En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Krep Börek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Krep Börek Tarifi
Krep Börek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Krep Börek Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Bu yazımızda paylaşacağımız börek tarifinin lezzetini, eminiz ki daha önceden denediğiniz böreklerde bulamadınız. Lezzeti ayrı güzel, görüntüsü ayrı güzel ve en önemlisi de hazırlanışı diğer böreklerden tamamen farklı olan kaşarlı krep börek tarifi ile karşınızdayız. 🙂 Kahvaltıların en güzel eşlikçisi, en güzel sunuma sahip olanı ve de en lezzetlisi krep ile neler yapabiliriz diye düşündük ve harika bir tarif hazırladık. Pazar kahvaltısında tüm sevdiklerinizi bir araya getirin ve vereceğimiz krep börek tarifi ile onlara mükemmel bir kahvaltı hazırlayın. Güzel sohbetlerin yanında güzel mi güzel tarifler eminiz ki bulunduğunuz ortamın havasına renk katacaktır. Biz de kahvaltının güzel ambiyansını, birbirinden lezzetli tarifler ile taçlandırmak istedik ve krep börek tavada nasıl yapılır, nasıl servis edilir ve yanına ne yakışır gibi sorularla güzel tarifimizi servis etmek istedik. Hamur yoğurma derdi ve hamur açma derdi olmayan, aynı zamanda da uzun uzun zaman ayırmanıza gerek olmadan tavada kolayca hazırlayabileceğiniz krep börek yapımı için sizleri mutfağa kadar alalım ve tarifimizi bir an önce hazırlayalım. 🙂 Krep börek yapımı için yumurta, tuz ve şekeri derin bir kabın içerisine alıp mikser ile köpürene dek çırpıyoruz. Üzerine süt ve ayçiçek yağı ekleyip biraz daha çırpmaya devam ediyoruz. Ardından un ve kabartma tozu ekleyip kıvam alana dek tekrar çırpıyoruz ve kenara alıyoruz.  Ayrı bir kabın içerisinde beyaz peynir, maydanoz ve kaşar peyniri alıp çatal yardımıyla ezerek karıştırıyoruz. Krepleri pişirmek için peçete ile tavayı yağlayıp krep harcından yarım kepçe ekliyoruz ve düzleyip her iki yüzünü orta ateşte pişiriyoruz. Son olarak yağlı kâğıt serili fırın tepsisinin içerisine krepleri alıyoruz ve peynirli harçtan ilave ediyoruz. Harç bitene dek krepleri pişirip, bir kat acuka ve bir kat peynirli harç olacak şekilde diziyoruz. Peynirler eriyene dek krep böreklerimizi pişiriyoruz.  Böreklerin kokusu mahalleye bile yayıldı. 🙂 Krep börek tarifini hazırladık sıra geldi tarifimizin servis önerilerini paylaşmaya. 🙂 Krep börek tarifini kahvaltı için hazırladıysanız, yanına salatalık ve domates dilimleri ile servis edebilirsiniz. Daha doyurucu olmasını istiyorsanız tarifimizin yanına peynir tabağı da ekleyebilirsiniz. İçecek olarak da bir fincan taze demlenmiş çay ile servis edebilirsiniz.  Krep börek tarifini hazırlarken kreplerin ince olmasına özen göstermelisiniz. Bir diğer önemli nokta da harcı sadece iki kaşık eklemeniz. Fazla koyulan harç, yoğun peynir lezzeti sevmiyorsanız pek hoş olmayacaktır. 🙂 Börek tariflerinden sonra en çok sorulan sorulardan bir tanesi kaç kalori olduğudur. Biz de krep börek tarifimizin bir porsiyonunda 200 kalori olduğunu söyleyerek bu soruları ortadan kaldırmak istedik. 🙂 Krep börek tarifimizin lezzetini beğenip, birbirinden farklı tatlar arayanlar için birbirinden lezzetli börek önerilerimiz de mevcut. 🙂 Hepimizin çok sevdiği ıspanaklı ve peynirli börek, ardından klasik peynirli sodalı börek ve son olarak da baklava yufkalı peynirli börek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Krep Börek Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 3 su bardağı süt, yarım yağlı
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı şeker

pişirme için

  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı beyaz peynir, rendelenmiş
  • 1 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş
  • 1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 5 tatlı kaşığı Calve Acuka

Krep Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, tuz ve şekeri derin bir kabın içerisine alıp mikser ile çırpın.
  2. Üzerine süt ve ayçiçek yağını alıp çırpın, un ve kabartma tozunu eleyin. Kıvam alana dek çırpıp, kenara alın.
  3. Beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozu kabın içerisine alıp, çatalla ezerek karıştırın.
  4. Peçete ile orta boy bir tavayı yağlayıp krep harcından Yarım kepçe ekleyip, düzleyin. Her iki yüzünü orta ateşte 1’er dakika pişirin.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, üzerine 2 yemek kaşığı peynirli harçtan ilave edin.
  6. Harç bitene kadar krepleri pişirip, bir kat acuka bir kat peynirli harç olacak şekilde dizin. Fırını 180 dereceye ısıtın. 10′ peynirler eriyene dek pişirin.Dilimleyip, servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Krep Börek Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020