En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Misket Köfte Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Misket Köfte Tarifi
Misket Köfte Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Misket Köfte Tarifi tam size göre. Türkiye’de 291 çeşit köfte olduğunu biliyor muydunuz? Ben bilmiyordum, tahminim 80-100 arasıydı, meğer köfteye düşündüğümden çok daha fazla ihtirasla bağlı bir ülkede yaşıyormuşuz. İlk köftenin Roma’da tavus kuşu, sülün ve tavşan gibi av etleri kullanarak yapıldığı biliniyor. Daha sonra köfte Pers İmparatorluğu’nda bugün ki halini almış olarak, kofta adıyla karşımıza çıkıyor. Her ülkenin köftesi vardır. Köfte etin sert yerlerinin kıyma haline getirilmesi ve bayat ekmek içiyle yapılan bir yemektir, dolayısıyla ev ekonomisi için de çok mantıklı bir yemektir. Bu neden ülkelerde köftenin genellikle ihtiyaçtan doğduğunu da söyleyebiliriz. Dünyada ünlü köfte yemekleri vardır; mesela İtalya’nın olarak bilinse de, aslında Amerika’da olan malzemelerle İtalyan göçmenler tarafından yapılan spaghetti ve köfte, veya hayatımıza son 10 senedir fazlasıyla girmiş olani kremamsı et suyu sosu ve patatesle servis edilen İsveç köfte. Bu arada dünyanın en büyük köftesi 500 kilogram. Tarifimizle yapabileceğiniz farklı misket köfte yemeklerinden bazılarını yazmak istiyorum: domates, marul ve pesto sos ile köfte sandviç, parti akşamların için fırında hızlıca yapabileceğiniz, köfte nacho, vazgeçilmez köfte pilav, hafif yemek istiyorum diyenler için ise kinoalı köfteli salata, ilk aklıma gelen yemeklerden bazıları. Hatta misket köfte yoğurtlu servis edildiğinde bile son derece tatmin edici ve besleyici bir yemek. Bu arada, bir porsiyon misket köfte kalorisi sadece 210 ve protein oranı çok yüksek bir besin. Köftenizi için alışverişe çıkmadan önce ne tarz et yemekten hoşlandığınızı düşünmenizi rica ediyorum. Kuzu mu dana mı, yağlı mı yağsız mı, kendinize soracağınız en temel sorular. Ben genelde kuzu ağırlıklı, dana ve kuzu karışık, orta yağlı döş etinden kıyma çektiriyorum. Siz de nasıl bir kıyma istediğinizi bu detaylarla kasabınıza söylediğinizde, şimdiden iyi bir köfte yapmayı yarılamış oluyorsunuz.

Misket Köfte Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) kıyma
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik
  • Yarım demet maydanoz

Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sarımsakları ezin ve soğanı rendeleyin.
  2. Geniş bir kaseye kıymayı alarak, sarımsak ve soğanla birlikte yoğurun ve fındık büyüklüğünde toplar yaparak buz dolabında 15 dakika dinlendirin. 
  3. Sonrasında 180 derecelik fırında 15 dakika pişirerek servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Misket Köfte Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020