En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Krem Brüle

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Krem Brüle
Krem Brüle

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Krem Brüle tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. hafif dokusu ve pratik yapılışıyla yemek sonrası için vazgeçilmezleriniz arasına girecek.  ilk olarak 17. yy’ da pek tabii Fransa’da ortaya çıkıyor. Genellikle yumurta sarısı, süt ya da süt yerine krema karışımından oluşan, aroma katıldıktan sonra düşük ateşte pişirilen tatlı en son karamelle glaze ediliyor. Piştiğinde katı bir kıvam almaması önemli, ortasının hafifçe sulu kalması gerekiyor. Jöle gibi düşünebilirsiniz, ne akışkan ne de katı. İdeal tadı için buzdolabında bir gece bekletilmesi gerekiyor. Süreç kafanızda oturduysa hazırlanışı için sizi mutfağa doğru alalım. Süt, krema ve yumurtayla birlikte ısı altında yapılan baz kremalara ‘custard’ (kastırd) deniyor. En bilinen custard çeşitleri arasında krem brüle, krem karamel, krem pattesseirre, creme anglaise, clafoutis. Türk mutfağından bir custard örneği verecek olursak keşkül dememiz mümkün. Custard’ın sadece tatlılarda kullanıldığını düşünmeyin, zira onu tuzlu dolguların yapıldığı hamur işlerinde de görmeniz mümkün. Mesela kiş yaptığınızda harcını karıştırdığınız tutucu sos da bir custard türü.

Krem Brüle Malzemeleri

  • 5 adet yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 40 gram (g) tereyağı
  • 1 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 adet vanilin

Krem Brüle Nasıl Yapılır?

  1. Sarı kısımlarını dikkatlice ayırdığınız yumurta sarılarını cam bir kaseye aktarın. Toz şeker ve vanilya ilave ederek karıştırın
  2. Süt ve kremayı küçük bir sos tenceresine alın, kaynama derecesine gelene kadar kısık ateşte fazla fokurdamasına izin vermeden kaynatın.
  3. Kaynamaya yakın ocaktan aldığınız krema ve süt karışımını oda sıcaklığında biraz beklettikten sonra yumurta sarılı karışıma azar azar ekleyin ve yumurtanın pişmemesi için hızlıca karıştırın. 
  4. Son olarak oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını katın ve 1-2 dakika kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Karışımınızda köpükler oluşacak, bu köpükleri kaşık yardımıyla sıyırın. Gerekirse karışımı süzün.
  6. Hazır olan krem brüle karışımını, ısıya dayanıklı fırın kaplarına eşit olarak paylaştırın.
  7. Tabanını en az bir parmak kalınlığında suyla kapladığınız fırın tepsisine ramakinleri ya da tek porsiyonluk fırın kalıplarını dizin.
  8. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında, sütlü tatlı kıvamı alana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin
  9. Hafif bir şekilde salladığınızda kenar kısımlarından ayrılmıyorsa tatlınız olmuş demektir.
  10. Fırından çıkardığınız tatlıları ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Servis edeceğiniz zaman bu soğuk tatlıların üzerine esmer şekeri paylaştırın.

Şimdiden ellerinize sağlık! Krem Brüle tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020