Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 45 dk
Kaç Kişilik : 4
Geleneksel lezzetlerimizden Köfteli Patlıcanlı İslim Kebabı Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Tadı damakta kalan, sebzeyle etin en güzel birleşme hali fırında islim kebabıdır. Nam-ı diğer, patlıcan dizme ya da kürdan kebabı. Zannedilenin aksine çok uğraş gerektirmeyen, pratik bir yemek olan fırında islim kebabının başlıca malzemesi et ve ete çok yakışan patlıcandır. Hem ismi hem görüntüsü çok şey vadeden islim kebabı, fırında çok kolay bir şekilde yapılabilir. Kolay olsun diye köfteden yapılan fırında islim kebabında asıl malzeme kuzu etidir. Pişmesi köfteye göre daha uzun süren kuzu eti, patlıcanla birleşince damaklarda eşsiz bir tat bırakır. Biz tabii günün koşturmacasının bir ziyafetle son bulması için kolay ve pratik olacağı için köfte ile hazırlıyoruz. Patlıcanların alacalı olarak kesilip kızartıldığı, daha sonra köfteyi sardığı bu yemek kürdan kebabı olarak da biliniyor. Gaziantep’in ünlü yemeği olan fırında islim kebabının yanında arpa şehriye ya da pirinç pilavı ve cacıkla misafirlerinize enfes bir ziyafet verebilirsiniz. Patlıcana sarılmış, Knorr Şef Köftesi İçin Baharatlı Çeşni ile tatlanmış köftenin domatesli sos ile servis edildiği islim kebabı tarifi, hem patlıcan hem de etseverlerin favorisi arasında yer alıyor. Bu enfes yemeği denemek için tarifimizi hemen inceleyin!
Bu nefis Köfteli Patlıcanlı İslim Kebabı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Ev Burmasıyemektarifirehberi
Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020