En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kolay Islak Kek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kolay Islak Kek Tarifi
Kolay Islak Kek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Kolay Islak Kek Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Söz konusu beş çayı, altın günü ya da çay safhası olunca kek hazırlamamak elde değil. Çayın yanına ve bu özel sofralara en çok yakışan tariftir kek tarifleri. Biz de bugün lezzetiyle ve görüntüsüyle hayran bırakan, ani tatlı krizlerini gideren ve oldukça ekonomik bir tarif olan en kolay ıslak kek tarifini paylaşıyor olacağız. Islak kek tarifi kolay olmasının en büyük nedenlerinden bir tanesi de evde bulunan malzemelerden yapılması ve klasik kek tarifi gibi hazırlanmasıdır. Onu diğer kek tariflerinden ayıran özelliği ıslak oluşudur. Elbette ki bunu da sosuna borçluyuz. Kolay ıslak kek tarifi yapılışını elbette ki anlatıyor olacağız ama gelin öncelikle kolay ıslak kek tarifi malzemelerine göz atalım. -3 adet yumurta -1 su bardağı şeker -1 su bardağı ayçiçek yağı -1 su bardağı su -1 tatlı kaşığı vanilin -3 yemek kaşığı kakao -1 tatlı kaşığı kabarma tozu -2 su bardağı un Sosu için -1 su bardağı süt -1 su bardağı şeker -3 yemek kaşığı tereyağı -3 yemek kaşığı kakao Servis için -Algida Maraş Usülü Sade / Antep Fıstıklı Dondurma Yukarıda yer alan malzemeler hazırsa mutfağa geçip, kolay ıslak kek yapılışına geçebiliriz. Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri rengi açılana dek mikser ile yüksek hızda 3 dakika çırpıyoruz. İçerisine ayçiçek yağı ve su ekleyip, karıştırıyoruz. Un, kakao, vanilin ve kabartma tozu eleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek düşük hızda çırpıyoruz. Kek kıvamını alınca önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Kare şeklinde dilimleyip, oda sıcaklığında dinlenmeye alıyoruz. Bu esnada süt, şeker ve kakaoyu küçük bir soslukta orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kısıp tereyağı ekliyor ve ocaktan alıp oda sıcaklığında 15 dakika dinlendiriyoruz. Ilıyan sosu kekin üzerine gezdirip, buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz ve üzerine Algida Maraş usulü sade / fıstıklı dondurma ile servis ediyoruz. En sevdiğimiz bölümdeyiz şimdi de. Lezzetli mi lezzetli aynı zamanda da oldukça kolay olan ıslak kekimizi hazırladık. Şimdi afiyetle yerken, yanına neler tercih edilebilir kısaca bahsetmek istiyoruz. Özellikle beş çaylarının favorisi olan ıslak kekin yanında su böreği, kısır ve tarçınlı kurabiye tercih edebilirsiniz. İçecek olarak da taze demlenmiş bir fincan çay ya da en sevdiğiniz kahveyi tüketmenizi öneriyoruz. Çocuklara verilecekse ballı süt, portakal suyu ya da evde yapılmış soğuk çay tercih edilebilir Kolay ıslak kek tarifini hazırlarken bilmeniz gereken püf noktalarını paylaşmasak olmazdı. Kek tariflerinde kekinizin iyice kabarmasını istiyorsanız elenmiş un ve kabartma tozunun üzerine bir iki damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Güzel bir kek için yumurta ve şekerin iyice çırpılması gerekmektedir. Mayonez rengini aldığında hamur malzemelerini sırayla ekleyebilirsiniz. Islak kek tarifinde bizim en çok merak ettiğimiz detay kalori miktarı oldu. Eminiz ki sizi de oldukça meraklandıran bir konu bu. Dayanamayıp, hemen araştırdık. En kolay ıslak kek tarifi 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 600 kalori bulunmaktadır. Diyet menüleri için maalesef ki uygun olmayan bu keki, ani tatlı krizlerinde tercih etmenizde bir sakınca yoktur. Kolay ıslak kek tarifini en güzel haliyle hazırlayıp, en şık haliyle servis ettik. Şimdi de kolay ıslak kek tarifini sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. İlk olarak iştah kabartan görüntüsüyle piyano kek tarifi, ardından İsveç keki tarifi ve son olarak da kolay tarçınlı kek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyip favorinizi seçmeyi ve çay saatlerinde servis etmeyi ihmal etmeyin!

Kolay Islak Kek Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 2 su bardağı un
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı şeker
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 adet Algida Maraş Usülü Sade/Antep Fıstıklı Dondurma

    Kolay Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri rengi açılana dek mikser ile yüksek hızda 3′ çırpın. Ayçiçek yağı ve su ekleyip, karıştırın.
    2. Un, kakao, vanilin ve kabartma tozu eleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek düşük hızda çırpın.
    3. Fırını 180 dereceye ısıtın. Yağlanmış fırın kabına alıp, yaklaşık 40′ fırınlayın.
    4. Kare şeklinde dilimleyip, oda sıcaklığında dinlenmeye alın. Bu esnada süt,şeker ve kakaoyu küçük bir soslukta orta ateşte karıştırarak pişirin.
    5. Kaynayınca altını kısıp tereyağı ekleyin ve ocaktan alıp oda sıcaklığında 15′ dinlendirin. Ilıyan sosu kekin üzerine gezdirip, buzdolabında 2 saat dinlendirin.
    6. Dondurma ile servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Kolay Islak Kek Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020