En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Meftune Yemeği

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Meftune Yemeği
Meftune Yemeği

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Meftune Yemeği, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Yine patlıcanlı bir tarif ile karşınızdayız. Patlıcanseverlerin kesinlikle çok hoşuna gidecek olan bu tarif, daha önce denemeyenlerin de favorisi olmaya aday. Bugün sizlerle birlikte mutfağa geçip, enfes bir meftune yemeği tarifi hazırlıyor olacağız. Tarifimiz için reçete bizden, sofraları donatmak sizden. 🙂 Meftune yemeği için hazırladığımız reçetemize geçmeden önce meftune yemeği nedir ve meftune nerenin yemeği hızlıca göz atalım. Meftune yemeği Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan Diyarbakır ilimize özgü bir lezzettir. Ciğer kebabı, duvaklı pilav, mumbar dolması ve cartlak kebabına ev sahipliği yapan Diyarbakır, bugün de meftune yemeğine ev sahipliği edecek. Lezzetini malzemelerine borçlu olan meftune tarifi malzemelerine hızlıca göz atalım. Meftune yemeği, içerisinde kuzu eti, domates, patlıcan ve baharatlar bulunan oldukça zengin bir tarif. Özellikle davet sofralarında yer alan meftune yemeği, yanında en güzel eşlikçilerle servis edildiğinde lezzetine doyum olmuyor. Meftune yemeği yanına ne gider servis önerileri başlığı altında yer verdik.  Yukarıda malzeme listesinde yer alan malzemeler mutfak tezgahında yer aldıysa hemen meftune yemeği yapılışına geçelim. Meftune yemeği için öncelikle sıcak su içerisine sumağı ekleyip, dinlenmeye alıyoruz.  Çeyrek su bardağı ayçiçek yağını geniş bir tencerede orta ateşte ısıtıp, patlıcanları 5 dakika kızarttıktan sonra havlu kâğıda alıyoruz. Geniş bir tencereye üst üste sırasıyla domates, kuşbaşı kuzu eti, sarımsak, soğan ve patlıcan olacak şekilde diziyoruz. Küçük bir kabın içerisinde domates salçası, biber salçası, tuz ve çeyrek su bardağı ayçiçek yağını karıştırıp, hazırladığımız malzemelerin üzerlerine gezdiriyoruz. Sumaklı suyu süzüp, suyunu tencereye ekledikten sonra orta ateşte kaynatıp, kısık ateşe alıyoruz ve kapağı kapalı olarak 30′ pişiriyoruz. Meftune tarifi yapılışı bu kadar pratik! Meftune yemeğini nasıl servis edeceğini bilmeyenler için birbirinden lezzetli servis önerilerimiz var! Tarifimizi akşam yemeğine davetli misafirler için hazırlayacaksanız başlangıç olarak domates çorbası, yancı olarak şehriyeli pirinç pilavı ya da garnitürlü bulgur pilavı; yancı olarak da Rus salatası, havuç tarator ve çoban salata kesinlikle çok güzel olacaktır. İçecek olarak da naneli salatalıklı ve bol köpüklü bir bardak ayran kesinlikle çok yakışacaktır. Kuzu etlerini önceden haşlayarak zamandan tasarruf edebilirsiniz. Meftune yemeği yapılışını öğrendik. Gelin şimdi de tarifimizin kaç kalori olduğuna göz atalım. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 340 kalori bulunmaktadır. Lezzetinin yanı sıra içerisinde bolca protein bulunduran meftune yemeğine diyet menülerinde de yer verebilirsiniz. Meftune yemeği tarifinin lezzetine doyamayanlar için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz mevcut! Öncelikle yine Güneydoğu Anadolu bölgesine ait tirşik yemeği tarifi, ardından etli tirit tarifi ve son olarak da patlıcanlı et yemeği tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Meftune Yemeği Malzemeleri

    Malzemeler

    • yarım kilo (kg) kemiksiz kuzu kol, kuşbaşı doğranmış
    • 5 adet patlıcan, alaca soyulmuş, küp doğranmış
    • 4 adet domates, kabuğu soyulmuş, dilimlenmiş
    • 2 adet soğan, küp doğranmış
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 4 diş sarımsak, dilimlenmiş
    • yarım su bardağı ayçiçek yağı
    • 4 yemek kaşığı Knorr Sumak
    • 1 su bardağı sıcak su
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Meftune Yemeği Nasıl Yapılır?

    1. Sıcak su içerisine sumağı ekleyip, dinlenmeye alın.
    2. Çeyrek su bardağı ayçiçek yağını geniş bir tencerede orta ateşte ısıtıp, patlıcanları 5 dakika kızartın. Havlu kağıda alın.
    3. Geniş bir tencereye üst üste sırasıyla domates, kuşbaşı kuzu eti, sarımsak, soğan, patlıcan olarak dizin.
    4. Küçük bir kabın içerisinde domates salçası, biber salçası, tuz ve çeyrek su bardağı ayçiçek yağını karıştırıp, üzerlerine gezdirin.
    5. Sumaklı suyu süzüp, suyunu tencereye ekleyin. Orta ateşte kaynatıp, kısık ateşe alın. Kapağı kapalı olarak 30′ pişirin. Servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Meftune Yemeği ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020