Hazırlama Süresi : 60 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Kaç Kişilik : 4
Geleneksel lezzetlerimizden Knorr Zerdeçallı Mercimekli Yoğurt Çorbası, Fırında Yer Elması, Mantarlı Bulgur Pilavı, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Ramazan sofralarının bereketi gelenektendir; malzemelerin bolluğundan, tariflerin özenle hazırlanmasından gelir. Yemeklerin lezzetli olduğu kadar besleyici olmasına özen göstermek bizim elimizde. Bütün mesele, doğanın bize sunduğu malzemeleri, mutfakta işleri kolaylaştıran yöntemlerle birleştirerek hazırlamak. Bu kez tam bir protein kaynağı olan ve Dünya Sağlık Örgütü’nün günlük 5 porsiyon meyve sebze tüketim önerisinin tamamını karşılayan besleyici bir tabakla karşınızdayız. O halde lif, magnezyum, A vitamini, E vitamini ve potasyumdan zengin lezzetleri bir araya getirdiğimiz Knorr ile Besleyici Ramazan Tabakları’ndan Knorr Zerdeçallı Mercimekli Yoğurt Çorbası, Fırında Yer Elması ve Mantarlı Bulgur Pilavı gelsin… Knorr Zerdeçallı Mercimekli Yoğurt Çorbası bu menü için şahane bir giriş yemeği; zira zerdeçal çorbalarda sıklıkla kullanılan bir lezzet. Tropikal Asya ve bölge Okyanus ülkelerinde yetişen kök saplı bir ot olan zerdeçal, en çok Çin, Endonezya ve Hindistan’da tüketilir. Renk ve lezzet vermesi için kullanılan zerdeçal, geleneksel et, mercimek, pirinç ve tavuk yemeklerinin, çorbaların gizli reçetesidir aslında. Egzotik baharatların müthiş lezzet ve kokularıyla baş döndürdüğü coğrafyalardan mutfağımıza ulaşan zerdeçal, sadece yemeklere lezzet katmak için değil, aynı zamanda besleyicilik için de birebirdir. İksir özelliklerini ortaya çıkardığı bilindiğinden beri, bir tutam ya da eskilerin deyimiyle bir fiske karabiberi zerdeçala eklememiz önerilir. Yer elması bir demir kaynağıdır. Demir minerali, bağışıklık sistemi fonksiyonuna katkıda bulunur. Bol miktarda fosfor, demir ve kalsiyumun yanı sıra, A ve C vitaminleri içeren yer elması Ramazan tariflerinin en makbul yiyeceklerinden biri. Bulgur ve mantar birlikteliği için söylenecek söz çok! Mantardan başlayalım, Antik Mısır’da ona “ölümsüzlük bitkisi” dendiğinden… Bu yüzden halkın mutfağına girememiş, firavunlara, krallara layık diye… Hiyeroglifler, yazıtlar ve yapılan araştırmalar, binlerce yıl önce keşfedilen mantarın açıklanamaz güçleri olduğunu, bu yüzden ölümsüzlüğün anahtarı olabileceğini düşünmüşler. Batıda mantarın besleyici özelliğinden yararlanılmış; Roma İmparatorluğu’nda orduların besin kaynağı olmuş. Antik yıllar bitince mantar halkın hayatına girmiş; insanları doyurmuş, beslemiş, hatta tedavi etmiş. Orta Çağ’da simyacılar mantarı iksir ve ilaç yapımında kullanmışlar. Gel zaman, git zaman, aradan yüzyıllar geçmiş. Şimdi mantarı, besin değeri özellikleri bakımından ona layık bulgurla birlikte pişiriyoruz. Mantar ve bulgur iyi bir ikili; sindirim sistemini çalıştırıyorlar, besleyici, doyurucu, yararlı ve bir o kadar lezzetliler. O zaman güzelim Ramazan soframızı kurmak için tariflere geçelim…
Bu nefis Knorr Zerdeçallı Mercimekli Yoğurt Çorbası, Fırında Yer Elması, Mantarlı Bulgur Pilavı tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020