Hazırlama Süresi : 40 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
Kaç Kişilik : 4
Krem Brüle tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. hafif dokusu ve pratik yapılışıyla yemek sonrası için vazgeçilmezleriniz arasına girecek. ilk olarak 17. yy’ da pek tabii Fransa’da ortaya çıkıyor. Genellikle yumurta sarısı, süt ya da süt yerine krema karışımından oluşan, aroma katıldıktan sonra düşük ateşte pişirilen tatlı en son karamelle glaze ediliyor. Piştiğinde katı bir kıvam almaması önemli, ortasının hafifçe sulu kalması gerekiyor. Jöle gibi düşünebilirsiniz, ne akışkan ne de katı. İdeal tadı için buzdolabında bir gece bekletilmesi gerekiyor. Süreç kafanızda oturduysa hazırlanışı için sizi mutfağa doğru alalım. Süt, krema ve yumurtayla birlikte ısı altında yapılan baz kremalara ‘custard’ (kastırd) deniyor. En bilinen custard çeşitleri arasında krem brüle, krem karamel, krem pattesseirre, creme anglaise, clafoutis. Türk mutfağından bir custard örneği verecek olursak keşkül dememiz mümkün. Custard’ın sadece tatlılarda kullanıldığını düşünmeyin, zira onu tuzlu dolguların yapıldığı hamur işlerinde de görmeniz mümkün. Mesela kiş yaptığınızda harcını karıştırdığınız tutucu sos da bir custard türü.
Şimdiden ellerinize sağlık! Krem Brüle tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020