En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kütür Kütür Acur Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kütür Kütür Acur Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Kütür Kütür Acur Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Kütür Kütür Acur Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?. Bazı yörelerde hıta, bazı yerlerde yılan kavunu olarak biliniyor. Kendisi bir hıyar çeşidi olarak anılsa da gerçekte bir kavun varyetesi. Özellikle Mardin ve Güneydoğu Anadolu’da sıklıkla yetişen acuru turşu kavanozlarına koymak kimin aklına geldi bilmiyoruz ama damaklarımızı neşelendiren bu kütür kütür lezzet için ne kadar teşekkür etsek azdır! Bir yemek bu kadar pratik olup da nasıl bu kadar lezzetli olabilir sorusunun yanıtı acur turşusunda. Bu tarifimiz ile salatalık turşusunun yerine acur turşusunu arar olacaksınız. Eğer sevenlerdenseniz içine koyacağınız hafif acı da bu turşuyu daha vazgeçilmez kılabilir. Kış aylarında sofraların vitamin deposu acur turşunun içini farklı sebzelerle renklendirmek ve tatlandırmak da tamamen sizin zevkinize kalmış. Turşu herkesin favori yancısı olmasa da acur bu fikri tam tersine çevirmeye kararlı. Peki acur turşusu nasıl yapılır? Sizi, kışa hazırlığın habercisi olan enfes acur turşusu tarifimize alalım… 1 adet Acur Turşusu 13 kaloridir. Kalori ve yağ içeriği çok düşüktür ancak yüksek tuz içeriğine sahiptir. Tuz kısıtlaması olan bireyler tüketiminden uzak durmalı ya da ölçülü tüketmelidir. Turşunun tuz içeriği yüksek olduğundan vücutta ödeme neden olabilir, ardından bol su içmenizi öneririz. Turşu genelde lahana, acur, salatalık, biber gibi ayrı ayrı malzemelerden yapılsa da hepsinin bir arada olduğu hem leziz hem de renkli karışık kavanozlar da pek çok yemekle nefis eşlikçiler oluyor. Karışık kışlık turşu nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir sorularının yanıtları tarifimizde… Her sulu yemeğin yanına yakışan lahana turşusu sofranızda yerini almak için hazır bekliyor. Kuru fasulye, nohut ve mercimek yemeklerinin, yani aslında her türlü bakliyatın yanında gözler ilk olarak onu arıyor. Sebebi ekşiliğinin proteinlerin ağırlığını kesmesi ve yemeklere fazladan bir doku vermesi de diyebiliriz.  Kış mevsiminde sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken ve süper bir yiyecek olan kırmızı pancarın kullanım alanları saymakla bitmiyor. Kırmızı pancarın rengi kadar işlevleri de övülmeye değer. Kırmızı pancarı tariflerinizde ve daha birçok yerde kullanabilirsiniz. Yemeklerin yanında keyifle tüketebileceğiniz pancar turşusu tarifimizi böyle bırakıyoruz.  Turşu hazırlarken kullanacağınız cam kavanozları sterilize etmek için kavanozların girebileceği bir tencerede su kaynatın. Kavanozları kaynayan suyun içerisine tamamı girecek şekilde yerleştirin. Çok kısık ateşte 15 ila 20 dakika kaynatın. Bu işlemin son 5 dakikasında kavanozları da suya atın. İşlem bittikten sonra kavanozları ve kapakları sudan çıkarın ve temiz bir bezin üzerine alarak kurumasını bekleyin. Dilerseniz fırında da sterilizasyon yapabilirsiniz. Bunun için de kavanozları 100 derece fırında 15-20 dakika fırınlayın. Kapakları ise kaynamış suda 5 dakika kaynatarak sterilize edin. Turşu suyu hazırlarken sirke ve tuz oranı doğru kullanılmalıdır. Sirke ya da tuzu fazla koyduğunuzda turşunuz daha çabuk olmaz. 1,5 litre suya 2,5 yemek kaşığı kaya ya da deniz tuzu ve sirke ekleyerek turşu suyunuzu hazırlayabilirsiniz. Üzüm sirkesi yerine elma sirkesi gibi daha düşük asitli bir malzeme tercih ederseniz, 1 litre suya 1,5 çay bardağı sirke kullanabilirsiniz.     Baharat dünyasının en güçlü lezzetlerinden biri olan köri, Hint mutfağının dünya mutfaklarına bir armağanı; aslen bir baharat karışımı. İçinde belirli makul oranlarda kişniş tohumu, kimyon, zencefil, zerdeçal, karabiber ve kırmızıbiber olan köri, et, tavuk, sebze yemeklerine, fırınlanmış yemeklere, çorbalara, salatalara çok yakışır. Körinin sarımsak, soğan, zeytinyağı, tereyağı, krema gibi lezzet eşlikçilerine uyumu tamdır; hamur işleriyle aşk yaşar. Bizim köri soslu kremalı tavuklu makarna tarifi körinin bu özelliklerinden birçoğunu bir araya getirir. Yani, köri soslu tavuk ve makarna yapmak isteyenlerle, tavuklu körili makarna yapmak isteyenler de köri soslu kremalı tavuklu makarna tarifi peşinden gidebilirler. Çok mu karışık oldu? Değil aslında, Köri – Sos – Krema – Tavuk – Makarna bir arada, hepsi bu! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Kütür Kütür Acur Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet sarımsak, baş, ayıklanmış
  • 2 kilo (kg) acur, küçük boy, olgunlaşmamış, turşuluk
  • 2 litre (l) su, kaynar

Kütür Kütür Acur Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? Nasıl Yapılır?

  1. Acurları yıkayıp uzun olanları bölerek kısaltın ve kavanozlara dizin.
  2. Sarımsakları ekleyin.
  3. Sirke, kaya tuzu ve limon tuzunu bir kabın içerisinde eriyene dek çırpın.
  4. Kavanozlara paylaştırıp, kavanozların kalan kısmını ılık su ile doldurun.
  5. Kavanozları sıkıca kapatıp tersine çevirin.
  6. 3 hafta kavanozları çevirerek dinlendirin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Kütür Kütür Acur Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020