Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
Kaç Kişilik : 4
Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Mayasız Pişi Tarifi tam size göre. Pişi tarifi hazırlamak isteyenler ancak kahvaltıya çok zamanı olmayanlar için enfes bir reçeteyle geldik! Pişi tarifi mayasız nasıl hazırlanır bilmeyenler bir adım öne gelsin ve mayasız pişi tarifimiz için lezzet yolculuğu başlasın! Kahvaltılara, öğle yemeklerine, çay saatlerine ve beslenme çantalarına çok yakışacak mayasız pişi tarifi; püf noktalarıyla, yapılış aşamalarıyla, servis önerileriyle ve kalori bilgisiyle karşınızda. Üstelik 3 sürpriz pişi tarifimizi de sona bıraktık! Mayasız pişi yapımı için gereken malzemelerden bahsedelim şimdi. Her evde bulunan malzemelerden oluşan listemiz şu şekilde; Hamur için: -1 adet yumurta -Yarım su bardağı süt -Yarım su bardağı yoğurt -1 tatlı kaşığı kabartma tozu -1 tatlı kaşığı tuz -2 buçuk su bardağı un Kızartmak için: -5 su bardağı ayçiçek yağı Kolay pişi tarifi mayasız nasıl hazırlanıyor, ona değinelim şimdi de. 🙂 Öncelikle süt, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve yumurtayı derin bir kabın içerisinde çırpın. Unu ekleyip, pürüzsüz olana dek çırpın. Oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin. Ayçiçek yağını geniş bir tencerede orta ateşte ısıtın. Yemek kaşığı ile hamurdan bir kaşık alıp yağa bırakın. Hamurları, iki yüzü de renk alana dek 2’şer dakika kızartın. Havlu kağıt üzerine çıkartın, böylece fazla yağını alın. Sıcak sıcak servis edin. Mayasız pişi tarifinin püf noktası, hamuru yağa alırken metal kaşık kullanmakta saklı. Annelerimiz, anneannelerimiz pişi hazırlarken hamuru elleriyle bölerek yağa alırlardı. Ancak o yöntem, elleri sürekli yağlamayı gerektiriyor. Metal kaşık kullanımıyla fazla yağ harcamanıza gerek kalmaz. Ayrıca kızartma yağlarınızı lavaboya dökmemeli, biriktirip atık yağ kutularına atmalısınız. En güzel kahvaltı sofralarına yakışan kolay mayasız pişi tarifi için servis önerilerine geçelim mi? Kolay pişi mayasız olduğu için mayalı pişilere göre ekmek kıvamına daha yakın oluyor. Bu sebeple her kahvaltılığa da uyum sağlıyor. Omlet, sucuklu yumurta, sahanda yumurta veya menemen gibi bir ana tarif seçin öncelikle. Biber kızartması, söğüş salata, zeytin, peynir, hindi füme, salam gibi kahvaltılıklar ile sofranızı donatın ardından. Çikolata kreması, fıstık ezmesi ve bal – kaymak da unutulmasın. Son olarak da taze demlenmiş bir bardak çay gelsin ve servis tamam! Mayasız pişi tarifinin bir porsiyonunda yaklaşık olarak 360 kalori vardır. Kızartılarak hazırlandığı için bu tarifimizi diyet menülerinde tercih etmenizi önermiyoruz. Mayasız pişi tarifi nasıl hazırlanıyor gördük. Şimdi sırada diğer pişi tariflerimizi keşfetmek var! Peynir sevenler için Peynirli Pişi Tarifi, et sevenler için Kıymalı Pişi Tarifi ve son olarak da Klasik Pişi Tarifi sizler için burada. Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun!
Şimdiden ellerinize sağlık! Mayasız Pişi Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020