En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kömbe Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kömbe Tarifi
Kömbe Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Kömbe Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Beş çayında iki lafın belini kırarken size eşlik edecek harika bir kurabiye tarifi ile geldik. Çayın yanında servis edebileceğiniz ve atıştırmalık olarak günün her saatinde tüketebileceğiniz evde kömbe tarifine kim hayır diyebilir ki? Hazırlaması oldukça kolay kömbe tarifi, lezzetiyle de adından çokça söz ettirmektedir. O halde arkanıza yaslanın çünkü birazdan lezzet dolu bir yolculuğa çıkıyor olacağız. 🙂 Ağızda dağılan kömbe tarifi davetlilerden tam puan alma garantili. Çayın ve kahvenin yanında servis edebileceğiniz, tadına doyum olmayan en güzel kömbe tarifini hazırlamak için her evde bulunan temel malzemeler yeterli gelmektedir. Daha önce kömbe yemeyenler ya da hiç duymamış olanlar için kömbe nedir kısaca değinmek istiyoruz. Ardından da mutfağa geçip lezzetli mi lezzetli kömbeler hazırlıyor olacağız. Kömbe Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş, şimdilerde Antakya’nın geleneksel yiyecekleri arasında yer alan bir tarif. Özellikle çay saatlerinde tercih edilen lezzetli mi lezzetli bir kurabiye diyebiliriz. Yörelere göre kömbe çeşitlerinin ve yapılış aşamalarının da farklılık gösterdiğini söyleyebiliriz. 🙂 Kömbenin ne olduğunu öğrendik gelin şimdi de nasıl yapıldığını öğrenelim.  Kömbe tarifi için öncelikle derin bir kabın içerisine tereyağı, şeker ve ayçiçek yağı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ardından karışımın içerisine süt, kabartma tozu, ceviz ve nişastayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Sıra geldi kömbemizin katı malzemelerini eklemeye. 🙂 Karışımın içerisine un, muskat, zencefil, karanfil ve damla sakızını ekleyip, pürüzsüz kıvam alana dek iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan küçük toplar alıp elle yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız hamurları kömbe kalıbına basıp yağlı kâğıt serili fırın tepsimizin içerisine diziyoruz. Son olarak üzerine susam serpiştirip, fırında pişmeye bırakıyoruz. Kokusu mahalleyi, lezzeti sizi saracak. 🙂 Kömbeyi hazırladınız ve nasıl servis edeceğinizi bilmiyorsanız merak etmeyin biz buradayız. Kömbe kurabiyemizin yanına tabii ki en çok taze demlenmiş, ateş kırmızısı bir fincan çay yakışmaktadır. Çay yerine kahve de tercih edebilirsiniz. Tamamen damak zevkinize bırakıyoruz.  Sıra geldi kömbe tarifini evde tam kıvamında hazırlayabilmeniz için püf noktalarını paylaşmaya.  Kömbe hazırlarken tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen göstermelisiniz. Aynı zamanda unu yavaş yavaş eklemeli ve iyice yoğurmalısınız. Hamur işi tarifleri, diyet yapanlar ve kilo kontrolü sağlayanlar için tam bir baş belası olabiliyor. Biz de kilosuna dikkat edenler için bir araştırma yaptık. 100 gramlık bir kömbe yaklaşık olarak 270 kalori bulundurmaktadır. Ara ara düşük miktarlarda tüketebilirsiniz. Konu kurabiyeden açılmışken, farklı tarifler de denemeye var mısınız? Çay saatlerinde severek yiyebileceğiniz, aynı zamanda davetlilerinizin damağında lezzet şöleni yaşatacak birbirinden lezzetli 3 tane tarif önerimiz mevcut. İlk olarak tuzlu kurabiye tarifini, ardından tuzlu çay kurabiyesi tarifini ve son olarak da susamlı çıtır kurabiye tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Kömbe Tarifi Malzemeleri

  • 8 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1/2 su bardağı süt, yarım yağlı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz, iri kıyılmış
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 4 su bardağı un
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/4 tatlı kaşığı muskat rendesi
  • 1/4 tatlı kaşığı Knorr Zencefil
  • 1/4 tatlı kaşığı knorr karanfil, toz
  • 1/2 tatlı kaşığı damla sakızı, toz

üzeri için

  • 2 yemek kaşığı susam

Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisinde tereyağı, şeker ve ayçiçek yağını karıştırın.
  2. İçerisine süt, kabartma tozu, ceviz ve nişastayı ekleyip karıştırın.
  3. Un, tarçın,muskat,zencefil,karanfil ve damla sakızını ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
  4. Fırını 180 dereceye ısıtın. Hamurdan küçük toplar alıp, elle yuvarlayın. Kömbe kalıbına basıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. Üzerlerine susam serpip, yaklaşık 30′ pişirin. Servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Kömbe Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020