En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Lefke Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Lefke Pilavı Tarifi
Lefke Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Lefke Pilavı Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Etli pilavın farklı bir yorumuna ne dersiniz? Sofralarımıza Akdeniz esintileri taşıyacak olan Lefke pilavı tarifimiz Kıbrıs’tan geliyor. Zeytinyağlı dolmada ve iç pilav tarifinde çam fıstığının pirinç ile nasıl da mükemmel uyum sağladığını görmüşsünüzdür. İşte Lefke pilavımız da Kıbrıs’ın meşhur çam fıstıkları ile hazırlanıyor. Dana eti ile birlikte kavrulan çam fıstıkları, Lefke pilavının farklı aromasına kavuşmasını sağlıyor. Biz tarifimizi tereyağı ile hazırlamayı tercih ettik ama tüm Akdenizli lezzetlerde olduğu gibi Lefke pilavına da zeytinyağı yakışacaktır. Lefke pilavını hazırlarken tereyağı ve zeytinyağını bir arada da kullanabilirsiniz, tamamen damak zevkinize kalmış. Lefke pilavımız başlı başına bir öğün olabilecek besleyicilikte bir tarif. O yüzden yanında ekstra bir yemeğe ihtiyaç duymuyor ama bu lezzetli tarifi mükemmel bir tatlıyla taçlandırmak isterseniz harika bir önerimiz var. Lefke pilavının hemşerisi Kıbrıs tatlısı, mutlaka deneyin! Hazır Kıbrıs’a özgü yemeklerden bahsetmişken Hellim ile hazırlanan bir pilav tarifinden söz etmemek olmaz! Lefke pilavı kadar leziz ve çok farklı Müceddere pilavına mutlaka göz atın, daha önce denemediyseniz hiç vakit kaybetmeyin. 1 porsiyon Lefke pilavı yaklaşık 312 kaloridir.

Lefke Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 150 gram (g) dana eti, kemiksiz, küçük doğranmış
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 4 su bardağı su, kaynar, bulyon için
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı çam fıstığı

Lefke Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci az tuzlu ılık suda 30 dakika ıslayıp, süzgeç de süzün.
  2. Tencereye iki kaşık tereyağını ekleyip, kızdırın. Pirinci ekleyip, 5 dakika hafif beyazlayıncaya kadar kavurun.
  3. Sıcak su ile açılmış bulyonu ekleyip, kaynayınca kapağını kapatıp, kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  4. Başka tencerede bir kaşık tereyağını ekleyerek, çam fıstığını ve etleri kavurun. Gerekirse biraz su ilave edilebilirsiniz. Etler hafif kızarmış ve yumuşamış olmalıdır.
  5. Etleri pilava ilave edip, tahta kaşıkla karıştırıp, kapağını kapatın ve üzerine mutfak havlusu örtün.15 dakika demlenmesi için bekletin.
  6. Demlendikten sonra tekrar karıştırıp, servis kabına alın ve sıcak olarak servis edin.

Bu nefis Lefke Pilavı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020