En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Midyeli Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Midyeli Pilav Tarifi
Midyeli Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Midyeli Pilav Tarifi. Deniz ürünleri ve pilav dünya genelinde çok sık birlikte kullanılsa da bizim mutfağımızda çok yaygın değil. En bilineni ise sahil kentlerinde her köşe başında bulunan midyedir! İç pilav ile hazırlanan midyeler, üzerine limonla damakları şenlendirir. Biz de bugün midyenin içindeki pilavdan değil, mideli iç pilav tarifinden bahsedeceğiz! Midyeli pilav tarifi lahan, deniz mahsulleri ve pilavın eşsiz uyumunu ortaya çıkarıyor! Sofralarınıza renk ve lezzet katacak eşsiz bir yemek arıyorsanız hemen midyeli pilav yapımına geçelim. Pilav tariflerimiz arasında et, tavuk ya da sebzeli çok sayıda tarif var ama deniz ürünlerini de unutmadık! Eğer midyeli pilavı sevdiyseniz, deniz mahsüllü pilav tarifimize de mutlaka göz atın! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Midyeli Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400 gram (g) lahana, ince doğranmış
  • 400 gram (g) midye içi
  • 500 gram (g) kabuklu midye, opsiyonel
  • 2 adet kırmızı soğan, orta boy
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı dereotu, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
  • 2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Zerdeçal
  • yarım adet limon, kabuğu, rendelenmiş

Midyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine 1 kaşık zeytinyağı ekleyin. 
  2. Uzunlamasına kesilmiş soğanları hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin ve ince doğranmış sarımsağı ekleyin. 
  3. Kabuklu midyeleri tencereye atıp ağızları açılana kadar soğan ve sarımsakla kavurun ve 1 limonun suyunu ekleyin. 
  4. Ağızları açılmış yani pişmiş olan midyeleri büyük bir süzgeçli kaşıkla kenara alıp ılık bir ortamda bekletin. 
  5. Aynı tencereye lahanaları ekleyip 2 dakika harlı ateşte kavurun. 
  6. İç midyeleri ilave edip pişirmeye devam edin. 
  7. Tarçın, karabiber ve zerdeçal ekleyip karıştırın.
  8. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın. 
  9. Sıcak suyu tencereye ilave edin.
  10.  Tencerenin kapağını kapatın ve du¨şu¨k ateşte 20 dakika pişirin. 
  11. Ateşin altını kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra pilavınıza kenara ayırdığınız kabuklu midyeleri, maydanozu ve dereotunu ekleyin.
  12. Pilavınıza rendelenmiş limon kabuğu serperek servis edin. 

Afiyet olsun! Midyeli Pilav Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020