En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Medovik Pasta Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Medovik Pasta Tarifi
Medovik Pasta Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Medovik Pasta Tarifi. Bugün enfes mi enfes, yumuşak mı yumuşak bir pasta tarifiyle karşınızdayız. Ballı Medovik pasta tarifi, en pratik haliyle mutfaklarınıza konuk olacak. Bu kolay Medovik pasta tarifi reçetesi, akıllarınızda bulunan “Medovik nasıl pişirilir?” ve “Medovik pasta kaç kat olur?” gibi soruları teker teker yanıtlayacak. Yanıtlayamayacağı tek soruyu ise biz şimdi cevaplandıralım: Medovik pasta hangi ülkeye ait? Medovik pasta, ballı cevizli Rus pastası olarak bilinse de aslında Slav pastasıdır. Ukrayna, Polonya ve Belarus gibi ülkelerde sıklıkla yapılır. Şimdi sıra geldi nasıl yapıldığına! Öncelikle krema ile pudra şekeri çırpılır. Bal eklenir, spatula ile karıştırılır. Buzdolabına dinlenmeye bırakılır. Kek hamuru hazırlanır ve bir yandan fırın, 180 dereceye ısıtılır. Hamur yağlı kağıt serili iki tepsiye paylaştırıp, 5’er dakika pişirilir. Hamurlar fırından alınıp, ters çevrilir. Kağıtları çıkarılıp, kenarları kesilip ikiye bölünür. Kenar parçaları mutfak robotu ile ince çekilir, kenara alınır. Kek servis tabağına alınır, üzerine hazırlanan kremanın dörtte biri eklenir ve düzlenir. Kalan kek ve krema aynı şekilde kaplanır, son katın üzerine krema sürülür ve ince çekilmiş kek kırıntıları serpilir. Buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Dilimleyip, servis edilir. İşte Medovik pasta tarifi bu kadar pratik! Orijinal Medovik pasta tarifinin yapımında bol bol çırpma işlemi gerekiyor. Bunun için el çırpıcısı yerine elektronik bir çırpıcı / mikser kullanabilirsiniz. Ballı Medovik pastayı öncelikle bir bardak çayla servis etmenizi öneriyoruz. Ne de olsa milli içeceğimiz, gururumuz, en güzel alışkanlığımız! Çay sevmiyorsanız da kahve çeşitleri bu enfes pastaya çok güzel uyum sağlayacaktır. Şekersiz Türk kahvesi, taze demlenmiş filtre kahve, latte ve mocha enfes birer eşlikçi alternatifleri olarak sunulabilir. Ayrıca eğer bu tarifi yaz aylarının sıcak günlerinde hazırladıysanız buzlu kahvelerle, çilekle ve orman meyveleriyle servis edebilirsiniz. Çay saatlerinde hazırlayacağınız poğaça, açma, kısır, patates salatası, mercimek köftesi, Amerikan salatası gibi tarifler; ballı Medovik pasta için enfes başlangıçlar olabilir. Lezzetini anlatmaya kelimelerimizin yetmediği ballı Medovik pasta tarifi, kalori bakımından diyettekileri üzebilir. Bir dilimlik porsiyon üzerinden hesaplandığında ballı Medovik pasta 455 kaloridir. Günlük standart kalori alımı 2000 ise bir dilimlik pastanın 455 kalori alımına sebep olması pek de sağlıklı değil. Ancak kaçamaklar olmadan hayat çok sıkıcı! 🙂 Ballı Medovik pasta tarifini sevdiyseniz mutlaka bu leziz pasta tariflerini de denemelisiniz. İlk sırada rengiyle gönülleri kazanan Red Velvet pasta tarifi, ikinci sırada pratikliğiyle büyüleyen Naked cake tarifi ve son olarak da genellikle yeni yıl, yılbaşı dönemlerinde pastane vitrinlerinde gördüğümüz Kütük pasta tarifi sizleri bekliyor. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Medovik Pasta Tarifi Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 4 su bardağı un
    • 1 su bardağı tereyağı
    • 3 adet yumurta
    • 4 yemek kaşığı bal
    • 1/4 su bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı karbonat

    İç harcı için

    • 3 su bardağı krema
    • 1/2 su bardağı pudra şekeri
    • 1/2 su bardağı bal

    Medovik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Krema ile pudra şekeri orta boy bir kabın içerisinde mikserin çırpma ucu ile koyu bir kıvam alana dek 5′ yüksek hızda çırpın.
    2. Bal ekleyip, spatula ile karıştırın. Buzdolabına dinlenmeye alın.
    3. Hamuru için yumurta ve şekeri büyük bir kaba alıp, mikserin çırpma ucu ile yüksek hızda 5′ çırpın.
    4. 4 yemek kaşığı balı orta ateşte küçük bir tencerede ısıtıp, karbonat ilave edin. 1′ kısık ateşte karıştırın. Köpürünce tereyağını ekleyip, karıştırın. Ocaktan alın.
    5. Yumurtalı karışıma un ve ballı karışımı ilave edip, düşük hızda pürüzsüz olana dek çırpın.
    6. Fırını 180 dereceye ısıtın. Hamuru yağlı kağıt serili iki tepsiye paylaştırıp, 5’er dakika pişirin.
    7. Hamurları fırından alıp, ters çevirin. Kağıtlarını çıkarıp, kenarlarını kesip ikiye bölün.
    8. Kenar parçalarını mutfak robotu ile ince çekip, kenara alın.
    9. Keki servis tabağına alıp, üzerine hazırlanan kremanın dörtte birini ekleyip, düzleyin.
    10. Kalan kek ve kremayı aynı şekilde kaplayıp, son katın üzerine krema sürüp ince çekilmiş kek kırıntılarını serpin.
    11. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Dilimleyip, servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Medovik Pasta Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020