En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Krutonlu Kremalı Domates Çorbası, Haydari, Nohutlu Bulgur Pilavı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Krutonlu Kremalı Domates Çorbası, Haydari, Nohutlu Bulgur Pilavı
Krutonlu Kremalı Domates Çorbası, Haydari, Nohutlu Bulgur Pilavı

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Krutonlu Kremalı Domates Çorbası, Haydari, Nohutlu Bulgur Pilavı. Knorr Besleyici Ramazan Tabakları’ndan lezzetli bir menü daha! … Demir, çinko ve selenyum kaynağı olan bu leziz tabak, potasyum, folat ve kalsiyumdan da zengindir. Knorr Krutonlu Kremalı Domates Çorbası vesile olsun, bir assolist olan domatesle başlayalım. Bir Akdeniz güzeli olan domatesin anavatanı aslında Güney Amerika; keşfedenler ise Aztekler. Bugün hayatımızda ve dünya mutfaklarında birinci dereceden önemli olan yiyeceklerden bazıları gibi domates de İspanyollar tarafından Güney Avrupa’ya taşınmış. Akdeniz ülkelerinde, özellikle İtalya, İspanya ve Portekiz’de hızla popüler olmuş. Bizim Ege ve Akdeniz bölgelerimizde olduğu gibi… Çünkü bu coğrafyaların ortak bir özelliği var: Yaz mevsiminde parlayan sımsıcak güneş! Domatesin istediği şey bu. İşte bu yüzden, Akdeniz’in güneşiyle kızaran domateslerin lezzeti başka hiçbir yerde bulunmaz. Domatese kırmızı rengini veren likopen sağlık için çok değerli ve domateste var. Likopenden etkin şekilde yararlanmak için domatesi zeytinyağında pişirerek yemek gerekir, çünkü likopen ısıyla açığa çıkar. Elimizde domatesin bütün bu yararlarını ortaya çıkaracak sıcak bir tarif var: Kremalı Domates Çorbası Tarifi. Mutfağımızın çorba kategorisinde bir klasik olan ve çok sevilen Kremalı Domates Çorbası, içmeyi seven herkesin yapabileceği kolaylıkta bir tarif. Aynı kolaylıkta, hatta bir çırpıda yapılabilecek diğer tarifimiz Haydari; sarımsak ve beyaz peynir eklenerek hazırlanan bir yoğurt yemeği. Sofralara iştah açıcı, meze ya da başlangıç yemeği olarak getirilen haydari, aynı zamanda salatalık içermeyen cacık gibi de servis edilir, yani çok yönlü bir eşlikçidir. Öyle ki, komşumuz Yunanistan’da pide arası döner, kebap gibi yiyeceklerin sosu olarak ikram edilir. Yemek dizimizin finali olan Nohutlu Bulgur Pilavı ile iyi gider diye düşündük. Nohutlu bulgur pilavının iki başrol oyuncusundan biri olan bulgur, buğdaydan elde edilir. Önce buğday temizlenir. Taş, toprak ve kabuklarından ayrılır. Büyük kazanlarda suyla kaynatılır. Pişirilerek suyu çektirilen buğday, bezlerin üzerine serilerek güneşte kurutulur. Elle ya da değirmenlerde öğütülür. Çeşitli eleklerden geçirilerek, kalınları pilavlık, inceleri köftelik olarak ayrılır. Nemden uzak kalması için toprak küplerde, ahşap sandıklarda ya da bez torbalarda serin yerde saklanır. Bulgur, Akdeniz’in doğusundaki bölgelerde çok eski çağlardan beri yemeği yapılan bir besin maddesi. Çatalhöyük kazılarında mercimek ve bulgur tanelerine rastlanmış. Selçuklular dönemi kayıtlarına göre buğdaydan “yarmaş” adı verilen bir çeşit bulgur yapılırmış. Mevlana’nın eserlerinde bulgur aşı ile ilgili beyitlere rastlanır; ki, bu da 13’üncü yüzyıla denk gelir. Yani bulgur hep varmış, hala var, tüm yararlarıyla belli ki hayatımızda olmaya devam edecek. Nohut ise protein ve selenyum kaynağıdır. Selenyum minerali, bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkı sağlar, saç ve tırnak korunmasına destek olur. Öyleyse yemeklerimizi hazırlamaya başlayıp bu güzel malzemelerin hakkını verelim. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Krutonlu Kremalı Domates Çorbası, Haydari, Nohutlu Bulgur Pilavı Malzemeleri

    Krutonlu Knorr Kremalı Domates Çorbası

    • 1 adet Knorr Kremalı Domates Çorbası
    • 5 su bardağı su

    Kruton İçin

    • 4 dilim ekmek, küp küp kesilmiş
    • 2 diş sarımsak, ezilmiş
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Haydari

    • 500 gram (g) süzme yoğurt
    • 2 diş sarımsak
    • 50 gram (g) beyaz peynir
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Nane
    • yarım su bardağı Ceviz içi
    • yarım tatlı kaşığı tuz

    Nohutlu Bulgur Pilavı

    • 2 adet Knorr Et Suyu Bulyon
    • 2 su bardağı bulgur, pilavlık
    • 1 su bardağı nohut, pişmiş
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet soğan
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik
    • 3 su bardağı su, sıcak
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Kimyon
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber

    Krutonlu Kremalı Domates Çorbası, Haydari, Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 200 dereceye ısıtın.
    2. Küçük bir kapta zeytinyağı, kekik, sarımsak ve kırmızı biberi karıştırın.
    3. İçerisine küp küp ekmekleri atıp iyice karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
    4. Her 5 dakikada bir karıştırarak 15 dakika fırınlayıp renk aldığında kenara alın.
    5. Küçük bir tencereye su ve Knorr Kremalı Domates Çorbası karışımını ekleyip orta ateşte kaynayana dek karıştırın.
    6. Altını kısıp 10 dakika pişirin.
    7. Üzerine kruton ekleyerek servis edin.
    8. Beyaz peyniri çatalla ezerek ufalayın, dereotunu ince ince kıyın. Karıştırma kabına bir miktar süzme yoğurt alın.
    9. Beyaz peynir, dereotu, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyerek karıştırın. Üzerine bol dereotu ve ceviz içi koyarak servis edebilirsiniz.
    10. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin. Soğanları küp küp doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kekiği ekleyip soğanla iyice karışana kadar karıştırın. Nohutu ve kimyonu ilave edin. 2 tablet Knorr Et Suyu Bulyonu, 3 su bardağı sıcak suda eritip kırmızı pulbiberle birlikte tencereye ilave edin.
    11. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra bulguru ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirin ve servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Krutonlu Kremalı Domates Çorbası, Haydari, Nohutlu Bulgur Pilavı tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020