En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Künefe Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Künefe Tarifi
Künefe Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 2

Geleneksel lezzetlerimizden Künefe Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Künefe, nefis bir kebap ya da ızgara et yenildikten sonra gözlerin aradığı tatlı! Kimi zaman ağır yemeklerin üzerine yenildiği için bir porsiyonunu arkadaşınızla paylaşırsınız, kimi zaman da lezzetine doyamaz tamamını afiyetle yersiniz! Biz de bugün geleneksel tatlılarımızın en sevilen ve bilinen tariflerinden olan künefe yapımını anlatacağız. Künefe şerbetinin kıvamını tutturmak ya da künefe peynirini bulmak size biraz zor geliyorsa hiç endişelenmeyin, künefe tarifinin en pratik versiyonu sizlerle! Evde künefe tarifinin en önemli noktası aslında künefenin şerbetidir! Künefe tatlısını yapmaya başlamadan önce şerbetini hazırlayıp kenarda soğumaya bırakmanız gerekiyor. Künefenin her iki tarafı da yeterince kızardıktan sonra, künefeye lezzetini veren şerbet ılık olarak dökülür. Künefe peyniri olarak marketlerde ve pazarlarda kolayca bulunabilen bu peynirin en belirgin özelliği tuzsuz olması. Bu yüzden künefe peyniri bulamazsanız kolay eriyen ve tuzsuz istediğiniz bir peyniri kullanabilirsiniz. Aynı şekilde künefe tepsisi de özel olarak satılıyor ama püf noktaları kısmında alternatif kullanabileceğiniz tepsinin bilgisini verdik. Okumadan tarif adımlarına geçmeyin deriz! Bizim kültürümüzde yemekten sonra çay içmek oldukça yaygın bir gelenektir. Yemekten sonra gelen tatlı da çayın en leziz eşlikçisidir. Genelde künefenin yanında çay içilirken, bazı yörelerde tadını dengelemesi için ayran da tüketilir. Künefe tarifi bugün her ilimizde yapılsa da memleketi Hatay’dır. Künefe Kilis’te de oldukça meşhur olsa da daha çok Hatay tatlısı olarak bilinmektedir.   Hazır Hatay lezzetlerinden bahsetmişken buraya bir de Antakya usulü kısır tarifi bırakalım!

Künefe Tarifi Malzemeleri

  • 150 gram (g) tel kadayıf, çiğ
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı tel peynir

Şerbeti için

  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma
  • 2 tatlı kaşığı toz antep fıstığı

Künefe Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Su ve şekeri küçük bir soslukta kaynatıp, iyice karıştırın. Altını kapatıp, limon suyunu ekleyin ve kenara soğumaya alın.
  2. Eritilmiş tereyağını tel tel açılmış kadayıfların üzerine ekleyip, elle yoğurun. 
  3. Bakır geniş bir kabı tereyağı ile yağlayın.
  4. Kadayıfların yarısını parmak kalınlığında serip bastırın.
  5. Üzerine peyniri ekleyip, kalan kadayıfı üzerine yerleştirip bastırarak yuvarlak bir şekil verin.
  6. Altını kısık olarak açıp, renk alana dek yaklaşık 10 dakika pişirin.
  7. Bir tabağı üzerine kapatarak tersine çevirip, 10 dakika daha pişirin.
  8. Üzerine şerbeti döküp, çekmesine izin verin.
  9. Üzerine Antep fıstığı ve Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma ile servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Künefe Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020