adet yumurta

    Üzeri İçin

    • 1 yemek kaşığı taze nane, ince kıyılmış
    • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

    Fırında Yer Elması

    • 750 gram (g) yer elması
    • 2 adet kırmızı soğan
    • 1 tutam taze kekik
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tutam tuz

    Mantarlı Bulgur Pilavı

    • 2 su bardağı bulgur, yıkanmış
    • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
    • 3 su bardağı su
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet domates, küp doğranmış
    • 10 adet mantar, kıyılmış
    • yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
    • 4 adet taze soğan, kıyılmış
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Knorr Zerdeçallı Mercimekli Yoğurt Çorbası, Fırında Yer Elması, Mantarlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

    1. Knorr Zerdeçallı Mercimekli Yoğurt Çorbası karışımını 5 su bardağı suya ilave edin ve kaynayana dek karıştırın.
    2. Kaynayınca altını kısıp ara ara karıştırarak 15 dakika pişirin.
    3. Terbiyeyi hazırlamak için bir kasede 3 çorba kaşığı yoğurt ve 1 yumurta sarısını çırpın.
    4. Terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ilave edip birkaç dakika daha kaynatın.
    5. Kıyılmış taze naneleri ayçiçek yağında biraz çevirip çorbanızın üzerine ekleyerek servis edin.
    6. Fırını 200 dereceye ısıtın.
    7. Yer elmalarını bir fırça yardımıyla iyice yıkayın. Soğanları büyük parçalar halinde doğrayın.
    8. Yer elmalarını büyük ve eşit parçalara bölüp fırın tepsisine yerleştirin. Büyük parçalar halinde doğradığınız kırmızı soğanları da serpiştirin.
    9. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra zeytinyağını gezdirin.
    10. Kekikleri ekledikten sonra tekrar karıştırın.
    11. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
    12. Pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Sıcak servis edin.
    13. Yayvan bir tencerede zeytinyağını ısıtın. İçine kıyılmış mantarları ilave edip mantarlar suyunu çekene kadar kavurun.
    14. Mantarlar suyunu çekince içine yıkanmış bulguru ilave edip kavurmaya devam edin.
    15. Ayrı bir kasede 3 su bardağı sıcak suyu bulyonla karıştırın. Bulgurun içine kıyılmış taze soğanları, doğranmış domatesi, et bulyonlu suyu, çekilmiş karabiberi ve kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırdıktan sonra kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak bulgurlar göz göz olana kadar 15 dakika pişirip demlendirin.
    16. Demlenen mantarlı bulgur pilavını karıştırıp sıcak olarak servis edin.

    Bu nefis Knorr Zerdeçallı Mercimekli Yoğurt Çorbası, Fırında Yer Elması, Mantarlı Bulgur Pilavı tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020