En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Mangalda Tavuk Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Mangalda Tavuk Tarifi
Mangalda Tavuk Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Mangalda Tavuk Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Mangalda Tavuk Izgara Tarifi: Ateşte çıtırdamış mısır eşliğindeEn sevilen protein kaynaklarından biri olan tavuk, mangalda tavuk ızgara tarifiyle mutfağınıza sık sık misafir etmek isteyeceğiniz bir lezzete dönüşüyor. Dışı ateşte çıtırdamış, içi yumuşacık ve sulu kalmış marine tavuklar, kapya biber ve kaşar tatlarıyla dengeleniyor. Mangalda tavuk nasıl soslanır? Mangalda tavuk ızgara tarifini hazırlamaya başlamadan önce çok acıkmayı beklemeyin çünkü pratik bir tarif olmakla birlikte 1 saatlik bir marinasyon süreci içeriyor. Tavuk etinin soğanla iyice yumuşaması, sarımsak ve maydanoz aromalarını tamamen özümsemesi biraz zaman alan bir süreç. Bu aşamanın kahramanı olan mayonez, hem sosun tavuklara daha iyi tutunmasını sağlıyor hem de ekstra lezzet katıyor. Tavuk mangalın yanına ne gider? Mangalda tavuk ızgara, hem salatalarla hem de diğer yancılarla son derece uyumlu bir tarif. Yanına pilav da çok yakışır, patates salatası da. Ancak farklı ve mangal başı buluşmalara çok uygun bir sunum önerisi, ateşte çıtır çıtır kızarmış mısır olacaktır.

Mangalda Tavuk Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 2 adet tavuk göğüs, 4 adet ince filetoya açılmış
    • 4 dilim kaşar peyniri
    • 2 adet kapya biber, çekirdekleri alınmış, fileto genişliğinde kesilmiş
    • 2 adet mısır

    Mısır için

    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Kajun Baharatlı Patates Çeşnisi
    • 1 dal taze soğan, ince kıyılmış

    Tavuk Marinasyonu için

    • 4 yemek kaşığı Calve Mayonez
    • 2 diş sarımsak, ezilmiş
    • 2 dal taze soğan, ince kıyılımış
    • 4-5 dal maydonoz, ince kıyılmış
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • yarım tatlı kaşığı tuz

    Mangalda Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Mısırları tuzlu kaynar suda 20′ haşlayıp, kenara alın. Üzerine Kajun baharatı, ayçiçek yağı ve taze soğanı karıştırıp fırça ile sürün.
    2. Tavuk marinasyon malzemelerini küçük bir kapta karıştırın.
    3. Tavukların üzerine fırça ile marinasyonu sürün, üzerini streçleyip buzdolabında 1 saat dinlendirin.
    4. Tavukların üzerine kapya biber ve kaşar peyniri ekleyip, ikiye katlayın.
    5. Şişe geçirip, ızgara üzerinde her bir yüzünü 3’er dakika; üzeri kapalı olarak pişirin.
    6. Mısırları çevirerek 10′ pişirip, tavukların yanında servis edin.

    Afiyet olsun! Mangalda Tavuk Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    03Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020