En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Madımak Yemeği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Madımak Yemeği Tarifi
Madımak Yemeği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Madımak Yemeği Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Sivas, Tokat ve Yozgat bölgelerinde ilkbahar aylarında yetişen efsanevi bir ot olan madımak otunu ve madımak otu ile yapılan madımak yemeğini ele alıyor olacağız bu yazımızda! Kavurması, böreği ve dolması yapılan madımak otunu kullanarak oldukça lezzetli bir madımak otu yemeği hazırlıyor olacağız. Yemeğimizi hazırlamadan önce gelin madımak otu ile ilgili tüm bilinmeyenleri öğrenelim! Hem lezzetli hem de tam bir diyet dostu olan madımak yemeği nerenin onu öğrendik. Giriş cümlesinde de belirtiğimiz üzere madımak, Anadolu’da özellikle Sivas, Yozgat ve Tokat illerimizde yetişen bir bitkidir. Eskiden sadece bu bölgelerde yetişip tüketilse de günümüzde köyden şehre göç ile büyük şehirlerdeki tüketimi de artmıştır. Tabii her ne kadar diğer şehirlerde yaygınlaşsa da madımağın Sivas’a özgü bir yemek olduğunu söyleyebiliriz. 🙂 Şimdi de madımak yemeği faydalarına bakalım. Madımağın faydaları say say bitmez. O yüzden sizler için kısa bir özet geçtik. -Madımak otu zihin güçlendirir. -Zihin yorgunluğunu giderir. -Yüksek miktarda antioksidan içerir. Madımak yemeğini sevmek için birçok nedenimiz oldu. 🙂 O halde madımaklarınızı yıkayıp ayıkladıysanız bir an önce madımak yemeği nasıl pişirilir öğrenelim! Madımak yemeği yapılışı için geniş bir tencerenin içerisine ayçiçek yağı ve tereyağını alıp ısıtıyoruz. Ardından içerisine soğanları ekleyip kapağı kapalı olacak şekilde karıştırıyoruz. Soğanların üzerine sarımsak ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz. Kavrulan malzemelerin üzerine ince kıyılmış madımakları ve bulguru ekleyip iyice kavuruyoruz. Son olarak yemeğimize lezzet katan baharat ve tuzumuzu ekleyip, üzerine suyunu ilave ediyoruz. Yemeğimizin kapağını kapatıp kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan yemeğimizi ocaktan alıp sıcak ya da soğuk şekilde servis edebilirsiniz. Madımak yemeğini hazırladık gelin şimdi de menümüzü tamamlayalım! Madımak yemeği yanına ne gider, gelin bir bakalım. 🙂 Madımak yemeği yanına beşamel soslu tavuk ve bir kâse evde mayalanmış yoğurt tercih edebilirsiniz. İçecek olarak da bizim size önerimiz evde hazırlanmış buz gibi bir soğuk çay.  Anadolu’muzun en lezzetli yemeklerinden biri olan madımak yemeğini pişirirken kısık ateşte pişirmeye dikkat edin. Ayrıca madımakları olabildikçe ince doğramalısınız. Dokulu bir sebze olduğu için çiğnemesi zor olabilir aksi takdirde. Madımak yemeği kalori miktarını merak edenler için küçük bir araştırma yaptık ve eminiz ki bu lezzetli yemeğimiz diyet yapanların favorisi olacak! Çünkü 100 gramında yaklaşık olarak 56 kalori bulunuyor. Madımak yemeğinin lezzetine doyamayanlara 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz mevcut. Öncelikle madımak yemeğine çok benzeyen kıymalı ıspanak yemeği, benzer şekilde hazırlanan kıymalı semizotu tarifi ve son olarak da kıymalı kapuska yemeğini denemeniz için buraya bırakıyoruz. :)https://www.yemektekeyifvar.com/sebzeli-tarifler/kiymali-semizotu-tarifi

Madımak Yemeği Tarifi Malzemeleri

    Ana malzemler

    • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 adet soğan, küp doğranmış
    • 3 diş sarımsak, ezilmiş
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1/2 su bardağı bulgur, pilavlık
    • 4 su bardağı su, ılık
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • 1/4 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 500 gram (g) madımak, yıkamış ve ayıklanmış

    Madımak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Geniş bir tencerede ayçiçek yağı ve tereyağını eritip, orta ateşte soğanları ekleyin.
    2. Kapağı kapalı olarak 5′ kavurun.
    3. Salça ve sarımsakları ekleyip, karıştırın. İnce kıyılmış madımakları ve bulguru ekleyip, orta ateşte 5′ kavurun.
    4. Tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip, üzerine suyu ilave edin.
    5. Kapağını kapatıp, kısık ateşte 15′ pişirin. Servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Madımak Yemeği Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020