En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Mantarlı Omlet Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Mantarlı Omlet Tarifi
Mantarlı Omlet Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 5 dk

Kaç Kişilik : 2

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Mantarlı Omlet Tarifi tam size göre. Mükemmel bir kahvaltı hazırlamak istiyorsanız omlet olmadan olmaz tabi ki.  Kaşarlı omlet, beyaz peynirli omlet, sucuklu omlet, sade omlet tarifleri genellikle sofralarımızda sık sık yer verdiğimiz tariflerdendir. Bu defa bildiğiniz diğer tariflerden oldukça farklı bir tarif ile geldik. Sadece kahvaltılarda değil, günün her öğününde severek tüketebileceğiniz mantarlı omlet tarifini sizin için ele aldık.  Mantarlı omlet yapımına geçmeden önce gelin mantarlı omlet çeşitlerine göz atalım. Ardından da ‘’Mantarlı yumurta sağlıklı mı?’’ Sorusunun cevabını da merak edenler için cevaplayacağız. Kaşarlı mantarlı omlet, biberli mantarlı omlet ve sebzeli mantarlı omlet, Mantarlı omlet çeşitlerinden birkaç tanesi.  Kahvaltıda mantarlı omlet, davetlileriniz için oldukça doğru bir seçim aynı zamanda diğer omlet çeşitlerinden sıkılanlar için favori omlet olmaya aday bir tarif. Yukarıda bahsettiğimiz gibi; “Mantarlı yumurta sağlıklı mı?” diye soranlar olmuştu. Onları da unutmadık. 🙂   Mantarlı omlet; içeresinde hem hayvansal, hem bitkisel protein bulundurmaktadır. Bu da demek oluyor ki; tercihinizin mantarlı omletten yana olması, vücudunuza fazladan protein kazandıracaktır. Malzemeleriniz hazırsa biz de hazırız. 🙂  Bir an önce mutfağa geçip mantarlı omlet tarifimizi denemeye ne dersiniz? Tarifimiz için geniş bir tavayı yüksek ateşte iyice ısıtıyoruz. Ardından da zeytinyağı ve temizlenip doğranmış mantarları tavanın içerisine alıp renk alana dek soteliyoruz. Mantarlar sotelendikten sonra ocağı orta ateşe alıyoruz ve üzerine tereyağı, sarımsak ve kekik ekliyoruz. Sarımsaklar da renk alınca su ekleyip, çekene dek pişiriyoruz ve pişen mantarları kenara alıyoruz. Son olarak aynı tavada tereyağı eritip, çırptığımız yumurtaları ekliyoruz ve üzerine tuz serpiştirip pişiriyoruz. Yumurtaların kenarları tutmaya başlayınca üzerine mantarları ve kaşarları ekleyip, tavanın kapağını kapatıp pişirmeye bırakıyoruz. Her iki yüzü de pişen omletimizi artık servis edebiliriz. Oldukça doyurucu ve lezzetli olan mantarlı omlet tarifinin yanına en çok yakışan servis önerilerini de sizinle paylaşmak istiyoruz. Eğer kahvaltıda tercih edecekseniz; peynir tabağı, kızarmış ekmek ve taze demlenmiş bir fincan çay ile servis edebilirsiniz. Günün diğer öğünlerinde tercih edecekseniz; yanına bol soslu bir salata ve ev yapımı bir limonata çok yakışacaktır.  Mantarlı omlet tarifini hazırlarken mantarların iyice piştiğinden emin olmalısınız. Aynı zamanda yumurtaları direkt mantar üzerine kırmak yerine mantarları yumurtanın üzerine eklemesiniz.  Diyet sofraları için oldukça uygun olan mantarlı omlet kalori miktarını merak edenler için, bir porsiyonunda ortalama 135 kalori içerdiğini söyleyebiliriz. Oldukça düşük kalorili olan bu tarifimiz, gün boyu tok tutma özelliğine sahip. Mantarlı omlet tarifinin lezzetine doyamayanlar için birbirinden farklı omlet önerilerimiz mevcut. 🙂 İlk olarak herkesin çok sevdiği otlu omlet, ardından da hindi jambonlu omlet ve son olarak da sebzeli beyaz omlet tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Mantarlı Omlet Tarifi Malzemeleri

  • 200 gram (g) mantar, kabukları soyulmuş, 4’e bölünmüş
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Kekik
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 4 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

Mantarlı Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tavayı yüksek ateşte iyice ısıtın.
  2. Mantarları ve zeytinyağını ekleyip, renk alana dek 5′ soteleyin.
  3. Orta ateşte alıp, 1 yemek kaşığı tereyağı, sarımsak ve kekik ekleyin. Karıştırın.
  4. Sarımsaklar renk alınca suyu ekleyip, çekene dek pişirin. Pişen mantarları kenara alın.
  5. Aynı tavada 2 yemek kaşığı tereyağını orta ateşte eritin. Yumurtaları çırpıp, ekleyin. Kısık ateşe alıp üzerine tuz serpin.
  6. Kenarları tutmaya başlayınca üzerine mantar ve kaşar peyniri koyup, kapağını kapatın. 1′ pişirin.
  7. Kapağını açıp, ikiye katlayın. Kapağı açık olarak her iki yüzü de renk alana dek pişirin. Servis edin.

Afiyet olsun! Mantarlı Omlet Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020