En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Mayalı Poğaça Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Mayalı Poğaça Tarifi
Mayalı Poğaça Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 12

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Mayalı Poğaça Tarifi. Mayalı poğaça tarifleri bayatlamayan hamur işi tarifleri arasında en sevilenlerden ve sık sık hazırlanan tariflerden oluyor. Bugün sizinle paylaşacağımız kuru mayalı poğaça tarifi, kolayca bayatlamayacağından dolayı pazar günü yapılıp tüm hafta kahvaltılık olarak işe – okula götürülebilir. Üstelik mayalı poğaça hamuru hazırlamak da sandığınızdan çok daha pratik. Sadece biraz beklemeniz gerekecek, o kadar. 🙂 Kuru maya kullanarak hazırladığımız bu poğaça tarifini siz dilerseniz kuru maya kullanmadan yaş mayalı poğaça tarifi olarak da hazırlayabilirsiniz. Eklemeden geçmeyelim. 🙂 Şimdi de sırada, mayalı poğaça tarifinin malzemelerinden bahsetmek var!  Ana hamur malzemeleri: -5 su bardağı un -1 tatlı kaşığı kuru maya -1 su bardağı süt (yarım yağlı) -1 adet yumurta -1 tatlı kaşığı şeker -1 tatlı kaşığı tuz -Çeyrek su bardağı kefir -1 su bardağı tereyağı (180 gram) Üzeri için gereken malzemeler: -1 adet yumurta sarısı -1 yemek kaşığı su -1 yemek kaşığı Knorr Susam Not düşmüş olalım, dilerseniz susam yerine Knorr Çörek Otu da kullanabilirsiniz. Derin bir kaba hamur malzemelerini ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp oda sıcaklığında 30 dakika mayalanmaya bırakın. 12 bezeye bölüp, elle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine nemli bir bez örtüp oda sıcaklığında 30 dakika mayalanmaya bırakın. Fırını 180 dereceye ısıtın. Hamurların üzerine yumurta sarısı ile suyu karıştırıp fırça ile sürün, susam serpin. 30 dakika fırınlayın. Oda sıcaklığında dinlendirip, servis edin. Tarifin hamur malzemelerinin hepsinin oda sıcaklığında olmasına özen göstermelisiniz.  Mayalı poğaçamızın yanına ayran veya taze demlenmiş bir bardak çay servis edebilirsiniz. Mayalı kolay poğaça tarifimizin bir porsiyonunda yaklaşık olarak 120 kalori bulunuyor. İnstant mayalı poğaça için diyet menülerinin yıldızı diyemesek de aslında kahvaltılarda tüketilebilecek bir tarif. Yanında pastırma, sucuk ve füme et ürünleri tüketirseniz, zeytini ve peyniri eksik etmezseniz oldukça doyurucu bir kahvaltılık da olacaktır! Eğer mayalı yumuşak poğaça tarifimizi sevdiyseniz size enfes diğer tariflerimizden de bahsetmek isteriz. Öncelikle çayın yanına hemencecik hazırlayabileceğiniz kolay sodalı poğaça tarifi, yanında peynir, zeytin ya da arasında peynir dilimleri ile tercih edebileceğiniz doyurucu bir tarif. Hem doyurucu hem pratik, ayrıca da lezzetinden ödün vermiyor! Denememek için hiçbir neden bırakmayan sayılı tariflerden! Sıradaki tarifimiz anne poğaçası tarifi! Anne poğaçasını, pastane poğaçasından ayıran iki fark vardır; birincisi maya kullanılmaz, ikincisi ise yoğurt kullanılır. Yoğurt poğaçaya katmanlı ve ağızda dağılan bir doku, aynı zamanda da hafiflik verir. Bu nostaljik anne poğaçası tarifi için sizi sayfamıza bekliyoruz. Son olarak da 3 2 1 poğaça tarifinden bahsedeceğiz! 1 saatten kısa bir süre içerisinde hazırlayıp, pişirip afiyetle yiyebileceğiniz bu poğaça tarifi, oldukça az malzemeli. Henüz denemediyseniz sizi eşsiz 321 poğaça tarifi sayfamıza alalım hızlıca! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Mayalı Poğaça Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 5 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • 1 su bardağı yarım yağlı süt
    • 1 adet yumurta
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • çeyrek su bardağı kefir
    • 1 su bardağı tereyağı
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 yemek kaşığı su
    • 1 yemek kaşığı Knorr Susam

    Mayalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kaba hamur malzemelerini ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp oda sıcaklığında 30′ mayalanmaya bırakın.
    2. 12 bezeye bölüp, elle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine nemli bir bez örtüp oda sıcaklığında 30′ mayalanmaya bırakın.
    3. Fırını 180 dereceye ısıtın. Hamurların üzerine yumurta sarısı ile suyu karıştırıp fırça ile sürün, susam serpin.
    4. 30′ fırınlayın. Oda sıcaklığında dinlendirip, servis edin.

    Bu nefis Mayalı Poğaça Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020