En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kolay Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kolay Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Kolay Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Kolay Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Dostlarla oturup karşılıklı çay, kahve içmek insan yaşamında zaman ayırmaya değer anlardan biridir. Mutlulukla geçen bu zamanda damaklarımızı şenlendirecek tatlar da eşlik ediyorsa bize, değmeyin keyfimize! Tropik bölgelerde yetişen ve meyvesi yenen bir palmiye türü olan Hindistan cevizi, içinde çok büyük miktarda su barındırır. Dünyanın dört bir yanında gıda, yağ, süt ve ilaç olarak kullanılan bu tropik meyve, kimi zaman taze kimi zaman kurutulmuş olarak aroması ve kokusuyla özellikle pastane lezzetlerinde sıklıkla kullanılır. Ağızda dağılan Hindistan cevizli kurabiye de çay saatlerinizde vazgeçemeyeceğiniz bir tarif olacak. Hindistan cevizi ile Hindistan cevizli dolgulu kurabiye yapabilirsiniz ancak biz bu kez Hindistan cevizini hamurumuza kattık. Pratik şekilde unsuz Hindistan cevizli yumuşak kurabiye yapımı için tüm detayları tarifimizde bulabilirsiniz. Şimdi tarifimize geçelim! Hindistan cevizi ile Hindistan cevizi dolgulu kurabiye, kahveli Hindistan cevizli kurabiye, kakaolu Hindistan cevizli kurabiye, Hindistan cevizli Kartopu kurabiye, Hindistan cevizli lokmalık kurabiye, Hindistan cevizli toplar gibi pek çok kurabiye çeşidi yapabilirsiniz. Hindistan Cevizi Nasıl Rendelenir? Taze Hindistan cevizinin rendelenmiş halini uzun saklamak bir zordur. Ekşimemesi için kurutmak daha doğru bir yöntemdir. Hindistan cevizini kurutmak için öncelikle içerisindeki suyu alınır ve beyaz etli kısmı rendelenir. Dilerseniz açık havada güneşte ya da 50 ila 55 derece ara ara karıştırarak 3 saatte gibi bir zamanda fırında kurutabilirsiniz. Lif, demir, magnezyum, kalsiyum, bakır, manganez, çinko ve selenyum bakımından hayli zengin olan Hindistan cevizi son yıllarda Türkiye’de de oldukça popüler oldu. Hindistan cevizi kırıldıktan sonra taze olarak tüketilebildiği gibi kurutulup pastalar için kullanılabiliyor. Suyu içilebilen Hindistan cevizi kullanımında bir diğer yol da yağını çıkartıp yemeklerin içerisine kullanmak. Siz de Hindistan cevizinin nasıl kırıldığını, nasıl kesildiğini ve nasıl saklandığını merak ediyorsanız, tıklayın!

Kolay Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet yumurta, beyazı
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi, taze, ince uzun dilimlenmiş
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet vanilin
  • çeyrek tatlı kaşığı tuz

Kolay Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Hindistan cevizlerini yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. 5 dakika ızgara ayarında renk alana dek kızartın ve kenara alın.
  3. Derin bir kabın içerisinde yumurta beyazı, şeker, vanilin ve tuzu mikser yardımıyla orta hızda kabartıp kıvam alana dek çırpın.
  4. İçerisine Hindistan cevizlerini ekleyip, bir spatula ile karışımı söndürmemeye dikkat ederek karıştırın.
  5. İki kaşık yardımıyla hamuru yağlı kağıt serili tepsiye porsiyonlayın. 15 dakika renk alana dek fırınlayın.
  6. Tel üzerine alıp soğumaya bırakın.

Afiyet olsun! Kolay Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020