En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Lahana Dolması Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Lahana Dolması Tarifi
Lahana Dolması Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

4 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Lahana Dolması Tarifi. Gün sofralarının ve zeytinyağlı tariflerin en popüleri, en lezzetlisi ve en iştah kabartan tarifi lahana dolması tarifi ile karşınızdayız. Siz de konuklarınıza enfes bir zeytinyağlı dolma hazırlamak isterseniz, lahana dolması yapılışı ve malzemeleri huzurlarınızda. Lahana dolması malzemeleri listesi; 3 su bardağı pirinç, baldo, sıcak suda bekletilmiş, süzülmüş 3 adet soğan, küp doğranmış 3 su bardağı su 1 su bardağı zeytinyağı, sızma 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 yemek kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı kuş üzümü, sıcak suda bekletilmiş Yarım su bardağı dolmalık fıstık 1 adet lahana, orta boy 2 su bardağı su Lahana dolması nasıl yapılır en pratik haliyle karşınızda. Geniş bir tencerede 1 su bardağı zeytinyağını ısıtıp, dolmalık fıstıkları ekliyoruz ve 1 dakika kavuruyoruz. Soğanları ekleyip, orta ateşte 2 dakika kavuruyoruz. Suyu iyice süzülmüş pirinçleri ekleyip, 4 dakika kavuruyoruz. Karabiber, yenibahar, tarçın, şeker, tuz ve kuş üzümü ekleyip, karıştırıyoruz. Suyunu ekleyip, kısık ateşe alın. Kapağını kapatıyoruz. Suyunu çekene dek yaklaşık 8-10′ pişirdikten sonra kenara demlenmeye alıyoruz. Lahanaları bölmeden bütün yaprak olarak açıp, hazırlıyoruz. Tuzlu kaynar suda 2’şer yumuşayana dek haşlayıp, soğuk suya alıyoruz. Lahana yaprağını tezgaha alıp, ılıyan dolma harcından 2 yemek kaşığı ekleyip, önce yanlarından kapatıyoruz. Rulo şeklinde sarıp, geniş bir tencereye dizdikten sonra üzerine 1 su bardağı zeytinyağı ve 2 su bardağı su ekleyip, orta ateşe alıyoruz. Kaynayınca altını kısıp, 15 dakika pişirip, oda sıcaklığında kapağı kapalı olarak 30 dakika soğumaya bırakıyoruz. Lahana dolması tarifinin hazırlık süresi ortalama olarak 60 dakika civarındadır. Lahana dolması pişirme süresi ortalama 45 dakikadır.  İç harcı hazırlarken, pirinç, kıyma veya bulgur, soğan, biber salçası ve baharatları kullanın. İç harca lezzet katmak için taze baharatlar (maydanoz, nane vb.) ekleyebilirsiniz. Lahana dolmasını pişireceğiniz tencerenin tabanına yaprak veya kemik suyu ekleyin. Bu, dolmaların yapışmasını önler ve lezzet katır. Lahana dolması tarifini yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz. Üzerine kızgın yağ ve baharat ile servis edebilirsiniz. Lahana dolması kalori miktarını inceliyoruz şimdi de. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık 106 kalori bulunmaktadır. Tarifimizi diyet menülerinde yarım porsiyon şeklinde değiştirebilirsiniz. Akşam yemeklerinde sofrayı lezzetlendirecek lahana dolması tarifinin yanına yakışan en güzel eşlikçileri de sizlerle paylaşmak istiyoruz. Tarifimizin yanında baharatlı ve sarımsaklı yoğurt, cacık ya da tavuk  Lahana dolması, iç harcının lahana yaprağına sarılmasıyla yapılan geleneksel bir yemektir. Lahana dolmasının besin değerleri, iç malzemelerin ve servis boyutunun yanı sıra kullanılan malzemelere göre değişebilir. İşte yaklaşık olarak 100 gram lahana dolması için tipik besin değerleri: Protein: Yaklaşık 2-4 gram Karbonhidrat: Yaklaşık 10-15 gram Lif: Yaklaşık 2-4 gram Yağ: Yaklaşık 2-4 gram Sodyum: Yaklaşık 300-400 mg Potasyum: Yaklaşık 150-250 mg A vitamini: Yaklaşık 150-200 IU C vitamini: Yaklaşık 10-15 mg Kalsiyum: Yaklaşık 30-40 mg Demir: Yaklaşık 1-2 mg Besin değerleri, iç harcın içeriğine ve servis boyutuna bağlı olarak değişebilir. Lahana dolması yapımını sevenler için sıra geldi 3 tane birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmaya. İlk olarak saray usulü vişneli dolma tarifi, ardından karışık dolma tarifi ve son olarak da pastırmalı ekmek dolması tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Lahana Dolması Tarifi Malzemeleri

  • 3 su bardağı pirinç, baldo, sıcak suda bekletilmiş, süzülmüş
  • 3 adet soğan, küp doğranmış
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı zeytinyağı, sızma
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • yarım su bardağı kuş üzümü
  • yarım su bardağı dolmalık fıstık
  • 1 adet lahana, orta boy
  • 2 su bardağı su

Lahana Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencerede 1 su bardağı zeytinyağını ısıtıp, dolmalık fıstıkları ekleyin. 1′ kavurun.
  2. Soğanları ekleyip, orta ateşte 2′ kavurun.
  3. Suyu iyice süzülmüş pirinçleri ekleyip, 4′ kavurun.
  4. Karabiber, yenibahar, tarçın, şeker, tuz ve kuş üzümü ekleyip, karıştırın.
  5. Suyunu ekleyip, kısık ateşe alın. Kapağını kapatın.
  6. Suyunu çekene dek yaklaşık 8-10′ pişirin. Kenara demlenmeye alın.
  7. Lahanaları bölmeden bütün yaprak olarak açıp, hazırlayın.
  8. Tuzlu kaynar suda 2’şer yumuşayana dek haşlayıp, soğuk suya alın.
  9. Lahana yaprağını tezgaha alıp, ılıyan dolma harcından 2 yemek kaşığı ekleyip, önce yanlarından kapatın.
  10. Rulo şeklinde sarıp, geniş bir tencereye dizin. 
  11. Üzerine 1 su bardağı zeytinyağı ve 2 su bardağı su ekleyip, orta ateşe alın.
  12. Kaynayınca altını kısıp, 15′ pişirin.
  13. Oda sıcaklığında kapağı kapalı olarak 30′ soğumaya bırakın. Servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Lahana Dolması Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020