En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Midye Tava Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Midye Tava Tarifi
Midye Tava Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Midye Tava Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Midye denilince akla ya tavası ya dolması gelir. Daha çok sokakta yemeye alışkın olduğumuz midye, özellikle Fransız mutfağının sevilen ve sıklıkla kullanılan deniz ürünlerindendir. Midye yüksek oranda protein, düşük oranda yağ içeriğine sahiptir. Omega-3 yağ asitleri ve vitamin-mineral bakımından zengin bir gıda olan midye, özellikle diyet yapan kişiler için lezzetli bir seçenek olabiliyor. Hem meze hem de ana yemek olarak birçok tarifte kullanılabilen midye, salamura edilerek ya da konserve olarak da satılabiliyor. Kısa raf ömrü sebebiyle hızlıca tüketilmesi ya da çok iyi muhafaza edilmesi gerekiyor. Hızlı bozulabildiği için mümkünse kabuğu tamamen kapalı midye almayı tercih etmelisiniz. Midyeler, süzerek beslenen canlılar olduğu için bulundukları ortamlardaki bakterileri veya ağır metalleri üzerinde biriktirebiliyor. Bu yüzden de toplandıkları yer önem taşıyor. Özellikle İstanbul Boğazı gibi maalesef deniz kirliliğinin olduğu yerlerden toplanan midyeler ağır metal zehirlenmesine yol açabilecek riskler taşıyabiliyor. Bu sebeple de güvenilir çiftliklerin yetiştirdiği midyeleri tüketmek önem taşıyor. Midye tava, elbette vazgeçemediğimiz sokak lezzetlerinden biri olsa da evde midye tava yapmak aslında zor değil. Yanında genellikle tarator sos ile servis edilen midye, çöplere dizilerek kızgın yağda kızartılarak hazırlanıyor. Öncesinde ise sodalı, karbonatlı bir suya batırılıp una bulanıyor. Böylelikle daha çıtır olması sağlanıyor. Evde midye tava ve midye tava sosu nasıl yapılır sorularınızın yanıtı yazımızda… İster tarator sos ile ister ekmek arası yiyebileceğiniz bir midye tava yapımı için püf noktaları tarifimizde görebilirsiniz. Rast gele. Tavuklu midye tava için yalancı midye tava diyebiliriz. Evde midye tava hazırlarken midye yerine tavuk kullanarak menünüze bambaşka bir tarif de ekleyebilirsiniz. 1oo gram midye tava 198 kaloridir. Pratik ve hazır yufkayla yapılan börekler arasında en çok sevileni: Midye Börek. Midye görüntüsüyle ve çıtır çıtır oluşuyla pazar kahvaltılarının ya da beş çaylarının yıldızı olmaya aday midye börek; sucuklu, peynirli, kıymalı, sebzeli hatta sade olarak pudra şekeriyle dahi sunulabilen pratik bir tarif. Çat kapı gelen misafirleriniz için kurtarıcı olacak midye börek tarifi için yazımıza göz atabilirsiniz.

Midye Tava Tarifi Malzemeleri

  • 32 adet midye, ayıklanmış
  • 8 adet Çöp şiş
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Kızartmak için

  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta

Sos için

  • yarım su bardağı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı Calve Mayonez
  • 2 dilim ekmek, bayat, ufalanmış
  • 3 diş sarımsak
  • yarım su bardağı ceviz
  • 6-8 dal maydonoz, ince kıyılmış
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Midye Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mutfak robotu içerisine sarımsak, ceviz ve maydanozu ekleyip ufalanana dek 1 dakika çekin.
  2. İçerisine ekmek, yoğurt, limon suyu ve Calve Mayonez ekleyip karıştırın. Buzdolabında dinlenmeye alın.
  3. Geniş bir kabın içerisinde un, karbonat, tuz ve yumurtayı çırpın. İçine maden suyu ekleyip, kıvam alana dek çırpın. Soğumaya buzdolabına alın.
  4. Midyeleri çöp şişlere dörderli olarak dizin. 
  5. Çöp şişlerin sığacağı genişlikte bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın.
  6. Midyelerin her tarafı iyice kaplanacak şekilde buzdolabında beklettiğiniz karışıma batırıp, her defasında ikişerli olarak üçer dakika kızartın. Tekrar kızartmaya başlamadan önce yağın ısınmış olmasına özen gösterin.
  7. Havlu kağıt üzerine alıp, fazla yağını bırakmasını bekletin.
  8. Hazırladığınız sos ile servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Midye Tava Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020