En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Mıhlama Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Mıhlama Tarifi
Mıhlama Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 1

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Mıhlama Tarifi tam size göre. Karadeniz mutfağının yıldızı, mısır unu ve namı-ı diğer Trabzon peynirinin buluşma noktası mıhlama (kuymak) tarifi uzadıkça uzayan lezzetiyle sizi esir alacak! Eğer mıhlama nasıl yapılır merak ediyorsanız, sizi hiç bekletmeden tarifimize alalım! Ayrıca Karadeniz Mutfağı’nın klasiklerinden Hamsili Pilav Tarifi için tıklamanız yeterli!

Mıhlama Tarifi Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı kolot peyniri, bulunamıyorsa çeçil veya kaşar peyniri

Mıhlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavada tereyağını eritin ve mısır unu ekleyerek 5 dakika kadar kavurun.
  2. Su ekleyin ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırın.
  3. Peynir ekleyerek 2 dakika hızlıca karıştırarak servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Mıhlama Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020