En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Macar Gulaş Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Macar Gulaş Tarifi
Macar Gulaş Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Macar Gulaş Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Bugün, geleneksel Türk mutfağına mensup tariflerin dışına çıkıyoruz. Lezzeti sınırları aşıp dünyaya yayılan enfes bir et yemeği hazırlayacağız çünkü. Hamburger, steak gibi bir tarif değil üstelik. Bizim alışık olduğumuz lezzet yelpazesinden bir tarif. Orijinal Macar gulaş tarifi yapıyoruz! Peki gulaş Macar et yemeği yani Macar gulaş nedir? Sebze ve etin ağır ağır pişirildiği, tas kebabına benzeyen bir et yemeğidir. Gulaş ismi de aslında sözlükte “Macarlara özgü, bol salçalı bir et yemeği.” olarak geçer zaten. Macar gulaş çorbası ismiyle de biliniyor macar usulü gulaş. Ancak ‘çorba’ kelimesi bu leziz et yemeğini doğru yansıtmıyor. Bu yüzden izninizle, doğru tabiriyle “macar gulaş yemeği” tarifimize geçelim! 🙂 Leziz Macar gulaş tarifimizin püf noktası, fırına ilk girdiğinde üzerinin folyoyla kapatılmasında. İyice pişen Macar gulaş, son yarım saati üzeri açık olarak geçiriyor fırında. Böylece malzemeler hem pişiyor hem de kurumadan kızarıyor! Bu enfes tarifimizin servisi esnasında sofranızda mutlaka yoğurt ve salata bulundurmanızı öneriyoruz. Böyle tazeleyici eşlikçiler olmazsa olmaz. 🙂 Ete doyuran bu leziz tarifin bir porsiyonu yaklaşık olarak 290 kaloridir. Yine bir porsiyon Macar gulaş 23 gram protein içeriyor. Hem leziz hem de protein deposu anlayacağınız. 🙂 Sebze sevenler gibi et sevenler, etsiz bir öğün düşünemeyenler de var. İnsanların da etobur bir tür hayvan olduğunu savunan fanatik okuyucularımıza, tam da damaklarına layık birkaç leziz et yemeği tarifiyle geldik. 🙂 Öncelikle etin hakkını veren yörelerimizden birinin, Adana’mızın bir tarifiyle başlayalım et yemeği tariflerini sıralamaya. Adana güveci tarifi, kuyruk yağının enfes dokunuşuyla resmen lezzette seviye atlıyor. Bir benzeri olmayan bu tarif patlıcan, yeşil biber, kuru soğan, sarımsak ve kuzu etiyle yapılıyor. Lezzetine de tabii ki doyum olmuyor. 🙂 Kuru fasulye sevmeyen var mıdır bilmiyoruz. Bizce yoktur. 🙂 Sevilmeyecek bir yönü olmayan bu enfes tarif, arzuya ve damak zevkine göre istenirse etli, istenirse pastırmalı, istenirse de et ürünü kullanmadan yapılabiliyor. Bugün et yemeklerini sıraladığımız için biz size kuzu etli versiyonunu önereceğiz. :)Güveçte kuzu etli kuru fasulye tarifi, sofralarınızın favori tariflerinden olacak. Güveçte pişen bu enfes yemek aile sofralarının da şık davet sofralarının da yıldızı olacak. Mutlaka deneyin! 🙂 Son olarak bizden değil ama bize kalben çok yakın bir ülkeden enfes bir tarif seçtik. Boşnak mantısı tarifi, bizim Kayseri mantısı tarifimizden biraz farklı. Ancak hemen yüzleriniz düşmesin, lezzeti de bir o kadar güzel. 🙂 Mantı seven ve yeniliğe açık olanlar bu leziz Boşnak mantısını kaçırmasın. 🙂 

Macar Gulaş Tarifi Malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram (g) dana kontrafille, iri kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan, küp kesilmiş
  • 2 diş sarımsak, rendelenmiş
  • 2 adet köy biberi, küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • 2 adet domates, kabuğu soyulmuş, küp doğranmış
  • 3 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet knor et suyu bulyon

Macar Gulaş Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 160 dereceye ısıtın.
  2. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın.
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  
  7.  
  8.  
  9.  
  10.  
  11. Kontrafilelerin üzerine unu ekleyip, üzerini kaplayana dek karıştırın.
  12.  
  13.  
  14.  
  15.  
  16.  
  17.  
  18.  
  19.  
  20. Isınan yağda etleri 5′ suyunu bırakmasına izin vermeden yüksek ateşte kavurun. Kenara alın.
  21.  
  22.  
  23.  
  24.  
  25.  
  26.  
  27. 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya ekleyip, soğanları orta ateşte 2′ kavurun.
  28. Sarımsak ve biberleri ekleyip, yumuşayana dek 5′ soteleyin.
  29.  
  30.  
  31.  
  32.  
  33.  
  34. Domates, salça ve pul biberi ekleyip, etleri de tavaya koyun. Karıştırın.
  35. Kaynayınca su, sirke ve bulyonu karıştırıp, tavaya ekleyin.
  36.  
  37.  
  38.  
  39.  
  40.  
  41. Fırın kabına alıp, üzerini folyo ile kapatın. 1 saat fırınlayıp, folyoyu açın. 30′ daha fırınlayın. Servis edin
  42.  

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Macar Gulaş Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020