En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Köpoğlu Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Köpoğlu Tarifi
Köpoğlu Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Köpoğlu Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Akşam yemeğinde lezzetli bir meze ya da sıcak olarak servis ettiğinizde lezzetli bir yemek yerine geçebilecek köpoğlu meze tarifi ile sevdiklerinize eşsiz anlar yaşatmaya ne dersiniz? Aslında bugün uzun uzadıya anlatacağımız köpoğlu tarifi ne kadar yesek de yemelere doyamayacağımız tam bir yaz mezesi. Neden mi? Çünkü içerisinde patlıcan, biber, domates gibi yaz aylarında bol bol ve taze taze bulabileceğimiz sebzeler yer alır. Üstelik onu yaz mezesi yapan bir diğer özellik de yoğurt eşliğinde ikram ediliyor olmasıdır.  Yaz aylarının bunaltıcı sıcağından yoğurtlu ve sebzeli köpoğlu tarifi ile kurtulmaya ne dersiniz? Köpoğlu mezesi tarifine geçmeden önce mezemizin içerisinde yer alan malzemelere hızlıca değinmek istiyoruz. Ana malzemeler –2 adet patlıcan, alaca soyulmuş -4 adet köy biberi -2 su bardağı süzme yoğurt -2 adet domates, kabuğu soyulmuş, küp doğranmış -2 diş sarımsak, ezilmiş -5 yemek kaşığı zeytinyağı -1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber Fırını ızgara modunda 200 dereceye ısıtarak başlıyoruz. Patlıcan ve biberleri en üst rafta yaklaşık 20 dakika çevirerek közlüyoruz. Közlenen patlıcan ve biberleri küp doğrayıp kenara alıyoruz. Ardından zeytinyağını küçük bir tencerede ısıtıp, domatesleri ekleyip 2 dakika soteliyoruz. Tuz ve çeşniyi ekleyip, karıştırıyor ardından biber ve patlıcanları ekleyip, kısık ateşe alıyoruz. Kıvam alana dek pişirip, ocaktan aldıktan sonra. Oda sıcaklığında 15 dakika dinlendiriyoruz. Servis tabağına alıp, üzerine süzme yoğurt ekliyoruz. Son olarak zeytinyağını küçük bir soslukta ısıtıp, içerisine toz biberi ekleyip karıştırın ve üzerine servis ediyoruz. Yaz aylarının en hafif, en doyurucu ve de en şık sunumlu mezesi köpoğlu nasıl yapılır öğrendik. Şimdi de nasıl servis edeceğini bilmeyenler için en güzel eşlikçilere değinmek istiyoruz. Köpoğlu meze tarifinin yanına; kızarmış ekmek dilimleri, bol soslu çoban salata ve içecek olarak da ev yapımı soğuk çay kesinlikle çok yakışacaktır. Patlıcanlı tarifleri hazırlarken patlıcanları soyup, dilimledikten sonra tuzlu suda bekleterek acılığının geçmesini sağlayabilirsiniz. Köpoğlu kalori miktarını öğrenmeye geldi sıra. Yaz aylarının favorisi olacak bu tarif 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 50 kalori bulundurmaktadır. Kızartılarak hazırlanmadığı için diyet menülerinde ve yaz aylarında gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Köpoğlu tarifini sevenlere şimdi de 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncelikle közlenmiş patlıcan salatası tarifi, ardından ızgara patlıcanlı humus tarifi ve son olarak da patlıcan ezmesi tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Haydi o zaman hızlıca mutfağa geçip, yukarıda sıraladığımız tarifleri hemencecik deneyin! Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Köpoğlu Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet patlıcan, alaca soyulmuş
  • 4 adet köy biberi
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 adet domates, kabuğu soyulmuş, küp doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber

Köpoğlu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını ızgara modunda 200 dereceye ısıtın. Patlıcan ve biberleri en üst rafta yaklaşık 20′ çevirerek közleyin.
  2. Közlenen patlıcan ve biberleri küp doğrayıp kenara alın. Zeytinyağını küçük bir tencerede ısıtıp, domatesleri ekleyip 2′ soteleyin.
  3. Tuz ve çeşniyi ekleyip, karıştırın. Biber ve patlıcanları ekleyip, kısık ateşe alın.
  4. Kıvam alana dek pişirip, ocaktan alın. Oda sıcaklığında 15′ dinlendirin. Servis tabağına alıp, üzerine süzme yoğurt ekleyin.
  5. Zeytinyağını küçük bir soslukta ısıtıp, içerisine toz biberi ekleyip karıştırın ve üzerine servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Köpoğlu Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020