En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Malaga Pasta Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Malaga Pasta Tarifi
Malaga Pasta Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Malaga Pasta Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Pastanelerin vazgeçilmez tatlısı malaga pasta, bugünkü yıldızımız!  Çay saatlerinizin, davet sofralarınızın ve doğum günü kutlamalarınızın yıldızı olacak malaga pasta tarifi borcamda nasıl yapılıyor öğrenmek için sizi mutfağa alalım hızlıca! Kolay malaga pasta için gereken malzemeler şu şekilde; Pastacı kreması için: -5 su bardağı süt -1 su bardağı un -Yarım su bardağı şeker -1 yemek kaşığı nişasta -1 tatlı kaşığı vanilin -2 yemek kaşığı tereyağı Ganaj için: -1 su bardağı krema -200 gram bitter çikolata Ana malzemeler: -1 su bardağı fındık, iri kıyılmış, kavrulmuş -8 adet muz, küçük boy -1 adet kakaolu pandispanya, hazır Süt, un, şeker, nişasta ve vanilini orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kısıp, kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya alın. Keki dikdörtgen bir kalıba alıp yerleştirin. Üzerine pastacı kremasını yayıp düzleyin. Muzları üzerine bütün olarak yan yana dizin. Çikolatayı sıcak su üzerindeki bir kapta eritip kenara alın. Kremayı küçük bir cezvede hafif ısıtıp çikolataya ekleyin ve pürüzsüz olana dek çırpın. Hazırlanan ganajı üzerine döküp, fındık ile süsleyin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Servis edin. Çikolatalı benmari usulü eritmek yerine mikrodalga fırında da eritebilirsiniz. Dilimlenmiş pastayı vanilya veya çikolatalı dondurmayla birlikte servis yapabilirsiniz. Dondurmanın tatlılığı ve kıvamı, pastanın çikolatalı ve muzlu lezzetiyle mükemmel bir uyum oluşturacaktır. Dondurma dışında pastayı taze meyvelerle süsleyebilirsiniz. Dilimlenmiş çilek, ahududu veya böğürtlen gibi meyveleri kullanarak pasta üzerine renkli ve ferahlatıcı bir görünüm elde edebilirsiniz. Karamel sosu, frambuaz sosu gibi soslar, pastanın tadını daha da zenginleştirebilir. Taze çırpılmış krem şantiyle de hafiflik katılabilir.  Kıtır doku seviyorsanız fındık, badem veya ceviz ile süslemenizi öneriyoruz ayrıca.  Borcamda malaga pasta tarifimizin bir porsiyonluk miktarı ortalama olarak 800 kaloridir. Ganajlı, pastacı kremalı ve muzlu bu pasta maalesef ki diyet menülerine pek de uygun değil. Pastanelerde çeşit çeşit, rengarenk ve göz alıcı pastalar bulmak mümkün. Peki, siz pastacı eli değmişçesine evde yaş pasta yapmaya ne dersiniz? Bir dilimi ile bizi mutluluktan mutluğa koşturan, diyet bozduran yaş pasta yapımı sandığınız kadar zor değil. Konuklarınızı ve kendinizi şımartabileceğiniz evde yaş pasta nasıl yapılır diyorsanız, adım adım videolu tarifimiz bunu kolaylaştırmak için hazırlandı. Pratik ve Kolay Yaş Pasta Tarifi için sizi böyle alalım! Prenses yaş pasta, tıpkı pastaneden alınmış gibi lezzetli ve yapımı çok kolay bir tarif. Şimdi yavaşça diyetinizi bir tarafa bırakın ve günün en tatlı kaçamağı olmaya aday bu lezzetle kendinizi ve konuklarınızı şımartın. Püf noktalarının yer aldığı kolay ve pratik prenses pasta tarifimiz için hazırsanız, başlayalım. Son olarak da jöleli pasta tarifimiz karşınızda. Üstü jöleli pasta tarifi her katında lezzet fışkıran, deneyenlerin vazgeçmeyeceği oldukça pratik bir pasta. Tüm püf noktalarını öğrenebileceğiniz reçetelim için sizi Jöleli Pasta Tarifi içeriğimize bekliyoruz!

Malaga Pasta Tarifi Malzemeleri

    pastacı kreması için

    • 5 su bardağı süt
    • 1 su bardağı un
    • yarım su bardağı şeker
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Ganaj için

    • 1 su bardağı krema
    • 200 gram (g) bitter çikolata

    ana malzemeler

    • 1 su bardağı fındık, iri kyılmış
    • 8 adet muz, küçük boy
    • 1 adet kakaolu pandispanya, hazır

    Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Süt, un, şeker, nişasta ve vanilini orta ateşte karıştırarak pişirin.
    2. Kaynayınca altını kısıp, kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya alın.
    3. Keki dikdörtgen bir kalıba alıp, yerleştirin. Üzerine pastacı kremasını yayıp, düzleyin.
    4. Muzları üzerine bütün olarak yan yana dizin. Çikolatayı sıcak su üzerindeki bir kapta eritip, kenara alın.
    5. Kremayı küçük bir cezve hafif ısıtıp, çikolataya ekleyin ve pürüzsüz olana dek çırpın.
    6. Hazırlanan ganajı üzerine döküp, fındık ile süsleyin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Malaga Pasta Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020