En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kuşbaşılı Pide

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide

0 Kişinin Defterine Ekli

18 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 2

En lezzetli ve tam kıvamında Kuşbaşılı Pide yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Türk mutfaklarının en sevilen, en çok tercih edilen ve en lezzetli tariflerinden bir tanesi olan pide tarifi ile mutfaklarınıza konuk oluyoruz. Pide oldukça çeşitli bir atıştırmalıktır. En yaygın pide türleri arasında kaşarlı pide, kıymalı pide, kuşbaşılı pide, peynirli pide ve pastırmalı pidenin yer aldığını söyleyebiliriz. Bu pide türlerine ek olarak, sebzeli pide, sucuklu pide ve ıspanaklı pide gibi farklı iç malzemelerle yapılan çeşitler de mevcuttur.  Diyebiliriz. Orijinal pide tarifi genellikle taş fırınlarda veya özel pide fırınlarında yüksek sıcaklıkta pişirilir. Pişirme süresi genellikle kısa sürelidir. Fırından çıkan sıcak pide, çıtır dış yapısı ve içerisindeki malzemelerin lezzetiyle oldukça lezzetli bir tat sunarak midelerin bayram etmesini sağlar. Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzeti olup, özellikle ramazan aylarında iftar sofralarının önemli bir parçası haline geldiğini de söylemek mümkün. Ayrıca, restoranlarda veya pide salonlarında da keyifle tüketilebilir. Pide, çeşitli iç malzemelerle kişisel tercihlere göre zenginleştirilebilir. Evde yapabileceğiniz kuşbaşılı pide içi oldukça lezzetli bir tat deneyimlemenizi sağlar. Kuşbaşılı pide iç harcı için gerekli malzemeler nelerdir gelin birlikte göz atalım. Ana Malzemeler 250g dana eti, küçük kuşbaşı, yağlı 1 adet kapya biber, küp doğranmış 1 adet köy biberi, küp doğranmış Yarım adet soğan, küp doğranmış Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber Üzeri için 2 yemek kaşığı tereyağı Hamuru için 2.5 su bardağı un 1 su bardağı su, ılık Yarım tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker Dışı çıtır çıtır içi lezzet dolu kuşbaşılı pide tarifinin yanına en çok yakışan servis önerilerine göz atalım. Pidemizin yanında turşu, patates kızartması ya da yeşilliklerden oluşan bir salata tercih edebilirsiniz. İçecek olarak da dilerseniz ayran, dilerseniz de soğuk çay tüketebilirsiniz tercih sizin. Kuşbaşılı pide tarifinde iki tane önemli püf noktası bulunmaktadır. Bunlardan ilki elbette ki hamurun kıvamıdır. Hamurun çok kabarıp ekmek kıvamında olmaması gerekmektedir. İkinci püf noktası da iç harcında saklı. İç harcının kıvamının çok iyi tutturulması gerekmektedir. İç harcının sulu olmamasına özen göstermelisiniz. Hamur işi kategorisinde yer alan pide maalesef ki kalori miktarıyla gönlümüzü fethetmeyi beceremeyen tariflerden. Öyleki kuşbaşılı pide tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 530 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapanlar için maalesef ki uygun bir tarif değildir. Kuşbaşılı pide tarifi malzemeleri yapılışı hazırlanışını öğrendik. Şimdi de sizler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisine değinmek istiyoruz. İlk olarak sok lezzetleri arasından en favori olan kır pidesi tarifini, ardından protein dolu kıymalı pide tarifini ve son olarak da Bafra pidesi tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kuşbaşılı Pide Malzemeleri

  • 250 gram (g) dana eti, küçük doğranmış, yağlı
  • 1 adet kapya biber, küp doğranmış
  • 1 adet köy biberi, küp doğranmış
  • yarım adet soğan, küp doğranmış
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su, ılık
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Kuşbaşılı Pide Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisinde su, şeker ve mayayı karıştırıp 5′ dinlendirin.
  2. Kabarınca un ve tuzu ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
  3. Üzerine streç film çekip, oda sıcaklığında 30′ mayalanmaya bırakın.
  4. Hamuru iki bezeye bölüp, uzun ince olarak açın. Yağlı kağıt serili bir tepsiye alın.
  5. Fırını 200 dereceye ısıtın. Harç malzemelerini bir kabın içerisine alıp karıştırın.
  6. Hamurlara harcı paylaştırıp, kenarlarını katlayın. Kenarların üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı sürün.
  7. 30′ fırınlayın. Fırından çıkan pidelerin kenarlarına kalan tereyağını sürüp, servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Kuşbaşılı Pide ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020