En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Körili Tavuk Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Körili Tavuk Tarifi
Körili Tavuk Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Körili Tavuk Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. : Klasiğin aromatik yorumu Baharatlı lezzetleri sevenlerin gözdesi köri soslu tavuk tarifi, yepyeni, aromatik bir yorumla karşınızda. Bu tarifte körili tavuk sosu, kıvamını kremi yerine Hindistan cevizi sütünden alıyor ve pirinçlerin kralı basmati ile yapılmış pilavıyla nefis bir uyum sergiliyor. Köri nedir, içinde ne bulunur? Hindistan mutfağının imza lezzetlerinden biri olan ve ülkemizde de özellikle Körili Tavuk tarifleri ile popülaritesi artan köri, içinde pek çok farklı baharatın bulunduğu bir karışım. Parlak sarı renge sahip bu harmanın ana maddeleri zerdeçal ve sumak. Bunun yanı sıra içerikte yer alan kimyon, biber, kişniş, karanfil, kakule, zencefil gibi baharatlar köriye özgün tadını ve keskin aromasını kazandırıyor. İçinde bunca sağlıklı baharat bulunan körinin faydaları ise elbette saymakla bitmiyor. Körili Tavuk sunum önerisi Körili Tavuk tarifi için eşlikçi olarak makarna, yeşil salata ya da patates salatası yapabilirsiniz ancak bu tarifte, Hindistan cevizi ile daha uyumlu olan sade bir pilava yer verdik. Körili Tavuk ve basmati pirincinden tereyağlı pilav, karıştırarak yemeye davet ediyor ve her çatalda bir lezzet patlaması yaşatıyor, ayrıca üzerine serpilecek kavrulmuş Hindistan ceviziyle restoranları aratmayan bir sunuma olanak tanıyor.

Körili Tavuk Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 2 adet tavuk göğsü, küp doğranmış
    • 2 su bardağı domates, doğranmış, konserve
    • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1,5 su bardağı hindistan cevizi sütü
    • 6-8 dal maydonoz, ince kıyılmış
    • 6-8 dal taze nane, ince kıyılmış
    • 2 yemek kaşığı knorr köri
    • 1 adet soğan, küp doğranmış
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım adet limon, suyu
    • 1 tatlı kaşığı tereyağ

    Pilav için

    • 2 su bardağı basmati pirinci, 200gr
    • 2 su bardağı su, soğuk, 400ml
    • 1 tatlı kaşığı tereyağ
    • yarım tatlı kaşığı tuz

    Üzeri için

    • 2 yemek kaşığı Knorr Hindistan Cevizi

    Körili Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Pilav tenceresine basmati pirinç ve soğuk suyu ekleyip, karıştırın.
    2. Tereyağı ortasına ekleyip, orta ateşte kaynayana dek bekleyin.
    3. Kaynayınca altını kısıp, suyunu çekene dek yaklaşık 10′ pişirin. Oda sıcaklığında dinlenmeye alın.
    4. Derin bir tavada ayçiçek yağını yüksek ateşte ısıtın.
    5. Tavukları ekleyip,renk alana dek 2′ soteleyin.
    6. Tuz, köri ve soğanları ekleyip, karıştırın. 2′ soteleyin.
    7. Domates ve hindistan cevizi kremasını ekleyip, karıştırın. 5′ pişirin.
    8. Kıvam alınca altını kısıp, maydanoz, nane, tereyağı ve limon suyunu ekleyip, karıştırın. Ocaktan alın.
    9. Hindistan cevizini yapışmaz bir tavada orta ateşte altın rengi alana dek orta ateşte kavurun.
    10. Köriyi yanında pilav ile, üzerine kavrulmuş hindistan cevizi ile servis edin.

    Bu nefis Körili Tavuk Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020