En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tarifi
Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tarifi. Kuş üzümü ve dolmalık fıstıkla harmanlanan pirinç pilavı, özellikle davet sofraları için leziz bir tercih. Et yemekleri ile nefis bir eşlikçi olan kuş üzümlü pirinç pilavı, içindeki tarçın ve karanfille damakları bambaşka aromalara taşıyor. Damaklarda tatlı bir iz bırakacak Knorr Tavuk Bulyon ile hazırladığımız kuş üzümlü pirinç pilavı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Cevaplar için sizi tarifimize alalım…. Pirinç ile sadece harika pilavlar hazırlanmıyor, tatlılar, çorbalar ve salatalar yapılabiliyor. Peki pirinç ile cilt maskesi yapılabileceğini söylesek ne dersiniz? Eğer ilginizi çektiyse sizi hemen Saç Bakım Güzellik’in yazısına davet edelim! Pilav tarifleri ile ana yemeklerinize eşlik edecek doyurucu, lezzetli ve yepyeni tatlar keşfedin! Klasik pilav tarifinden sıkıldıysanız hemen tıklayın. Bademli kuş üzümlü pilav yapmak için soğanları kavurduktan sonra bademler ilave edilir. 2-3 dakika pembeleşen bademler üzerine pirinç eklenir ve aynı şekilde adım adım uygulanır. Sadece bademli pilav hazırlamak isterseniz de sizi böyle alalım! Frenk maydonozu ile süslenip sıcak servise sunulan safranlı üzümlü pilav tarifi, kuş üzümü ve safran sayesinde damak tadınıza çeşitlilik kazandıracak! Ana yemeklerin vazgeçilmezi olan pirinç pilavı hem sade bir şekilde hem de farklı baharatlarla servis edilebiliyor. Sulu yemeklerin tamamlayıcısı, et ve tavuk yemeklerinin olmazsa olmazı tereyağlı sade pilavı tarifi için tıklayın! Son olarak 2 kişilik pirinç pilavı tarifimizi de notluyoruz, sizi mutfağa alıyoruz! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 3 su bardağı pirinç, baldo, yıkanmış, süzülmüş
  • yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • yarım su bardağı kuş üzümü, sıcak suda bekletilip, süzülmüş
  • 1 adet soğan, küçük küp doğranmış
  • yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Tarçın
  • 1 adet karanfil
  • 4 su bardağı su, sıcak

Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri ılık su ile kırmamaya özen göstererek, beyaz suyunu akıtana dek narince yıkayın. Süzgece alıp, süzülmeye bırakın.
  2. Geniş bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın. Orta ateşte soğanları ekleyin ve karıştırarak kapağı kapalı olarak 5 dakika kavurun.
  3. Fıstıkları ekleyip, 1 dakika kavurun.
  4. Suyu süzülen pirinçleri ekleyip, 2 dakika rengi opaklaşana dek kavurun.
  5. Üzerine ılıyan karışımı paylaştırın ve kavanozları sıkıca kapatın.
  6. Kuş üzümü, yenibahar ve tarçınları ekleyin.
  7. Sıcak suyun içerisinde Knorr Tavuk Bulyon karıştırıp, tencereye ekleyin. Altını kısıp, kapağını kapatın.
  8. Suyunu çekene dek 12 dakika pişirin.
  9. Ocaktan alıp, üzerine bir bez örtün. 10 dakika oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  10. Üzerine kıyılmış dereotu ekleyerek servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020