En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Lutenitsa Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Lutenitsa Tarifi
Lutenitsa Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Lutenitsa Tarifi. Kahvaltı bizim kültürümüzdeki önemi tartışılmaz. Şimdilerde işe gitmek için pek çoğumuzun erken saatlerde evden çıkmak zorunda kalması sebebiyle, kahvaltı keyfini hafta sonlarına bıraktık. Uzun uzun muhabbet edilen kahvaltı sofraları ya da çantanızda minik bir saklama kabına sığan kahvaltılığınız olsun hiç fark etmez, kahvaltılık sosların mükemmel aromasıyla zenginleştirmek ister misiniz? Cevabınız “Evet” ise Balkan mutfağının yıldızlarından orijinal lutenitsa tarifimiz sizlerle! Biber, domates, patlıcan, havuç, sarımsak, yağ, tuz gibi malzemeler ve çeşitli baharatlar ile harmanlanarak hazırlanan lutenitsa, kahvaltı sofralarınıza renk ve lezzet katarak keyifle tüketebileceğiniz bir sostur. Lutenitsa kahvaltılık soslar arasında değerlendirilse de aslında tüm öğünlerde tüketebilirsiniz! Özellikle Balkan göçmenlerinin mutfaklarından hiç eksik etmediği lutenitsa sosunu sandviçlerinizin, ızgara etlerin ve tabii ki kahvaltılık tariflerin lezzetine lezzet katmak için kullanabilirsiniz. Makarnalarınızı kıymalı sos ile sunmaktan sıkıldıysanız bir de lutenitsa ile deneyin! Lutenitsa artık hazır olarak çok yaygın bir şekilde bulunsa da evde hazırlanan lutenitsa sosunun lezzeti bambaşka olacaktır! Öyleyse gelin size tam ölçülü bir lutenitsa tarifi verelim… Balkan soslarının en ünlüsü Bulgaristan lutenitsa sosu olsa da ajvar ve pincur da çok sevilerek tüketilir. İsimleri farklı olsa da aslında lutenitsa tarifinin farklı versiyonları olarak sayılabilir. Çünkü lutenitsa yapımında kullanılan malzemelerin azaltılması ya da pişirme şeklinin değiştirilmesiyle ortaya çıkmışlardır. Hatta bazı bölgelerde aynı sos için lutenitsa yerine de ajvar ismi kullanılmaktadır. Lutenitsa tarifini sevdiyseniz, mutlaka denemenizi önerdiğimiz başka sos tariflerimiz de var! Lutenitsa tarifine benzeyen ama bambaşka bir lezzete sahip Creole sos ile rengiyle ve aromasıyla çok seveceğiniz et yemeklerinin harika eşlikçisigravy ve kızılcık sosa mutlaka göz atın. Lutenitsa sosunun 100 gramı yaklaşık 139 kaloridir. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Lutenitsa Tarifi Malzemeleri

  • 2 kilo (kg) domates
  • 6 adet patlıcan
  • 2 adet havuç
  • 12 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 12 diş sarımsak, ince dilimlenmiş

Lutenitsa Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 200 dereceye ızgara modunda ısıtın.
  2. Fırın tepsisine patlıcan ve biberleri üzerine bıçakla delik açıp dizin.
  3. 30 dakika arada çevirerek közleyin. Kenara alın.
  4. Domates ve havuçların kabuklarını soyup, iri iri doğrayın ve derin bir tencereye alın.
  5. Orta ateşte kaynayana dek karıştırarak kapağı kapalı olarak pişirin.
  6. Kaynayınca altını kısıp sarımsak, tuz ve şeker ekleyin. Karıştırın.
  7. Patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıklayın.
  8. İrice doğrayıp tencereye ekleyin, karıştırın.
  9. Sıcakken kavanozlara alıp ağzına dek doldurun. Üzerini kaplayacak kadar zeytinyağı ekleyip, kavanozları sıcakken kapatın.

Bu nefis Lutenitsa Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020