En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kurutulmuş Domatesli Ekmek

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kurutulmuş Domatesli Ekmek
Kurutulmuş Domatesli Ekmek

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Kurutulmuş Domatesli Ekmek. Evde Akdeniz havası estirmek için önerimiz bugün ekmeğinizi kurutulmuş domates ile lezzetlendirmek. tarifinin bilinmeyen yönleri için buyurun. Salçalık cins domateslerin kurutulmasıyla elde edilen kurutulmuş domates kahvaltı mezesi olmaktan salatalara, yemeklerinize lezzet katmaktan tostların içinde bizi mutlu etmeye kadar birçok yerde karşımıza çıkıyor. Şimdi de evde yaptığımız ekmek tariflerini çeşitlendirmek için mutfakta bize ilham veriyor. İster kahvaltıda zeytinyağına banarak yiyin, isterseniz domatesli ekmeğinizle harika bir sandviç yapın. Tarifi bizden, zevkinize göre yemesi sizden. Biz en çok kahvaltı mezeleri ile birlikte tüketmeyi seviyoruz. Sıcacık bir mercimek çorbasının yanında da harika olabilir. Belki kruton gibi kızartıp yersiniz. Kurutulmuş domatesli ekmek nasıl yapılır, detaylara geçmeden önce size bazı ipuçları vermek istiyoruz.   Hafif tatlı aromasıyla ekmeği yumuşatan ve zeytinyağıyla mükemmel bir uyum yakalayan kurutulmuş domatesi kullanırken güneşte kurutulmuş, doğal ve organik ürün temin etmeye çalışın. Ekmek yapımında kullandığınız ürünler ne kadar taze ve kaliteli olursa ortaya çıkan sonuç da o kadar lezzetli olacaktır. Bu kural maya için de geçerli. Tarihi geçmiş ya da doğru sıcaklıkta saklanmamış mayalar ekmeğinizi kabartmakta etkili olmayacaktır. Hazır (instant) kuru mayalarla bu tarifi rahatça hazırlayabilirsiniz. Ancak tam potansiyelinde yükselmiş çok daha kabarık bir ekmek için aktif kuru mayaları tercih etmeye çalışın. Tarifte verilen mayalanma süreleri ortamın nemine ve sıcaklığına değişiklik gösterebilir. Hamur en az iki katına çıkana dek beklediğinizden emin olun.   Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Kurutulmuş Domatesli Ekmek Malzemeleri

  • 250 gram (g) ekmeklik un
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 7,5 gram (g) kuru maya
  • 110 mililitre (ml) su, oda sıcaklığında
  • 50 gram (g) kurutulmuş domates, zeytinyağı içinde bekletilmiş
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı, domatesi içinde beklettiğiniz yağı kullanabilirsiniz

Kurutulmuş Domatesli Ekmek Nasıl Yapılır?

  1. Unu tuz ve maya ile iyice çırparak karıştırın. 
  2. Suyu zeytinyağı ile birlikte yavaşça ilave edin. 
  3. 5 dakika iyice karıştırdıktan sonra kurutulmuş domatesleri atın. 5- 10 dakika boyunca iyice yoğurun ve hamur kıvamı verdirmeye devam edin. 
  4. Hamur kuru kalırsa çok az daha su serperek açabilirsiniz. 
  5. Hamurun üzerini bir bezle örtün. Oda sıcaklığında 25 dakika dinlendirin. Hamur iki katına yükseldiğinde kabından alın. 
  6. Unladığınız düz bir zeminde avuç içinizle bastırıp gazını alarak iyice tekrar yoğurun. 
  7. Hamuru kabına yeniden koyun ve bir 25 dakika daha bekleyin. Bu sırada fırını 180 derecede önceden ısıtın. 
  8. Hamura elinizle pişirmek istediğiniz şekli verin. 
  9. Un serptiğiniz pişirme tepsinize yerleştirin. Tekrar hamurun iki katına yükselmesi için dinlendirin. Fırınlamadan önce üzerine çok az un serpin. 
  10. 35-40 dakika kadar kontrol ederek fırınlayın. Fırından alın ve 10 dakika tel ızgara üzerinde dinlendirin.

Bu nefis Kurutulmuş Domatesli Ekmek tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020