En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Köylü Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Köylü Pilavı Tarifi
Köylü Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Köylü Pilavı Tarifi. Genelde yardımcı yemek statüsünde olan pilav tariflerine bakışınız artık değişecek. Çünkü ana yemek olarak değerlendirilebilecek, çok besleyici ve zengin içerikli bir pilav tarifi ile karşınızdayız. Sebzeli ve etli pilavları ayrı ayrı çok seviyoruz, peki ikisini aynı tarifte buluşturmaya ne dersiniz? Cevabınız “Evet” ise Hatay pilavı tarifimiz tam size göre! Hatay, pilav çeşitleri açısından oldukça zengin bir yöre. Biz de bugün size Hatay usulü köylü pilavını anlatacağız! Hatay pilavımızın lezzeti lokum kıvamında pişen kuzu etlerinden ve kızarmış patlıcanların yanında, soğan, sarımsak ve salçadan da geliyor. Çok zor sayılamayacak ama kolay da olmayan Hatay pilavı, ideal bir aile yemeğidir. Farklı tatlara pek açık olmayan aile büyükleri Hatay pilavını çok sever, sebzeli tariflere burun kıvıran küçükler de bayılır! Yanına sevdiğiniz meze tarifleri ile hayran olunacak bir sofrayı kolayca hazırlayabilirsiniz. Hatay pilavı ile hazır o coğrafyaya gitmişken tepsi kebabından bahsetmemek olmaz! Fırında pişen ve diğer kebaplara göre daha hafif olan Hatay tepsi kebabını mutlaka deneyin… Yöresel lezzetlerden hoşlanıyorsanız farklı bir lezzet olan Kastamonu pilavı tarifine de göz atın! Hatay pilavı yüksek kalorisiyle, diyet yapanların dikkatli tüketmesi gereken besinlerden. 1 porsiyon Hatay usulü pirinç pilavı yaklaşık 835 kaloridir. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Köylü Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet patlıcan, küp küp doğranmış
  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 diş sarımsak, ince kıyım
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 5 su bardağı su, kaynar, bulyon için
  • 1 adet soğan, ince doğranmış
  • 200 gram (g) kuzu eti, kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı sade yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Köylü Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar küp şeklinde doğranır. Tavada kızdırılan zeytinyağında patlıcanlar kızartıp, kağıt havluya alın. Böylece fazla yağlar havlu tarafından emilir.
  2. Tencerenin içine tereyağını ve etleri ekleyip, etin rengi değişmeye başlayana kadar kavurup, ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin. Soğanlar saydamlaşıncaya kadar kavurun.
  3. Domates salçasını da ekleyip, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra üstüne kaynar su ile açtığınız bulyonu ilave edip, bir taşım kaynatın. Pirinç ve patlıcanları ekleyip, kısık ateşte 15 dakika pişirin ve ocaktan alın.
  4. Tahta kaşıkla karıştırıp, kapağını kapatıp 15 dakika demlenmeye bırakın.
  5. Demlendikten sonra tahta kaşıkla karıştırıp, servis kabına alıp, sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun! Köylü Pilavı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020